Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    50dagar kvar! Någon som vill följas nu sista biten.

    jennie08 skrev 2018-06-08 16:55:25 följande:

    Ja ska prata mer med min man om det så han verkligen fattar.

    Jag hade inte tänk att sluta men jag åt en så låg dos så jag ville testa utan. Läste om utsättningssymtom som bebisen kan få och då bestämde jag mig. Jag mår bra men man vet ju aldrig.


    Aha okej. För egen del bestämde jag mig för att ev utsättningssymptom väger betydligt mindre än mitt eget mående i X antal månader (dessutom är riskerna med medicinering desamma som vid depression hos den gravida). Men det är ju superbra om du mår bra utan medicinen!

    Jag har, tillsammans med min läkare, bestämt att jag ska fortsätta äta medicin i åtminstone tre månader efter förlossningen (pga min historia). Mest som förebyggande åtgärd, tillsammans med lång ledighet med min partner och avstå amning från start.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-06-08 19:35:47 följande:

    Låter klokt tycker jag :)

    Man gör det som känns bäst för en och jag hoppas jag har gjort ett bra val för mig. Åt ju så liten dos så det kändes som att det gjorde varken till eller från. Jag mår likadant nu när jag slutat.

    Hur mår du annars?


    Nu mår jag nog som de flesta höggravida, allt är tungt och jävligt och jag är svullen så att det kliar i både händer och fötter -.- Skönt att det snart är över!

    Däremot, hade jag inte börjat med antidepressiva så hade jag nog inte alls klarat av graviditeten.
  • Iowhannah
    InaLo skrev 2018-06-10 07:31:52 följande:

    Har ni funderat över smärtlindring?


    Jag har valt bort EDA denna gång. Eller, jag vill försöka utan men man vet ju inte hur det känns när man väl är där. I övrigt har jag tänkt mig lustgas, akupunktur, bad, massage osv osv. Typ det mesta utom EDA (eftersom mina värkar avtog förra gången) och sterila kvaddlar (har jag mest hört dåliga saker om).
  • Iowhannah
    Chiefen skrev 2018-06-10 11:31:01 följande:

    Jag känner att jag bara vill ha lustgas

    Med första barnet fick jag lustgas, någon avslappnande spruta i benet för att kunna sova lite, bäckenbottensprutan, sugklocka, de fick spräcka hinnorna och även klippa mig. Så hände ganska mycket då.

    Med andra barnet fick jag lustgas och sedan höll de på att sätta i epidural när jag fick krystvärkar och han ville ut samtidigt. Vilket inte var någon hit direkt.

    Så nu hoppas jag bara på lustgas denna gång.


    Hm. Känns väl ändå som att det är lite sent att sätta EDA under krystvärkar? Var det ett snabbt förlopp?

    Lustgasen är fantastisk! Jag vägrade släppa den under de värsta värkarna (de innan man får krysta) och i början av förlossningen så hade nog sambon lustgasmasken mer än jag hade den.
  • Iowhannah
    InaLo skrev 2018-06-12 07:52:02 följande:

    42dagar kvar nu. Tiden går faktist även om det känns som det inte gör det ibland.

    Var i går på läkarbesök eftersom jag haft en lågtsittande/ föreliggande moderkaka. Den hade flyttat sig upp och nu är det fritt fram. Vilken lättnad. Har varit så orolig för kejsarsnitt eftersom moderkakan ligger i nedre framvägg och man då hade behövt skära igenom den.

    Nu är det bara att vänta de resterande dagar och hoppas att ungen är lika duktig som sina systrar och dyker upp en vecka innan bf.

    Hur har ni haft det tidigare? Har ni fått före eller efter bf?


    Sonen föddes på bf+2 (v 40+1) men jag orkar inte vara med om den här tänker hålla sig inne till bf -.-
  • Iowhannah

    Jag går typ varannan vecka nu på slutet. Tidigare gick jag en gång i månaden pga att både bm och jag ville ha extra koll på mitt mående (tidigare förlossningsdepression och nu även graviditetsdepression).

  • Iowhannah
    Milou3 skrev 2018-06-13 19:48:28 följande:

    Har 54 dagar kvar enligt BF. Men bara 40 dagar kvar enligt sonens siande och min förhoppning ;)

    Någon som vet att sin bebis ligger med huvudet ner? Och hur känns det? Har två barn sedan tidigare men minnet tryter.


    Min ligger med huvudet ner. Jag kände tydligt när hon hade lagt sig till rätta, det liksom ilar i livmodertappen och trycket mot urinblåsan har ökat. Dessutom känns magen lägre (och tyngre) än innan.

    Nu ligger hon typ bara på ett sätt, jag känner rumpan på höger sida och fötter och knän som rör sig från mitten till vänster sida. Ibland känner jag händer och huvud också, det är inte särskilt bekvämt.

    24 dagar kvar nu!
  • Iowhannah
    Milou3 skrev 2018-06-13 20:04:20 följande:

    Då har inte min vänt sig än : / ilar ingenstans men har mycket sammandragningar.


    Men det är ju ingen brådska än. Min vände sig i vecka 35. Sonen däremot var fixerad redan i vecka 34, men det är väl vanligare med första barnet.
  • Iowhannah
    Milou3 skrev 2018-06-13 21:40:06 följande:

    Vill gärna att den vänder sig snart och borrar ner ordentligt så jag slipper halsbrännan lite. Om det nu hjälper iof :)

    Någon som dricker Hallonbladste?


    Haha! Jag hade en härlig vecka utan halsbränna och tänkte att det hade med bebisens läge att göra, men det gick över tyvärr.

    Jag funderade på hallonbladste i går men läste att man ska börja dricka det 6-8 veckor innan bf så det är lite väl sent för min del.
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-06-13 22:06:24 följande:

    Jag har hört att man ska starta med det tidigast 5 veckor innan bf så du kan nog börja med te nu :)


    Jasså? Ja men då ska jag nog köpa det i morgon (om jag kommer ihåg). Jag tänker inte förvänta mig att det gör att förlossningen startar tidigare, jag tänke isf dricka det för att jag har hört att det kan hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare.
Svar på tråden 50dagar kvar! Någon som vill följas nu sista biten.