• Sams

    Vi som är gravida med första barnet! BF Februari 2019

    Jag hänger med på hörn här. BF 27/2 som det ser ut i nuläget. Försökte i över ett år innan vi lyckades så har svårt att fatta det. 

  • Sams
    Jojjans skrev 2018-06-22 07:53:22 följande:
    Välkommen! Precis plussat? :)
    Några dagar sen. Första månaden på länge som jag inte kände någon längtan efter att testa men tog ett test i tisdags i väntan på att mensen skulle komma så jag kunde lämna in prover till utredning. 
  • Sams

    Vi ska försöka vänta berätta för familjerna tills efter v 12 i alla fall men min sambo har svårt att hålla inne positiva händelser så vi får väl se. Drömmer  
    Däremot har jag ett jobb som gör att jag borde berätta det redan nu pga av risker för fosterskador men det känns alldeles för tidigt så jag ska bara försöka undvika de situationerna så gott det går och berätta när jag väl måste. 

  • Sams
    LiLu skrev 2018-06-22 08:28:47 följande:
    Välkommen hit Sams! <3
    Tack! Hjärta
    Känns fortfarande overkligt trots att jag varit omringad av positiva tester här hemma i flera dagar. Drömmer 
  • Sams
    Anonym (Hoppfull!) skrev 2018-06-27 21:23:46 följande:

    Hej hoppar också in här!

    Är bara i vecka 5(4+5) så det är väldigt tidigt för mig. Blev äntligen gravid efter mitt FJÄRDE ivf försök! Är överlycklig men undrar en grej, har nån mer här diarre som symptom? Har gått på toa 5ggr idag o är väldigt lös. Vill inte oroa mig för mycket men det känns inte så kul.

    Bf 28e feb! :)


    Hej 
    Jag är också i vecka 5 (4+6) med BF 27/2.
    För mig har det snarare varit trög mage som symtom men det har lättat nu. Är det bara idag som du har haft diarréer eller en längre tid? Normalt sätt ska hormonerna sakta ner matsmältningen vilket gör att kroppen tar upp mer näring även när man fortsätter med samma mängd mat men det kan samtidigt orsaka förstoppning. Tänker mest att om det bara är en eller två dagar som du har haft det kan det vara kroppen som reagerar på hormonökningen och inte hunnit stabiliseras än. Har du däremot haft problemet ett tag tycker jag du ska kontakta barnmorskan för att rådfråga om det är något fostret kan ta skada av eller om det finns något du kan ta för att motverka diarréerna. 
  • Sams
    Una81 skrev 2018-08-12 21:42:24 följande:

    Hej, jag är i vecka 9.3 och känner en del panik. Det kom lite plötsligt och känner att jag inte är beredd men att det samtidigt känns fel att göra abort då jag är 37 år. Någon som även jag har delade känslor inför att skaffa barn? Tänk om man ångrar sig längs vägen, hjälp! Skulle vara skönt att dela dessa tankar med någon om någon känner igen sig..


    Jag har gått igenom väldigt mycket oro för om jag har valt rätt partner i livet. Vi har varit tillsammans i tre år och försökt bli gravida över ett år och nu när vi väl har lyckats så känner jag mig helt övergiven. Min sambo har troligtvis fått panik över situationen och vet nu inte om han är redo. Han har inte kunnat stötta mig så jag har ensam kämpat igenom olika känslor och illamående. Som jag har förstått är det inte ovanligt att man går igenom såna här perioder i graviditeten och oftast så känns det bra när barnet väl kommer men jag tänkte ändå ta upp det med min bm vid nästa besök. Jag försöker intala mig att allt kommer att bli bra i slutändan oavsett hur det blir. Jag är själv 33 och säker på att jag vill behålla barnet men än har jag inte kunnat känna någon lycka över graviditeten trots att vi försökte så länge. Lite tråkigt med tanke på att jag borde känna mig som världens lyckligaste.
  • Sams
    Una81 skrev 2018-08-19 20:17:39 följande:

    Hej, vad jobbigt om din partner ej stöttar dig men det kanske blev en chock för honom när det blev så verkligt! Har det förändrats något? Känner du mer lycka nu? Jag var och pratade med en kurator gällande detta och hon lugnade mig och sa att det är väldigt vanligt att man känner panikkänslor och oro. Jag har en stöttande partner som känns väldigt redo men tycker lite synd om honom som har fått höra på mina tveksamheter nu i 10 veckor..

    Känns lite bättre nu för min del men det är väldigt mycket beroende på dagsformen. Hoppas att det är bättre för dig!


    Det är fortfarande samma situation här tyvärr. Även om jag har sett det lilla livet vid kub så kan jag inte glädjas över det. Idag läste jag om abort men insåg direkt att det inte är något jag kan utsätta mig för. Jag skulle aldrig förlåta mig själv eller min partner efteråt.

    Jag hoppas det blir ännu bättre för dig snart så du kan gå in i den där härliga bebisbubblan som så många verkar leva i.
Svar på tråden Vi som är gravida med första barnet! BF Februari 2019