Inlägg från: Fillibom |Visa alla inlägg
  • Fillibom

    Slutpraktik ssk, sista chansen - hjälp!

    Meriall skrev 2018-06-16 22:18:26 följande:
    Då är det svårt att ge tips när man inte vet vad som blev svårt för dig... men ändra på det som gick fel så går det nog bra.
    Instämmer med ovanstående. Utan någon som helst ytterligare information är det omöjligt att komma med några konkreta råd utan det får bara bli ett allmänt "lycka till".

  • Fillibom

    Hej igen!

    Jag undrar om du har haft kontakt med studenthälsan (den avdelning som arbetar mot studenterna: brukar finnas sjuksköterska, någon kurator etc)? Eftersom du skriver att du tidigare hade svårt att fokusera och strukturera så kanske det var för att du hade en lite extra "jobbig" eller "rörig" period i ditt privatliv som gick ut över praktiken?

    I vilket fall har säkert ditt självförtroende påverkats negativt av det här med den icke-godkända praktiken. Därför tycker jag absolut att du skall kontakta studenthälsovården för att få lite stöttning i att bygga upp ditt självförtroende. Ibland erbjuder de enskilda samtal och ibland finns det mindre grupper som går ut på att stärka studenterna i deras studier. De kan säkert också komma med andra tips.(kanske avslappningsövningar eller liknande som kan hjälpa dig hantera stress).

    Finns det någon enhet/avdelning på din högskola/universitet som arbetar med studieteknik och hjälp till studenter angående detta? Denna enhet/avdelning brukar ofta vara knuten till universitets- eller högskolebiblioteket. Rekommenderar verkligen dig att kolla upp detta. Jag föreställer mig att de kan vara till en stor hjälp när det gäller hjälp när det gäller tips om rent allmänt hur man kan arbeta med att lägga upp en struktur (även rent tankemässigt för en själv), och jag skulle tro att du även skall skriva något om praktiken att lämna in efter denna.

    I övrigt rekommenderar jag att du alltid har ett block i fickan och skriv! Om det är du som för någon/några månader skrev om ett liknande ämne (underkänd ssk-praktik) och att du där fått kritik för att du skrivit upp saker och man uppfattade det som du inte varit närvarande och lyssnat för att du skrev istället. Var tydlig och säg rent öppet i början till din handledare/mentor avdelningssköterska eller liknande att du gärna vill anteckna så mycket som möjligt för att det är ett stort stöd för dig att du inte riskerar att glömma något. Föreställer mig att detta då kan upplevas som att du är ansvarstagande och noggrann och inget negativt. Men kommunicera detta tydligt redan inledningsvis.

    Lycka till ts!! Det kommer att gå bra, förbered dig så mycket som möjligt i förväg, det vinner du mycket på.

  • Fillibom

    Nej, det tycker jag inte du skall nämna om du inte får en direkt fråga.
    Skulle tro att de redan vet att det rör sig om en "om-praktik", men det är helt onödigt att berätta att det varit 2 gånger (risken är då kanske att de börjar undra och leta efter tecken på konstigheter).

    Skulle tro att de vet att det rör sig om en "om-praktik" och det kan hända att de frågar om det var något särskilt som du upplevde att du hade svårt med förra gången.
    Då skall du vara helt ärlig och berätta om det här med problem att strukturera arbetet etc du behöver inte prata om fokuseringen, utan var så konkret och tydlig med vad du tyckte var lite knepigt (ex var det svårt att hinna med medicineringen, läsa journalen, hinna kontakta doktorn eller vad som) förra gången.

Svar på tråden Slutpraktik ssk, sista chansen - hjälp!