Inlägg från: Kaffe81 |Visa alla inlägg
  • Kaffe81

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Hoppar också in här! 36 år och bf 10 Jan. Gjort ett ultraljud och blev bakflyttad lite så är enligt den läkaren i 9+5 nu. Mår illa i princip hela tiden och rätt trött. Första barnet efter många år, ivf.

  • Kaffe81
    Delilah2001 skrev 2018-07-10 10:02:11 följande:

    Vad skönt att allt såg bra ut!

    Jag är i vecka 13, men vet fortfarande inte exakt. Blev flyttad sammanlagt 6 dagar bakåt efter ultraljuden, men det går inte ihop med när jag testade positivt.

    I morgon är det KUB, och då kommer de sätta ett definitivt datum.

    Är rätt nervös, inför KUB, men framför allt inför svaret på NIPT...

    Mår fortfarande illa då och då. Brösten är väldigt ömma. Denna graviditet är definitivt den där jag haft mest symptom. Men ibland känns allt som vanligt och jag glömmer bort att jag är gravid. Fullt upp med tre barn hemma, ettåringen och sen de stora killarna som har sommarlov.


    Samma här, blev bakflyttad 8 dagar och har gjort IVF så tidpunkten för mig är rätt definitiv så förstår inte heller hur det går ihop. Har gjort två ultraljud (v8 och nu v13) och den följer utvecklingen som den ska så den kanske bara var lite seg i starten. Lycka till på KUB-testet!
  • Kaffe81
    OPP skrev 2018-07-10 22:19:03 följande:

    Det är märkligt det där med fram-och bakåtflyttning! Jag blev flyttad framåt 5 dagar, och jag får inte heller det att gå ihop då jag vet att ÄL var tidigast 11-april, då det konsterades en mogen äggblåsa på UL denna dagen. Och då hade alltså ÄL ej inträffat ännu, men skulle enl Dr ske när som helst de kommande dagarna.

    Men man får vara glad att det växer som det ska i magen. :)


    Ja precis, viktigast måste ju vara att det växer och sker utveckling där inne Skumt det här!
  • Kaffe81
    linnea12533 skrev 2018-07-24 11:28:03 följande:

    Har ni andra känt fosterrörelser än? Jag är i v 15 men känner inga rörelser än. Tänkte att de brukar säga att man känner tidigare med andra barnet.

    Min mage syns lite i vissa kläder, men inte så väldigt utmärkande. Hur är era magar?


    Jag är också i vecka 15, tror magen syns rätt mycket (kan vara allmän uppblåsthet också men står nog upp lite när jag ligger ned med. Längtar tills jag har berättat på jobbet och kan gå all in på gravidmage. Tänkte göra det efter semestern i samband med RUL. Oklart om jag har känt några fosterrörelser, det är rätt bubbligt i min mage för jämnan nu, blir tjorvig i magen så fort jag har ätit och det börjar leva om, så lite oklart om det bara är matbubbel eller någon som även lever om då och då. Håller med om värmen! Så sjukt varmt, konstant illamående och trött fortsatt och värmen bättrar ju inte direkt på varken matlust eller pigghet...
  • Kaffe81
    Bobno1 skrev 2018-08-15 05:21:23 följande:

    Jag har också RUL på tisdag men vi ska inte ta reda på vad det är. Har inte gjort det två tidigare graviditeter heller! Lycka till på tisdag


    Vi har också RUL på tisdag, så spännande! Vi ska inte heller ta reda på könet, kommer bli kejsarsnitt för oss så kul att spara någon surprise
  • Kaffe81
    Bobno1 skrev 2018-08-15 21:19:33 följande:

    Vad kul med en till som inte tar reda på kön! Tycker nästan alla gör det nu för tiden.

    För mig har det vart en sån otroligt fin överraskning att få se efter själv när bebin är ute tidigare förlossningar så vill ha det att se fram emot även denna gång

    Är det ditt första?


    Ja det är första barnet efter mååånga års försök så det blir superspännande!
  • Kaffe81
    Maramba skrev 2018-08-21 17:00:34 följande:

    Är det nån i gruppen som börjat känna av fosterrörelser?

    Jag är nu i 17+3 och väntar med spänning på att känna något för första gången. Om jag försiktigt pressar handflatan långt ner på magen så tycker jag att jag kan känna något supersvagt då och då men kan inte avgöra om det verkligen är bebis eller typ tarmarna. Har inte kommit så här långt i en graviditet förut så har inget att jämföra med.

    8 dagar kvar till rul och oron/ångest/förväntan stiger varje dag. Jag vet i alla fall att det finns något där inne som har ett hjärta som slår eftersom jag kan lyssna på hjärtljudet med min doppler. Det lugnar åtminstone en del. Är så glad för er som redan varit på rul och allt sett fint ut!


    Jag är i 18+3 och var på RUL idag, allt såg bra ut! Puh! Bebisen rörde sig en massa där inne och det är så skumt att inte känna något, så nej jag känner inte heller några fosterrörelser än. Tror jag, ibland är det ju saker som känns och rör sig där inne men svårt att avgöra vad som är vad, kan ju vara gaser eller tarmarna också. Barnmorskan sa att i vecka 22 brukar de flesta börja känna hela tiden så det är ju några veckor kvar dit, så spännande!
  • Kaffe81
    ceeciiliia100 skrev 2018-09-01 18:56:21 följande:

    Usch vad nojjig man är! Jag har känt av bebisen lite varje dag i ett par veckor (är i v 19) och idag har jag inte känt nåt alls.. är det normalt att inte känna varje dag så här tidigt? Från vilken vecka är det man ska känna varje dag?


    Min sa vecka 24
  • Kaffe81

    Vecka 25 här, mår prima nu! Konstant illamående fram till vecka 19 men nu mår jag som vanligt igen, lite halsbränna ibland och lite extra trött på kvällarna. Har tänkt jobba till början/mitten av december beroende på hur jag mår då. Har planerat snitt vid årsskiftet någon gång. Känner knuffar och rörelser varje dag nu, så mysigt!

  • Kaffe81
    Arpe86 skrev 2018-11-14 06:44:40 följande:

    Skönt att läsa att flera av er inte alltid mår toppen, känns lugnande en illamåendeattack m.m dyker upp.

    Ny fråga till er, hur länge förväntas man arbeta....vad är normalt... jag är beräknad 22 jan, fler i min närhet ser inga problem med att jag borde gå före jul? Dvs vara hemma ett tag innan bf, ta det lugnt, ladda batterierna. Ja det låter inte helt fel...dags att prata med min arbetsgivare. Börjar isf bli bråttom att meddela arbetsgivaren och planera in det. Har eg massa funderingar om hur man planerar in ledigheten hos FK men det är väl bara att läsa på.... !


    Jag har planerat snitt runt årsskiftet och tänkte gå hem i luciaveckan någon gång, känns bra med någon vecka hemma innan julen drar igång. Är i vecka 32 och mår bara fint, hade min beskärda del av illamående hela första halvan av graviditeten så hoppas att det här håller i sig nu. Väntar dock på att svullnad och mer viktuppgång säkert kommer framöver så det är väl bara att vara glad så länge denna energi och välmående håller i sig.
Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL