Inlägg från: Arpe86 |Visa alla inlägg
  • Arpe86

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Emelies95 skrev 2018-11-30 08:37:26 följande:

    Är dunder täppt i näsan heeela tiden, tagit nässprej sen juli/augusti. Omöjligt att sluta..


    Har också varit täppt/torr näsan i princip lika länge som du, främst nätterna men även på dagarna.

    Tar Nezefri Menthol 20 ml på nätterna när jag vaknar och är täppt, den är inte beroendeframkallande och man kan ta den många ggr/dag. Tar även Nosoil (näsolja) för att inte bli såå irriterad/torr i näsan som jag tycker att jag blir av nässprayen.
  • Arpe86
    Emelies95 skrev 2018-11-30 16:48:27 följande:

    Nätterna är värst som du säger, Men även dagtid. Åh får man ta den när man e gravid? Frågade en man på apoteket o han sa det vet jag inte. Så har kört på otrivin. Men då ska jag köpa nezefri. Smart med nosoil, jag blir så torr o blodig vi näsan. Ska köpa nosoil oxå. Tack för tipsen:)


    Jag körde på nezefri, frågade vilken jag skulle kunna ta och blev rekommenderad den av apotekspersonalen (så jag litade fullt på det). Bästa sprayen jag haft!! Apotekspersonalen sa att jag absolut inte skulle använda de som var beroendeframkallande....

    Släpper inte täppan efter en dos så tar jag bara en till dos (eftersom man kan ta den flera ggr). Och jaaaa näsoljan har också varit min räddning (mot blodig,torr och irriterad näsa).
  • Arpe86
    ssoffpotatisen skrev 2018-12-04 13:12:24 följande:

    Ja men alltså GUUUD vad jag saknar dagarna då man utan problem sov en hel natt. Har inte hänt på väldigt länge. Inatt har det varit fruktansvärt. Vaknade för att jag var kissenödig första gången, andra gången halsbränna plus kissa, tredje gången kissa... Varmt har det varit oxå, vänder å vrider på mig och känner mig rastlös i kroppen.

    Har förresten vid två tillfällen nu varit med om ett oerhört tryck på vänster sida av magen, typ som magknip, svårt att andas och trycker (högt upp). Båda gångerna har jag legat på vänster sida och känner trycket när jag ska ändra ställning eller sida. Kollar jag på magen ser jag att det putar ut massor på vänster sida så antar att bebisen lagt sig till rätta å trycker där. Oerhört obehagligt iallafall... trodde inte jag skulle komma upp ur sängen. Påminde lite om de gångerna jag haft ryggskott och på ett smärtfritt sätt ska ta sig upp ur sängen fast denna gången är trycket i magen istället.


    Känner igen allt!! Vaknar på nätterna minst 1 gång... kissnödig, törstig, täppt. Ska släpa mig upp, känns extremt tungt, svårt att få luft, blir dock bättre så fort jag rest mig ur sängen.

    Lägger mig tillrätta..halsbränna! Oftast när jag ligger på vänster sida så tyvärr funkar nästan enbart ryggläge.

    Är väldigt varm också och måste i princip ha ett fönster öppet var och varannan natt.

    Dagarna på jobbet börjar kännas liiite tunga.. dock blivit 1-2 halvdagar för mig i veckan pga div. besök (förlorar ju sem-dagar men just nu är de korta dagarna en räddning).

    Haft obehagliga stickningar/stötar nedtill känns nästan lite som att man ska kissa på sig. Hjälper att sätta sig ned..jobbigt dock när det inte varit möjligt typ som inne i mataffären.
  • Arpe86

    Var på kontroll v.33+2, blodtryck fortf högt 143/88. Kontroll 1 ggr/vecka.

    Bebisens hjärtrytm var något ojämn, ett extra slag och ett uppehåll ungefär vid var tionde slag. Skickades till Fostermedicin på UL dagen efter där det konstaterades, kunde tydligen förekomma runt v.30?

    Ingen åtgärd för tillfälligt förutom kontroll hos bm 1ggr/ vecka (vilket vi redan går på).

    Känner mig inte så orolig.. vid 99% av alla fall försvann det av sig självt tydligen.

  • Arpe86
    Emelies95 skrev 2018-12-07 14:46:40 följande:

    Min bebis har oxå extra hjärtslag och arytmi. Fick oxå gå till foster medicin och kolla. Och det verkar vara vanligt och inget att oroa sig för. Känner mig orolig till o från. Men lugnar mig med att de rätt så vanligt och går över av sig själv. Får oxå kolla hjärtljuden en gång extra per vecka. Så det känns bra o få göra det :)


    Det är så skönt att alla avvikelser tas på allvar och kontrolleras direkt.
  • Arpe86

    V.34+1

    Sf-mått 32.

    Bebisens hjärta slog normalt igen (förra veckan var det ojämt och vi blev skickade till fostermedicin).

    Blodtryck högt, går ner aningen vid vila. Läkartid nästa vecka för att diskutera en ev. åtgärd.

    Mår i övrigt bra, jobbar när jag hinner, enda är stressen över att kastas runt på extrakontrollerna: bebisens hjärta, mitt blodtryck samt samtal med olika läkare och bm om min förlossningsrädsla pga att jag är liten och är rädd för litet bäcken. Processen är ännu inte över. Nästa vecka har vi 4:e samtalet med den 4:e personen (läkare) ang önskan om snitt.

    Vi packade precis upp vagnen (3-i-1), lite grejjer som åkpåse mm måste införskaffas. Annars har vi fått mycket gratis både presenter och beg. ny säng + tillbehör, nya +beg kläder, blöjor, nappar mm.

    Har ni koll på era sjukhus hur det ser ut med platser?

    Fick reda på att mitt sjukhus ev inte har plats...

  • Arpe86

    Hej alla känner igen mig, blir trött fort, sammandragningar, ilande bäcken (otroligt obehagligt när det kommer som elektriska stötar?), molande värk (mest om nätterna). Täppt näsa som blir torr/sprucken. Mycket flytningar.

    Positiva är att jag fortf är relativt rörlig, behöver endast kissa 1 ggr/natt. Inte lika hungrig hela tiden.

    Är 50% sjukskriven sedan förra veckan tom BF pga blodtrycket. Ledig nu och siktar på att jobba 2 och 3 jan sen tar jag ev ut resterande sem-dagar alt föräldrapenning. Har ett muntligt avtal m arbetsgivaren.

    Blodtryckskontroll 1 ggr/v, läkarbesök ang planerat snitt och nytt tillväxt UL står på tur vilket tar mycket energi. Har i princip blivit beviljad pga att jag är liten och min rädsla för att det förekommer födslar av stora barn i familjen (som inte gått så bra), men har nu blivit skickade vidare till ett annat sjukhus pga platsbrist, vilket gör att vi har en bit kvar innan vi fått ett datum...

  • Arpe86

    Håller ni er hemma nu när det inte är så långt kvar till BF? Vi är ca 30 mil bort i vårat fritidshus i dalarna.. åker hem en sväng för besök hos bm i mellandagarna. Tanken är att åka tillbaka hit över nyår...hur hade ni andra gjort/tänkt?

  • Arpe86
    Bebis201901 skrev 2018-12-25 21:05:46 följande:

    Oh va svårt. Vi håller oss i krokarna men jag vet inte hur vi hade gjort om vi hade ett fritidshus.... är det första barnet?


    Första barnet för mig. BF 22/1 sambon som har stora barn sedan tidigare velar också ang nyårshelgen men är ganska bestämd på att vi iaf ska hålla oss hemma därefter. Ber mig känna efter hela tiden...Själv känner jag mig ganska lugn (konstigt nog!?).

    Har faktiskt med BB-väskan - ifall!
Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL