• Anonym (Ts)

    Kända bloggare - föräldraskap, påhopp och förmåga att ta konstruktiv kritik?

    Jag läser en del kända bloggar. Malin Wollin, Isabella Löwengrip, Underbara Clara, Ebba von Sydow m fl.

    De får oerhört mycket skit och osaklig sådan, rena påhopp. Framför allt Isabella, hon får väl mer skit än alla andra tillsammans.

    Medan andra mest får gulliga kommentarer av typen "fina du, du är bäst"...

    Men jag reflekterar över att både bloggarna i fråga och många som kommenterar inte kan skilja på sak och person, inte kan skilja på rena påhopp och sånt som är en konstruktiv diskussion kring ett ämne som bloggaren tagit upp.

    Malin Wollin fick kritik för något inlägg och kör direkt på med rena härskartekniker som svar.

    Ebba von Sydow tar upp en sak i sin podd, får konstruktiva kommentarer (men som inte håller med henne) men blir så knäckt att hon raderar blogginlägget med kommentarerna och skriver ett nytt inlägg om hur synd det är om henne som får kritik och att hon känner sig kränkt i sin mammaroll. Fast kommentarerna verkar ha varit konstruktiva i stort, inte den typen av påhopp som Isabella Löwengrip ständigt får och ändå skakar av sig.

    Varför har man en stor blogg där man skriver om sig själv och sitt liv om man inte vill ha läsare och kommentarer?

    Och varför tycker många som kommenterar att så fort någon inte håller med bloggaren så är det påhopp, kränkande sådana. Är folk så vana vid allt "fina du" som sprids på FB att man inte klarar att diskutera längre, utan påhopp men utan att bara gulla med varandra?

    Det känns som att det här syns i det politiska debatten också, det finns liksom inget mellanting mellan att hålla med och att utsätta någon för rena påhopp och näthat? Var är platsen för den sakliga diskussionen?

  • Svar på tråden Kända bloggare - föräldraskap, påhopp och förmåga att ta konstruktiv kritik?
Svar på tråden Kända bloggare - föräldraskap, påhopp och förmåga att ta konstruktiv kritik?