• Penntrollet83

    Förlossningsrädsla andra barnet

    Väntar nu mitt andra barn en liten pojke.

    Min dotter skulle födas med planerat snitt men hade lite bråttom ut så hon föddes med akutsnitt ca 3veckor innan utsatt tid.

    Vägen till att få planerat snitt med henne gick väldigt smidigt och det var aldrig något problem att få det beviljat,var på samtal med en barnmorska i Viktoriagruppen som vi har här i Karlstad på CSK efter samtalet sa hon att det var en självklarhet för mig att få snitt så hon pratade med läkaren under tiden som vi var där och hon beviljade det med en gång.

    Kände mig så lättad!

    Men nu med barn nummer två så har jag känt lite motstånd från min barnmorska jag går hos jag har fått bett henne ett flertal gånger om att hon ska skicka en remiss till specialist mödravården och Viktoriagruppen och till slut skickade hon in den.

    Nu ska jag dit i veckan och jag har hunnit så lång som vecka 29 och jag är mer nervös än någonsin att bli nekad!

    Det som känns positivt är att jag ska få komma till en läkare med en gång och inte en barnmorska denna gången så lite hoppfullt känns det.

    Anledningen till varför jag vill föda med kejsarsnitt är för att jag lider av enorm förlossningsrädsla samt att jag har svår panikångest och ADD vilket gör att i stressade sammanhang kan jag inte fokusera blir helt lamslagen av panikångest och kan vet varken in eller ut.

    Mitt blodtryck sjunker och jag håller på att svimma samt hamnat i hypertoni.

    Jag är så otroligt orolig att dom ska neka mig ett snitt.

    Vet inte vad jag ska göra och hur stor är chansen att dom nekar mig när första barnet är född med snitt?

    Någon i värmlandsregionen som nyligen fått beviljat och hur gick det till?

    Snälla berätta era historier och hur ni la fram det så jag kan få tips hur jag ska gå till väga just nu känns det som om jag ska bryta ihop av oro och ångest!

  • Svar på tråden Förlossningsrädsla andra barnet
  • Anonym (bm)

    Ingen nekas kejsarsnitt, men vägen dit kan vara olika lång. Förstår däremot inte meningen "Mitt blodtryck sjunker och jag håller på att svimma samt hamnat i hypertoni." Hypertoni är ju HÖGT blodtryck. 

Svar på tråden Förlossningsrädsla andra barnet