Inlägg från: Frugan89 |Visa alla inlägg
  • Frugan89

    BF mars 2019 - stannar på FL

    Hej, 

    Då hoppar jag gärna in i gruppen. Idag är jag 9+4 och beräknad fl 16 mars. 
    Jag har skummat och läst igenom alla sidor nu. Först av allt, vad tråkigt att det är så många som har fått mf! Beklagar! :( Hoppas ni återhämtar er (relativt) snart! 

    Jag har haft konstant illamående sen jag fick plusset på stickan. Kan väl också avslöja att det inte var planerat... Men tanke på abort var alldeles för hemsk. Vi ska endå ha vårt andra barn inom en snart framtid sa vi till varandra. Enligt vår ursprungsplan så skulle vi försöka nästa år, så detta är inte så himla långt ifrån endå. 

    Vi har en tjej som fyller 3 i Augusti. Den graviditeten fick vi kämpa för, det tog oss 2 år att bli gravida, inga mf historik. Efter förlossningen av min dotter bokade jag en tid hos gyn för att ta reda på varför det tog en sån lång tid, och fick provresultaten på att jag har PCOs. Så vi är väldigt glada och lyckliga över att kunna bli gravida så snabbt denna andra gång!

    Jag såg i de tidigare inläggen att ni försökte göra en bf lista, men jag kommer tyvärr inte ihåg vilka som är kvar eller vilka som inte är aktiva bara. Är det inget vi skulle kunna göra igen? 

    BF 2019 MARS

    16 - Frugan89

  • Frugan89
    Erla skrev 2018-08-16 16:50:49 följande:
    Oj vad lika våra historier är! Vårt första barn tog 2,5 år att få till. Tyvärr två mf på vägen dit. Fick aldrig utredas pga det då jag ansågs vara fertil. Vår nuvarande graviditet är också en hoppsan och vi hade planer på att börja försöka tidigast i höst. Då hade jag fått hinna läka fysiskt innan en ny graviditet. Vi hade också räknat med att det skulle ta tid även med andra barnet. Nu blev det dock som det blev och min sambo är jättepositiv till att detta kommer bli bra. För mig har det nog varit något jag bara kommer få växa in i. Är glad, men sjukt nervös över hur livet ska se ut med två såpass små barn som vi kommer ha.

    Jag är förresten också född 89 ^^
    Åå så kul att möta på någon som känner igen sig! Jag och min man var så chockade när nyheten kom. Som sagt, var inte alls planerad just nu. Men det var något i mitt beteende som jag kände igen. Men när det vattnades i munnen när jag stod och diskade så tänkte jag att mina aningar nog kan stämma. I en vecka innan jag testade mig så anade jag att jag var gravid. Under min förra graviditet så hade jag något med Yes diskmedel med doften av äpple. Bara nu när jag skriver det så vattnas det i munnen! Så sjukt! Detta är min picka(? heter väl så när det inte är craving men med ett måste under graviditeten). Så jag köpte ett test och pluset kom med detsamma! 

    Min man och jag kom överens om att abort är inget vi vill genomgå i och med vi endå ska försöka nästa år. Och nu följer vi graviditeten nästan slaviskt. Vi har berättat det för våra familjer nu, och alla är jätte glada för vår skull! Mina systrar blev alldeles till sig. Vår dotter som ska bli 3 i nästa vecka har berättat för oss förr att hon INTE vill ha lillasyster eller lillebror. Hon kan nog vara den tuffaste att övertyga! ;) Hon har alldeles för mycket uppmärksamhet av hela min familj då hon är den enda barnbarnet. (Har 3 syskon).
  • Frugan89
    Erla skrev 2018-08-17 08:04:02 följande:

    Vad häftigt att du liksom bara visste. Jag kände på mig det när jag höll på att dö av värmen i juli. Mådde liksom skumt. Tempade för att hålla koll på under flera cykler bara för att minimera risken ytterligare, att bli gravida. Vid BIM ändrades beräkningen och kurvan sa att jag hade äl mycket tidigare än normalt helt plötsligt. Då fattade jag hur det låg till och testade :P

    Vår dotter har inte hunnit bli så bortskämd då hon ju fortfarande är liten, men hon är också enda barnbarnet på min sida. Har också tre syskon :) vi har inte berättat något än då vi är lite osäkra på hur några av mina syskon kommer reagera.


    Vad mycket vi har gemensamt! Var bor du?

    Låter som att du anar dåliga reaktioner? Hur kommer det sig?
  • Frugan89
    XaHHa skrev 2018-08-17 08:51:16 följande:

    Någon mer har som har bakåtlutad livmoder?


    Nopp, inte vad jag vet i alla fall. Är det något man alltid har genom alla graviditeter?
  • Frugan89

    Jag har aldrig varit med om mf, men min kusin har haft två gånger på raden nu. De försöker, men de har det lite tufft nu efter andra mf. Jag hade INGEN aning om siffrorna för mf. Fick höra från bm nu att det är 1/4 graviditet som avslutas pga mf. 1/4!? 

    Och nu när jag får vara med i ert gäng här så öppnas ögonen ännu mer.

    Jag har aldrig haft mf, men med den faktan och statistiken som jag har fått så kan man inte låta bli att oroas. Även om man var orolig innan man visste. 

    Har absolut ingen aning vad ni går igenom, men kan bara tänka mig hur tufft det är. Jag är väldigt glad över att ni som har haft den erfarenheten delar med er av er historia för att påminnas om mirakel som faktiskt sker i samband med graviditet.

  • Frugan89

    Hej! igen.. 

    Det var ett tag sen. Har knappt någon energi alls för någonting efter jobbet. Den sista lilla energin som jag har ger jag fullständigt till min lilla tjej på 3 år som vill hitta på en massa roligheter direkt efter jobb och förskola. Sen när jag ska natta henne så somnar jag oftast tillsammans med henne i hennes rum. 

    Denna graviditet är inte alls som första. Jag är fortfarande illamående och sura uppstötningar var och varannan dag. Foglossning som gör sig påmind om jag inte tar det lugnt (julen var värst). Och på tal om den där energin alltså. Har absolut ingen! 

    Nu känner jag verkligen för att det kan bli mars nu! Flört Är i vecka 32 nu. På söndag går vi in i vecka 33. 

  • Frugan89
    Erla skrev 2019-01-18 14:05:55 följande:

    Åkte in till förlossningen igår för att kolla så bebisen mådde bra. Har känt rörelserna mindre tydligt i några dagar och blev såklart orolig. Självklart vaknade bebisen till ordentligt så fort barnmorskan kände på magen :P jätteskönt såklart och fick ett jättebra bemötande och de rådde mig att komma in igen om jag skulle uppleva att bebisen rör sig mindre. Hur har ni det med fosterrörelser? Har det ändrats något för er?


    Jag åkte också in till förlossningen, för cirka två veckor sen, pga för lite rörelser. Vi hade haft gäster hemma hos oss och på nästan ett dygn hade jag inte känt några rörelser. Personalen i Helsingborg var supertrevliga och tog in oss när vi kände för att åka in. När vi kom in så sattes ju den här hjärtmaskinen på ocj vi fick höra bebisens hjärta slå med detsamma och med fina slag. Och när hon satte på den kännare så sa hon att där kom även en rörelse, "kände inye du den?" frågade hon mig då. Men nopp. ????

    Rörelserna var nog lite svagare än vad jag var van vid. De är tillbaka nu med full styrka och vi har inte behövt åka in igen. Nästa gång så är det förhoppningsvis förlossning på gång. Det är ju faktiskt inte så lång tid kvar nu ju! ????

    Hur länge kommer ni att jobba? Jag tar till 1 mars, då är det två veckor kvar till vår beräknande datum! Känner att det kanske var lite ambitiöst, men vi får se! ????
  • Frugan89

    Vi har också svärföräldrarna bara cirka 200 meter bort. Inga problem med barnvakt. Men vi har haft det besvärligt med att vår dotter (3 år gammal) skulle förstå att hon inte får vara med när bebisen kommer. Hon blev så ledsen och arg för det. För jag skulle ju få ont (inget vi har berättat eller sagt något om) och ar hon måste vara med och hålla min hand!

    Nu har hon accepterat det faktum att hon ska till sin farmor och farfar först och sen komma till sjukhuset för att få träffa lilla bebisen.

    Har haft något som liknar förvärkar nu på två nätter på raken. Ska till barnmorskan imorgon bitti så får vi se om bebisen ens har fixerat sig. Är lite nervös för om hen Har gjort det redan, för då kanske det inte är helt omöjligt med en allt tidigare än tänkt förlossning.

  • Frugan89

    Hade extrem tryck neråt för två veckor sen. Rörelserna är där, men mer diskreta under dagarna och mer kännbara när jag lägger mig ner. Nu så är jag hemma från jobb som första dag på min mammaledighet. Känns märkligt att vara hemma. Har städat så gott jag kan och klockan var då bara halv nio när jag kände mig färdig. Kan inte dammsuga utan att förvärra foglossningarna, så det får jag lämna till maken när han kommer hem. haha.

    Jag har extrem illamående och trötthet nu. Sura uppstötningar varje dag som verkligen bränner i halsen. Huvudvärk varje dag sen fyra dagar tillbaka. Får anta att det är för lite vattendrickande. Är sååååååååå törstig hela tiden. Men kisset är endå rätt så gult. Kan dricka fyra-sex liter om dagen. Det är såååååå gott med vanligt vatten! hahahaa. Svullna fötter och svullna fingrar! Så det var nog verkligen dags för att vara mammaledig. 

    Har fortfarande inte packat BB väska. Är beräknad till den 17 Mars, så bör väl fixa det nu under dessa dagar. 

    Känner mig så less på att vara gravid nu. Men är samtidigt inte redo för förlossningen mentalt. :( 

  • Frugan89
    Jenmari skrev 2019-02-23 13:47:36 följande:

    Igår den 22/2 00.46 föddes Amilia på 3030g och 49 cm <3 är kvar på BB tills imorgon då hon behöver lite viktkontroller och jag blodtryck :) Hoppas ni får njuta av er lilla också snart!


    Åååå grattis!! ???? ????
Svar på tråden BF mars 2019 - stannar på FL