Inlägg från: Erla |Visa alla inlägg
  • Erla

    BF mars 2019 - stannar på FL

    LisaKMB skrev 2019-01-18 19:44:04 följande:

    Så skönt att allt såg bra ut och att vad glad jag blir att du fick så fint bemötande! Min bebis rör sig jättemycket! Hela dagarna är den igång och oftast bara stilla då jag promenerar eller tränar. Väldigt mycket mer aktiv än mina andra två barn. Har inte märkt någon skillnad beroende på hur den ligger. Fick veta igår hos barnmorskan att bebisen lagt sig med huvudet ner men fortfarande högt upp så den lär ju snurra runt ett tag till.


    Vad skönt att bebisen är aktiv :) då behöver du inte bli orolig över det i alla fall. Avundsjuk på att du kan träna! Vill så gärna komma igång med något lätt, men vet inte hur eller vad :P
  • Erla
    LisaKMB skrev 2019-01-19 20:55:19 följande:

    Promenader och lätt styrketräning är absolut inte för sent att börja med. Sök på nätet/sociala medier på styrkeövningar, finns massor! Bland annat har Lovisa "Lofsan" Sandström massa bra tips. Jag kör även crosstrainer på gymmet, spinning och gruppträning (anpassar en del). Kom ihåg att allt är bättre än inget så minsta lilla är bra!


    Tusen tack för tipsen! Har försökt cykla några dagar i veckan nu det senaste. Det blir inte så påfrestande som promenader, iom foglossningen. Ska kolla upp lite lätta styrkeövningar :)
  • Erla
    Frugan89 skrev 2019-01-29 12:12:27 följande:

    Jag åkte också in till förlossningen, för cirka två veckor sen, pga för lite rörelser. Vi hade haft gäster hemma hos oss och på nästan ett dygn hade jag inte känt några rörelser. Personalen i Helsingborg var supertrevliga och tog in oss när vi kände för att åka in. När vi kom in så sattes ju den här hjärtmaskinen på ocj vi fick höra bebisens hjärta slå med detsamma och med fina slag. Och när hon satte på den kännare så sa hon att där kom även en rörelse, "kände inye du den?" frågade hon mig då. Men nopp. ????

    Rörelserna var nog lite svagare än vad jag var van vid. De är tillbaka nu med full styrka och vi har inte behövt åka in igen. Nästa gång så är det förhoppningsvis förlossning på gång. Det är ju faktiskt inte så lång tid kvar nu ju! ????

    Hur länge kommer ni att jobba? Jag tar till 1 mars, då är det två veckor kvar till vår beräknande datum! Känner att det kanske var lite ambitiöst, men vi får se! ????


    Här är rörelserna tillbaka med full styrka också :P det varierar lite, men jag känner bebisen tydligt. Speciellt när den trycker sig neråt. Får helt sjuka ilningar i tappen då :P haha. Bebisens rumpa ligger uppåt och buffar jag lite på den så får jag några sparkar till svar. Ska bli kul att höra vad bm har att säga om bebisens läge för jag tycker verkligen att magen har sjunkit ytterligare sedan sist och hade en brännande känsla för en vecka sedan. Vet att andra barnet ofta är ruckbar fram till förlossningen, men det kändes precis som när dottern fixerade sig. Nu är det verkligen nära för oss alla :D

    Någon omföderska som hade en snabb förlossning sist? Alltså från första värken tills bebisen var ute? Oroar mig för att inte hinna till förlossningen och bm har bekräftat att det mest troligt kommer gå fort denna gången också.
  • Erla
    Nöjder skrev 2019-01-30 11:17:07 följande:
    Jag har också upplevt det som att bebisen försöker borra sig nedåt ibland senaste veckan. Det är skönt att veta att huvudet är nedåt, en sak mindre att oroa sig över. :)
     
    Jag hade en relativt snabb förlossning förra gången (för en förstföderska); 4,5 h från första värk tills ute. Vi har nära till sjukhuset så jag oroar mig inte för att hinna dit, men däremot så tror att det kommer vara svårt att få hit en barnvakt innan vi måste åka in. :\
    Drygt 6,5 h blev det för mig med första. Vi har också relativt nära, men tänker också på hur tusan vi ska hinna vänta på barnvakt. Man ska ju först få tag på barnvakten och för oss bor den ena 20 min bort, med bil och den andra bor 50 min bort :/ den första har ingen hemtelefon och den andra går knappt få tag på på mobilen :P just nu har vi liksom bara fått acceptera tanken på att jag får föda på egen hand, medan sambon har dottern under tiden som barnvakt blir tillgänglig. 6,5 h är ju ganska okej ändå om det inte går snabbare denna gången och om vi inte blir hänvisade till annat sjukhus, som vi blev sist gång. Hur tänker ni kring barnvakt? Kommer ni liksom förvarna dem när det närmar sig?
  • Erla
    Irmisans skrev 2019-01-30 15:29:25 följande:

    Barnvaktsmässigt så är min mamma på standby hela tiden nu! Har haft så starka täta värkar så har behövt ringa och varna redan, men hoppas att bebisen stannar minst en månad till (bf är 9/3).

    Jag blev igångsatt förra gången så har ingen aning hur det blir när kroppen får jobba själv :) Aktiva delen under förra förlossningen var 7 h så det är ju normallångt liksom. Är supertaggad på att förhoppningsvis ta latensfasen hemma, istället för 24 h på sjukhus först som förra gången!


    Åh vad spännande! Kanske inte blir ett marsbarn för er då :D skönt att ni har någon som liksom alltid är beredd.
    Nöjder skrev 2019-01-30 15:31:12 följande:
    För oss är både farmor&farfar och mormor&morfar ca 3 timmar bort. Så det skulle ju vara väldigt trevligt om bebisen kunde tänka sig att kicka igång det hela medan förskolan har öppet, även om jag tvivlar på att vi kommer ha sån tur. Det känns ju så lagom roligt att behöva ringa en kompis mitt i natten (som aldrig varit barnvakt förut) och sen lyckas förklara för sonen att det är alls ingen fara att Mamma låter så konstigt och att Pappa irrar runt och att Kompis kommer stanna med dig medan mamma och pappa åker iväg...
    Jag är i dagsläget mer nervös för barnvaktsproblematiken och för att sonen ska känna sig åsidosatt än vad jag är för själva förlossningen :P
     
    Om jag känner av något som får mig att tro att det snart är på gång så är det absolut troligt att vi ringer och ber dem komma över "för säkerhets skull". 
    Åh vad det inte lät ju ganska mycket värre än för oss. Vi har ju åtminstone våra barnvakter inom en timmes restid. Vi kommer också ringa direkt när jag känner något. Förra gången startade det ganska rejält direkt och det var liksom aldrig någon tvekan om att det skulle bli barn samma dag. Antar att det lär bli samma denna gången, men det vet man ju såklart inte :) brås jag på mamma lär det bli galet snabbt denna gången dock. Förstår helt klart din oro för barnvaktsproblematiken, men håller tummarna för att det löser sig för er :)
    LisaKMB skrev 2019-01-30 17:56:58 följande:

    Tänk vad spännande det är nu när mars närmar sig! Snart är bebisarna här ju! Förstår att många av er oroar er för att det ska gå fort när förlossningen sätter igång. Mitt andra barn föddes ungefär 4,5 timme efter första värk (första barnet tog en evighet!) och jag hoppas på något liknande denna gång. Kommer nog inte våga mig ut ensam med båda barnen när bf närmar sig för om det blir som sist så sätter det igång rejält direkt. Tack och lov så bor mina föräldrar bara ca 200 m från oss och är numera pensionärer båda två så att inte få barnvakt är jag inte orolig för. Väldigt skönt!


    Wow! 4,5 h :O tur att ni har era föräldrar nära och att de också typ kan ställa upp när som helst.
  • Erla
    Irmisans skrev 2019-02-10 23:51:48 följande:

    27 dagar kvar och allting är så obekvämt! Kan inte leka på golvet med min son, kan inte sitta i soffan, kan inte ligga på rygg, klarar bara av att stå tio min i taget. Åh! Det ska bli så skönt när bebisen är ute! Hur klarar ni andra er som höggravida? :)

    Min bebis ligger fixerat och har sjunkit ner ordentligt mot bäckenbotten, så förhoppningsvis behöver jag inte gå över tiden i alla fall. Försöker tänka på att sova och samla krafter redan nu inför förlossningen. Ni som fött innan, hur känns det nu när det är andra gången? :)


    Ca 40 dagar kvar här och känner mig lite mindre otymplig nu än vad jag gjorde för några veckor sedan. Antagligen tack vare att bebisen sjunkit så mycket. Har dock också svårt att stå upp längre stunder och sover som en kratta på nätterna. Sambon får inte heller sova för att jag nyligen börjat snarka också :/

    Jag ser fram emot förlossningen och tror inte jag kommer att gå över. Födde 9 dagar tidigare med första så tror det blir något liknande denna gången. Är mest nervös över att lämna min 1,5 åring, att det ska bli en störtförlossning och att vi inte får föda på närmaste förlossning.
  • Erla
    LisaKMB skrev 2019-02-11 11:42:06 följande:

    För mig är det 39 dagar kvar och jag känner mig såå otymplig. Inte helt enkelt att få ihop livet med jobb, två barn, sjukdomar, hålla ordning hemma etc. Det är tungt! Har för första gången känt ordentliga förvärkar dessutom. Men jag räknar med att bebisen stannar kvar ett tag till. Mitt första barn föddes i 38+5 och jag var säker på att nummer två också skulle komma lite tidigare. Men jag fick vänta och lillebror kom på bf. Var riktigt knäckande! Denna gång tänker jag ställa in mig på att gå ännu längre för att inte bli besviken. På onsdag är det dags för barnmorskan igen. Hittills har bebisens huvud varit rörligt, blir spännande att se hur det är nu. Kämpa på alla nu på slutet!


    Samma som för mig då :) födde också i 38+5.
  • Erla
    Jenmari skrev 2019-02-11 11:57:42 följande:

    Låter som alla har det tufft just nu <3

    Vi har inget barn men en hund däremot som mamma gärna tar när det är dags! Och nu har vi fått datum för igångsättning den 21/2 så det blir ett februaribarn! Är prick i v.37 då :)

    Legat inlagd för preeklampsi hela helgen men är nu hemma och kan förbereda oss! Tips för vad som kan vara bra att ha med sig till förlossningen förutom basgrejerna?


    Skönt på ett vis att veta när barnet anländer :) tråkigt dock med havandeskapsförgiftning.

    Kolla upp hur det är på ett bb. På vissa bb:n bistår de inte med blöjor, bindor, filtar, skötselprodukter osv. Vi blev tvungna att köpa detta för rysligt dyra summor på patienthotellet. Annars kan jag tipsa om sköna kläder och då helst gravidkläder :P magen försvinner inte direkt nämligen. Jag glömde bort att ta med mig kam så det saknade jag verkligen. Sköna trosor är ju nice också, om man vill skippa nättrosorna som man får efter förlossningen. Jag tar nog även med mig babyschampoo eftersom vårt första barn hade enormt mycket hår och fosterfettet satt kvar i det tills vi kom hem :P
  • Erla
    Jenmari skrev 2019-02-14 14:00:04 följande:

    Tack för tipsen! Om någon vill dela med sig om eventuell igångsättning så uppskattar jag det med :)

    Vilken bedövning var bäst för er?

    Ska man raka sig där nere? Haha jag är lite rädd för rakhyveln när man inte ser för magen!


    Jag tyckte att det var otympligt att ha det vildvuxet efter förlossningen. Blod som hann stelna i håren klibbade liksom fast i bindor och allt möjligt. Denna gången ber jag sambon att trimma med jämna mellanrum :P jag undviker att raka eftersom jag har så känslig hud, men välansat blir det även med en trimmer så det får duga. På förlossningen sa de inget om min buske och stygnen blev troligen fina då ärret inte syntes på efterkontrollen. De har garanterat sytt måååånga kvinnor, både håriga och renrakade så de är skickliga nog att få till det bra :)
  • Erla

    Hade sån sjuk mensvärk inatt så blev liggandes vaken i en timme innan det släppte. Är detta förvärkar tro? Hade verkligen inte såhär med dottern. Kunde komma någon mensvärk som gick över efter några minuter, men det här krävdes det värktabletter för (som jag inte orkade gå upp och ta, så låg och hade ont). Till på köpet har bebisen blivit extremt mycket mer aktiv vissa tider på dygnet, vilket verkar framkalla mensvärken och göra allt så mycket jobbigare. Någon mer som känner igen sig?

Svar på tråden BF mars 2019 - stannar på FL