• Lina100

    Toast i frys? Nej

    Okej så fryste in toast bröd på utgångsdatumet eftersom det inte blev uppätet

    Men hur länge kan jag ha brödet i frysen?

    Sen har jag massa äkta Lant ägg bruna kvar som gick ut idag, ska jag kasta eller kan det ätas? Hur länge? 1 vecka efter?

    Seriöst alltså

  • Svar på tråden Toast i frys? Nej
  • nnnnnnnn

    Har äggen stått i rumstemperatur?
    För det är så bäst-före-datumet beräknas... Har äggen stått kallare tex i matkällare eller kylskåp så brukar de hålla minst en månad längre.

  • nnnnnnnn

    mer om äggen:
    Knäck dem i ett glas när du ska steka dem eller använda dem vid bakning mm. Om de är dåliga så märks det extremt tydligt!!! De stinker...

  • Anonym (Ägg)

    Om ett ägg flyter i vatten så är det inte ätbart, sjunker den till botten kan du anta att den inte är gammal!ägg

  • Anonym (A)
    Lina100 skrev 2018-07-17 19:28:07 följande:

    Okej så jag kan Rosta brödet? Eller kan det bli mögligt


    Det blir ju inte mögligt i frysen... Det som kan hända är att det blir frysskadat och smakar konstigt, men det är inte farligt.
  • Aniiee

    Rostbröd i frysen - ca 12-14 månader innan det blilr frystorrt, men det går att äta även efter det. Och nej, det blir inte mögligt sekunden efter du tar ut det, utan från fryst kan du ha bröd framme 3-4 dagar innan det börjar bli dåligt igen. Tänk på bara att rostbröd som är fryst kan behöva hjälp av en kniv för att tas isär, de fryser ihop ibland. Se till att det är typ en smörkniv bara, så du inte skär dig.

    Ägg - i kylen håller de både en och två månader efter utgångsdatum. Bäst då är att ungefär 2 veckor efter utgångsdatum börja kolla äggen innan du använder de. Släpp mer ägget i en skål med vatten. Om ägget ligger ner på botten så är det fortfarande "pinfäskt", om det står upp på botten (sätt ett finger ovanpå ägget så känner du om de kan trycka ner det, om det är svårt att se) så är det absolut användbart fortfarande, men om det flyter går det i soporna helt utan att stinka ner köket....


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • klyban
    Anonym (..) skrev 2018-07-17 18:37:35 följande:
    Man kan ha bröd i frysen hur länge som helst

    Nä, det blir frystorkat efter ett tag, och då är det inte gott och äta när det blir detta.


     


    Toastbrödet håller längre än bästföredatum, det enda jag går efter är syn och lukt, passerar de dessa två så äter jag brödet.


    hur många meter var det?
  • Anonym (mmm)

    Vi har ofta toast i frysen och så tar vi bara ut de skivor vi ska rosta. Enkelt! Då behöver man inte fundera över om det är gammalt eller inte, för det är det ju inte

Svar på tråden Toast i frys? Nej