Rostbröd i frysen - ca 12-14 månader innan det blilr frystorrt, men det går att äta även efter det. Och nej, det blir inte mögligt sekunden efter du tar ut det, utan från fryst kan du ha bröd framme 3-4 dagar innan det börjar bli dåligt igen. Tänk på bara att rostbröd som är fryst kan behöva hjälp av en kniv för att tas isär, de fryser ihop ibland. Se till att det är typ en smörkniv bara, så du inte skär dig.
Ägg - i kylen håller de både en och två månader efter utgångsdatum. Bäst då är att ungefär 2 veckor efter utgångsdatum börja kolla äggen innan du använder de. Släpp mer ägget i en skål med vatten. Om ägget ligger ner på botten så är det fortfarande "pinfäskt", om det står upp på botten (sätt ett finger ovanpå ägget så känner du om de kan trycka ner det, om det är svårt att se) så är det absolut användbart fortfarande, men om det flyter går det i soporna helt utan att stinka ner köket....