Inlägg från: stjärnasomärdin |Visa alla inlägg
  • stjärnasomärdin

    Vi som har bf April 2019

    Hänger gärna på här. Är 30 år och väntar vårt andra barn med BF andra halvan av april. Blev gravid direkt efter missfall (vårt andra) varför jag inte vet exakt när men jag skulle gissa runt den 20:e. Den här gången tar vi inte ut något i förskott och väntar med att fira graviditeten tills ultraljudet.

  • stjärnasomärdin

    Någon som vet hur de ?preliminärsätter? BF när man blir gravid efter MF? Eller gör man alltid ultraljud för att bestämma graviditetslängd och i så fall när?

  • stjärnasomärdin
    Sooli skrev 2018-08-14 20:08:30 följande:

    Det är ul i v12-13 som man vet hur gammalt fostret är och då bestämmer man BF.


    Det kanske är så! Jag vet ju att det är så i regel, att det är då man får sitt BF, men vanligtvis när man ringer till BM så räknar de ju ut ett preliminärt BF utifrån senaste mens för att de ens skall veta mellan vilka datum KUB kan genomföras. Och så får man sitt fasta datum vid KUB. Men har man ingen mens att räkna på så har man ju ingen aning och då finns det ju risk att missa tidsperioden för KUB.
  • stjärnasomärdin
    Thorax skrev 2018-08-15 08:16:11 följande:

    Vaknade med riktigt ömma bröst.

    Verkar som om denna graviditet ska ge mig precis alla symtom som existerar.

    Vill bara dea täcket över mig och stanna där i 8 månader


    Oh no! Hoppas symtomen klingar av! När har du BF?
  • stjärnasomärdin
    Thorax skrev 2018-08-16 08:35:48 följande:

    Tack, hoppas det också. Den 22-23/4 lite osäker när äl var. Men räknar med att gå över också, hoppas hen kommer den 27 :)

    När har du bf?Skönt med ledighet när man mår såhär. Hade gärna följt ditt exempel, får några timmar ensam idag så ska verkligen bara slänga mig medvetslös i sängen då :D


    Det är lite oklart eftersom jag blev gravid direkt efter missfall utan mens emellan...men mellan 15:e och 25: april kanske? Jättesvårt att räkna sådär men har skrivit 20 i appen i alla fall bara för att ha något ;) Får se om de vill ra reda på det eller om man bara får hoppas att KUB görs inom rätt tidsram och så bestämmer man graviditetslängd då.
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2018-08-16 22:42:42 följande:

    Hoppar gärna in här! :) Är 29år och gravid med första barnet i vecka 6+0 idag. Beräknad BF 12/4 enligt Natural Cycles.

    Funderar på när man kontaktar MVC? Hur gör ni andra? Väntar ni eller ringer ni redan nu? Jag känner själv att jag vill avvakta ett par veckor så att graviditeten känns lite säkrare, men vet inte riktigt..


    Min plan är att ringa i vecka åtta!
  • stjärnasomärdin
    malinsarbacken skrev 2018-08-21 12:50:56 följande:

    Fick troligtvis ett MF idag i vecka 6+2. Blödning sen igår som tilltagit ordentligt nu med smärta i rygg och äggstockar. Fick ett VUL idag där de såg en begynnelse till graviditet åtminstone som var daterad til v 4+0 i sådant fall. Får förhoppningsvis det bekräftat om en vecka då jag ska tillbaka på VUL igen. Sen är det bara att försöka igen.. var enormt ledsen igår samt imorse men nu känns det mer som att om det var fel på embryot från början så finns det inget man kan göra :(


    Jag beklagar och hoppas såklart att så inte är fallet! Fick själv missfall i vecka 6+3 i juni och blev sedan gravid direkt igen utan mens emellan! Önskar er lycka till!
  • stjärnasomärdin
    missgeting skrev 2018-08-26 17:39:55 följande:

    Har också upptäckt ingefärate. Senare dagarna har jag börjat morgonen med citronvatten och Ingefärate och känner att det hjälpt lite.


    Vad dricker ni för ingefärate? Försökte hitta ett i affären förut i förebyggande syfte men hittade inget som inte var grönt te/örtte så tänkte jag kanske kan få kite hjälp här så blir det kanske lättare att hitta rätt ;)
  • stjärnasomärdin
    Sooli skrev 2018-08-26 19:53:06 följande:

    Vi gör eget. River ingefära. Häller på vatten och låter det sedan dra. Silar och tillsätter citron. När jag dricker blandar jag det med ljummet vatten om jag har honung annars kallt vatten. Gör minst 1 liter jättestarkt varje gång så räcker det länge.


    Smaaaart! Tack :)
Svar på tråden Vi som har bf April 2019