• Sommarhopp

    IVF sommar/höst 2018

    Hej!

    Nu är det dags för mig igen. Jag har haft uppehåll helt och hållet från familjeliv under sommaren, men ikväll börjar jag med en ny behandling så nu är jag här igen. Vi har försökt i flera år, aldrig sett ett plus innan vi började med IVF. Fick plus på första försöket, men missfall i v 7. Satte tillbaka en blastosyst nästa gång och fick ett missfall som inte ville komma ut, blev både medicin och skrapning tillslut i v 12 i början av juli. Jag hoppas att det är tredje gången gillt. Den här gången provar vi korta protokollet och menopur istället för långa och gonal f. 

  • Sommarhopp

    Nu är jag i full gång igen. Första vul imorgon på cykeldag 8 (sprutdag 7). Ni som rwdan plockat ut ägg, hur mådde ni dagen efter? Jag tror mitt äggplock kommer bli någon gång fre-mån och jag har en liten liten misstanke om att det kanske är planerat möhippa för mig i helgen. Inte direkt den bästa timingen, men inget att göra åt om det är så. Men om de gör äggplock på fre tex, och ev möhippa på lördag. Kommer det ens vara möjligt? Jag har ju redan gjort ett äggutplock, men har tydligen förträngt helt hur jag mådde efteråt...

  • Sommarhopp
    jaktenpaflow skrev 2018-08-13 20:46:29 följande:

    Jag mådde helt okej andra dagen efter äggplock, något svullen och öm såklart men annars okej:) Blev rätt påverkad även av morfinet då jag tydligen reagerar dåligt på det. Du får känna efter och vara med så länge och på det du orkar:) Kan tänka mig att man förtränger det haha!


    Morfin reagerar jag inte alls på, tyvärr inte heller som smärtlindring. Så äggutplock gör ONT på mig. Men fördelen är ju att jag slipper bli påverkad av morfinet efteråt. Nu vet jag ju inte helt säkert att det är den här helgen de planerar möhippa, även om jag har mina aningar. så jag hoppas ju det blir en annan helg egentligen. Det vore ju trist om jag inte kunde göra det som de har planerat vad det nu är. Eller om jag måste gå hem tidigt. Det är ju inte så jag har föreställt mig min möhippa. Å andra sidan så var det inte såhär jag hade föreställt mig att jag skulle försöka bli gravid heller...
  • Sommarhopp
    Akira Öken skrev 2018-08-13 22:06:28 följande:

    Hej!Hej! Spännande! Är det andra IVF:en? Tycker jag känner igen ditt nick? (Men kanske inbillar mig).

    Jag har gjort ägguttag 4 gånger och har mått olika bra olika gånger. Om jag själv hade kunnat bestämma hade jag inte planerat in något dagen efter. Om du är orolig kanske du kan prata med den som håller i möhippe-planeringen?


    Det stämmer. Vi har hängt i samma trådar tidigare. Det här blir andra utplocket och förhoppningsvis tredje insättningen. Hade 4 i frysen från förra äggplocket, varav 1 klarade upptining. Har plussat båda insättningarna, men missfall i v 7 och 12. Hoppas på tredje gången gillt. Vi är oförklarligt barnlösa, men jag misstänker starkt att det beror på immunförsvaret eftersom jag har flera autoimuna sjukdomar.

    Jag vet tyvärr inte vem som håller i planeringen. Och även om jag gjorde det så vill jag ju inte avslöja att jag misstänker något. De flesta av mina vänner vet vid det här laget vad vi går igenom, men de vet nog inte vad der innebär att plocka ut ägg.
  • Sommarhopp

    Det verkar lösa sig med min eventuella möhippa! Jag har varit på ultraljud och de såg 18 blåsor, men inte tillräckligt stora ännu, så utplock blir absolut tidigast söndag. Dvs, jag slipper oroa mig för att det ska krocka på lördag. OM det nu blir. Ska tillbaka igen på fredag för att kolla hur de har utvecklat sig. Fick sänka dosen från 300 till 225 den här gången. Förra gången blev det också 18 ägg men då behöll jag samma dos hela vägen. Nu är det iof menopur och var gonal sist. Det kanske är skillnad på de olika preparaten också.

  • Sommarhopp

    Jahopp. Tillbaka på kliniken idag för nytt ultraljud. Nu såg de ännu fler äggblåsor än sist, så det finns stora risk att det blir totalfrys för mig. Ungefär 26 blåsor hittade han. Får veta mer i eftermiddag när vi får svar på blodprovet också. Hoppas hoppas inte att de fryser dom.

  • Sommarhopp

    Der närmar sig äggplock för mig. Imorgon förmiddag ska vi till kliniken. Väldigt nervös både för smärtan och för om det blir totalfrys. De flaggar från kliniken för att risken är stor, men det beror på hur jag mår då. Än så länge mår jag bara bra. Lite ont i magen, men inte mer än vanlig lätt mensvärk. Igår kom mina fantastiska vänner och kidnappade mig till möhippa, och då kände jag inte av magen alls. Så jag tror inte att jag är så överstimulerad ändå, trots många blåsor. Håll tummarna imorgon!

  • Sommarhopp

    Nu har jag återhämtat mig från äggplocket i måndags. Av de ca 25 blåsorna så fick de ut 12 ägg, men jag gissar att det beror på att en del hade tillbakabildats eftersom jag inte tog sprutor på några dagar innan äggplock. Idag fick vi veta att 10 hade befruktats så det var ju bra ändå. Tyvärr blir det totalfrys på lördag om det är några som klarar sig dit. Jag hade ett östrogenvärde som gått från 5000 till 18500 på 3 dagar trots sänkt dos. Så himla ledsen för det innebär att det kommer dra ut på tiden IGEN. Vi gifter oss nästa månad och sen åker vi på bröllopsresa så vi missar 2 cykler. Jag tycker att jag mår bra, har inte ont och känner mig inte överstimulerad alls, så det känns verkligen så surt att vi ändå inte får göra någon återföring. Förra gången fick vi också 10 ägg, vara endast 1 klarade upptiningen, så det känns inte så hoppfullt med totalfrys... Nu har vi hållit på i ganska precis ett år från dess att vi började ta hjälp. Och under den tiden har vi inte ens lyckats genomföra 2 hela behandlingar. Förlåt för ett gnälligt inlägg. Jag är bara så besviken. Vi hade ju verkligen försökt tajma det här så bra för att vi precis skulle hinna en gång innan bröllopet och startade vår behandling samma dag som de öppnade efter sommarstängningen. Och så hinner vi ändå inte.

  • Sommarhopp
    vinterbebis12 skrev 2018-08-21 21:37:09 följande:
    Åh va jobbigt! Var det helt klart nej eller finns det chans att du kan be dem överväga?
    Det var ett helt klart nej när jag pratade med dom igår. Men det verkar helt bero på vilken läkare man pratar med. Den jag pratade med i fredags sa att det berodde på hur jag skulle må efter äggplocket. Och jag mår ju bra! Jag har faktiskt mailat och bett på mina bara knän, men jag tror tyvärr att det är kört. :(
  • Sommarhopp

    Idag ringde kliniken. Jag hade ca 25 äggblåsor, 12 ägg, 10 blev befruktade, 2 frysta på dag 5 och 3 ffysta på dag 6. Nu håller vi tummarna att något av dom äggen faktiskt överlever både upptining och den 9 månader till. Förra gången hade vi 18 ägg, 10 befruktade, 1 färskt till mig och 4 till frysen. Det färska blev missfall, och 3 dog vid upptinigen och det fjärde blev missfall. Livrädd att det blir likadant igen... Kvaliten verkar ju inte vara toppen på mina ägg direkt.

Svar på tråden IVF sommar/höst 2018