• Inalina

    IVF sommar/höst 2018

    Hej!! Så roligt med ny tråd! 

    Ska göra mitt första FET i stimulerad cykel nu i nästa cykel efter 2 misslyckade färskförsök. Negativt första gången och positivt andra gången (OJ vilken lycka att se ett plus!!!) med tidigt missfall bara ett par dagar senare tyvärr. 

    Jag är 34 och min man likaså, försökt i 3 år att bli gravida och har egentligen ingen förklaring varför det inte fungerar, vi fick 2 embryon till frysen under senaste försöket som vi nu ska försöka väcka till livGlad

    Känner igen flera här i tråden sedan tidigare och hoppas verkligen det är vår tur nu!! Härligt om man kan peppa, trösta och finnas där för varann då det är tufft med behandlingarna både fysiskt och psykiskt. Gör mina IVF i Prag, på Gennet klinken.
    Kram alla ser fram emot att följas åt till många plus!

  • Inalina
    Sommarhopp skrev 2018-08-13 22:27:37 följande:
    Det stämmer. Vi har hängt i samma trådar tidigare. Det här blir andra utplocket och förhoppningsvis tredje insättningen. Hade 4 i frysen från förra äggplocket, varav 1 klarade upptining. Har plussat båda insättningarna, men missfall i v 7 och 12. Hoppas på tredje gången gillt. Vi är oförklarligt barnlösa, men jag misstänker starkt att det beror på immunförsvaret eftersom jag har flera autoimuna sjukdomar.

    Jag vet tyvärr inte vem som håller i planeringen. Och även om jag gjorde det så vill jag ju inte avslöja att jag misstänker något. De flesta av mina vänner vet vid det här laget vad vi går igenom, men de vet nog inte vad der innebär att plocka ut ägg.
    Vi har också hängt i samma trådar en del, så tråkigt med dina missfall :(

    Jag misstänker också mitt immunförsvar som boven i dramat, och min läkare skrev ut prednisolone som jag ska ta nu inför FET i sep.
    Läkaren var ganska negativt inställd till att jag skulle knapra detta utan egentliga bevis för att jag har något fel på immunförsvaret dock.

    Ang din eventuella möhippa, vet dina närmaste tärnor om vad du går igenom? du kan ju hinta lite om att du ev ska göra ÄP snart om du är öppen med dem vill säga, jag mådde jättebra efter första ÄP men ganska dåligt och väldigt svullen efter andra så det är nog från gång till gång. Kram!!
  • Inalina
    Saner skrev 2018-08-14 20:19:28 följande:
    Usch så tråkigt de inte gick vägen. Håller tummarna för denna FET. När tror du det sker? Ja gjorde mitt första idag. Nervöst
    Tack snälla, borde få mens om en vecka ungefär och då gör de insättning dag 18 då jag hade en 5 dagars blastocyst i frysen. jag kör stimulerat protokoll så kommer fortfarande äta en del olika hormoner och ja gud vet allt, men vad gör man inte...!

    lät ju fantastiskt att ni hade 4 i frysen! var det också 5 dagars? och kör du naturlig cykel eller tar du några hormoner?
  • Inalina
    Akira Öken skrev 2018-08-14 20:09:27 följande:
    Hej igen och välkommen! Hoppas verkligen att det går hela vägen nu! Sätter ni in båda samtidigt?
    Heej! (som att se en gammal vän efter sommaren ;))

    jag mailade kliniken igår och frågade men har inte fått svar ännu, vet att det finns en del risker om man blir gravid med tvillingar men hade samtidigt vart skönt att få två barn samtidigt också för då kommer jag inte behöva tänka på ivf igen...

    är orolig att de inte ska klara upptiningen nu :/ alltid finns det något att oroa sig för, men blastocysten som sattes tillbaka förra gången var av väldigt bra kvalitet och de 2 som frystes in var inte lika bra så nu nojar jag över om jag går igenom alla hormonbehandlingar etc och sen kommer till Prag och inget har överlevt Skäms men de är ju proffs där så visst borde de klara sig....suck...du kör långa protokollet förstår jag? så vi kanske får insättning ungefär samtidigt? runt 7-8 sep...? (om min mens kommer när den 'ska' vill säga..)
  • Inalina
    LillaAw skrev 2018-08-14 17:28:34 följande:

    Imorgon har jag mitt äggplock och är väldigt nervös. Men förra gången gick det bra och det är med samma läkare som jag gillar. Hoppas äggen har bra kvalitet den här gången.


    stort lycka till på äggplock idag Glad det är förståeligt att man är nervös, har nog inte hört om någon som inte vart nervös innan äggplock så det hör nog till! styrkekram och hoppas du har några riktiga guldägg Solig
  • Inalina
    Saner skrev 2018-08-15 10:22:43 följande:
    Ja vi hade tur...hade 4 st fina blacocyster i frysen och den första de tina upp igår klara sig galant så den ruvar man på nu. Ja har pco så åt Letrozole från mensdag 3 och i 5 dagar framåt. Sen började ja mäta med ÄL stickor fr dag 12 i cykeln. Å precis som du sattes de in 6 dagar efter utslag på ÄL. Men äter inga mer hormoner nu utan de ville kroppen skulle sköta sitt nu. Hur mår du med allt?
    åh så skönt att det funkade som det skulle! naturliga sättet låter ju definitivt att föredra, ska fundera på om jag ska göra det också, skulle kännas lite mer 'rätt' på något sätt känner jag... tar du inga progesterontabletter heller?

    kommer ändå att ta blodförtunnande sprutor (hua!) efter ET och äta lite kortisontabletter för att inte embryot ska sparkas ut av mitt immunförsvar så HELT naturligt kommer det ju givetvis inte vara ändå Obestämd det blir liksom så mkt som står på spel när man inte gör IVF i grannhuset direkt (gör det i Tjeckien) så då vill man ju ännu mer göra det som går för att komma framåt... jag mår rätt bra ändå, och tänker väl att det löser sig på NÅGOT sätt för oss också till slutHjärta
  • Inalina
    Saner skrev 2018-08-15 12:24:18 följande:
    Oj Tjeckien det va udda. Hur kommer de sig? Ja har hört flera ta sprutor å kortison efteråt. Om de ej lyckas denna gången för oss så ska ja fråga om kortison. Det behövdes tydligen ej progesteron vaggisar då ja är i "rätt fas" i cykeln så kroppen ska bilda sitt eget nu. När man gjorde färsk försök så va ju kroppen i obalans å inte i rätt del av cykeln så då va man tvungen tillföra progesteron. Typ så sa dem. Å det låter ju sunt. Skönt du åxå känner du mår ok. Ja mådde sämre i början å va sur på allt å alla som va gravida å hade barn. Va så avundsjuk...den känslan är mkt bättre nu.
    jo jag vet, det är lite udda ;) jag bor inte i sverige så vi valde ett land som verkar vara långt framme i IVF, men nya metoder men där man fortfarande inte behöver betala skjortan. Dessutom rätt trevlig stad att hänga i, Prag :) 

    Ja det där med måendet går väl i vågor, men just nu är man ju rätt hoppfull. Kändes ju ändå roligt att kunna få ett plus efter över 3 års försök, nu ska vi bara få den lilla att stanna kvar ocksåKyss förhoppningsvis gör kortisonet detta annars vet jag inte ritkigt vad jag ska försöka med.

    men klart man tänker till varje gång man ser någon med en ordentlig gravidmage eller när kompisar som vart ihop 3 mån hux flux blir med barn på första försöket.. livet kan vara bra orättvist ibland kan det ju kännas som..
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2018-08-15 18:25:04 följande:

    Jag var ju hos läkaren idag där hon på ultraljud såg att jag hade vätska i buken så en lätt överstimulering kallade hon det. Lämnade blodprov och nyss ringde hon sa att även blodproven visade lätt överstimulering och avvikande levervärden. Ska vila några dagar och ta blodförtunnande sprutor i ca tio dagar... Hon berättade även att jag enligt blodprovet är gravid!!!! Är i chock... Mina händer skakar... Kan inte förstå att det är sant!


    wow!!!! stort grattis till graviditeten!!! Solig  
  • Inalina
    Carpan14 skrev 2018-08-16 16:37:56 följande:

    Hej!

    Hoppar in i tråden om det är ok. Har dock redan genomgått en IVF i höstas som resulterade i minus och är inne på mitt andra och är just nu på ruvardag 13.

    Har inte haft mod att skriva här innan, varför vet jag inte. Är rädd för att bli tvungen att informera om ett minus när man såklart bara önskar plus.


    Hej! Roligt att du vågade din in Solig Så spännande med ruvardag 13, du har inte tjuvtestat ännu? Man har väldigt mycket stöd i trådarna här på FL så jag känner mig mer positiv än något annat att ha FL-systrar som förstår allt man går igenom, vare sig det är bra eller mindre bra saker som händer Glad! stort lycka till!!
  • Inalina
    Sommarhopp skrev 2018-08-17 09:16:47 följande:

    Jahopp. Tillbaka på kliniken idag för nytt ultraljud. Nu såg de ännu fler äggblåsor än sist, så det finns stora risk att det blir totalfrys för mig. Ungefär 26 blåsor hittade han. Får veta mer i eftermiddag när vi får svar på blodprovet också. Hoppas hoppas inte att de fryser dom.


    Oj det var inte illa... huvudsaken är ju att du är ok och inte útsätts för några onödiga risker. det kan ju faktiskt bli ett väldigt allvarligt tillstånd om man blir överstimulerad, som eskalerar om du dessutom skulle bli gravid Obestämd (bara här i tråden är det folk som råkat ut för allvarliga komplikationer vid överstimulering.

    Målet är ju att du får ut fina ägg, sen om du måste vänta en månad för att sätta tillbaka när kroppen har blivit normaliserad kanske får bli en liten 'bump on the road' men inget jag tycker du ska vara besviken över. Om du börjar känna dig överstimulerad kommer du absolut inte vilja sätta tillbaka något embryo ändå, du och din egen hälsa är faktiskt viktigast, det är jag säker på att din man också håller med omHjärta det är lätt att man kör på för att man vill vara klar med IVF så snart som möjligt och jag förstår om du bli besviken, å andra sidan låter det ju väldigt bra om många av dina ägg är mogna Solig
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018