• Mjbo

    IVF sommar/höst 2018

    Hej alla!


    Är det ok om jag hoppar in här? 


    För att göra en lång historia kort så försökte vi på egen hand 1,5 år, sedan utreddes vi under 2016, hade fel på äggledarna så dom opererades bort januari 2017, första IVF försök lyckades våren 2017, blev gravid men slutade i MA v 9, detta var våren 2017. Fick då 4st 5 dagars blasto till frysen..


    Andra insättningen hösten 2017 tog sig ej. Inte gravid. 3 st kvar i frysen.


    Har efter det lagt allt på is. gick in i väggen och blev ett vrak, minns inget från ena halvan av 2017. Tog en paus, tog hand om oss själva och vår relation. Varit utomlands början av 2018, gift oss nu i somras, tagit tag i min hälsa och gått ner välbehövliga 30 kilo, och NU är vi tillbaka i IVF-svängen igen. Är inne på dag 4 på mensen, skall ringa kliniken när jag fått glad gubbe på ÄL-testet, som borde bli i slutet på nästa vecka eller början på veckan där på. 


    Känner blandade känslor, skräckslagen, överlycklig, förväntansfull, rädd och glad. Allt på samma gång. Hoppas det finns någon som är i ungefär samma tidsperiod som oss, så vi kan följas åt :) 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-08-21 11:15:53 följande:

    Hej! Så trevligt med någon ny att dela tankar och funderingar med gällande FET. väldigt tufft med ditt MF när man ändå kommit så pass långt.

    Förstår att ni haft en jobbig resa och hamnat i en ordentlig svacka :( men det låter ju verkligen som att det ska vara er tur nu! (man önskar ju att det var kölapps-system på IVF..) jag är också på mensdag 4 så exakt samma som dig, borde bli återföring dag 18.

    Jag kör stimulerat protokoll så äter östrogentaletter bland annat men tror det funkar likadant med återföring etc ändå! =) för oss är det första FET-försöket. fick plus på BIM förra färskförsöket men blödning ett par dagar därefter så väldigt tidigt MF. jag kör min IVF i Tjeckien.

    jag försöker hålla mig neutral känslomässigt (jätteenkelt ju..) men vill också vara målmedveten och tänka att det kommer att fungera denna gången såklart! Sotort lycka till, blir spännande att följa varann!


    Va kul att vi är precis samma i tiden, då kan vi följa varandra helt och hållet! Kul!

    Du körde ivf i Tjeckien? Hur funkar det rent praktiskt? Åker du dit varje gång eller hur funkar det? Och hur kommer det sig att du gör det där, om jag får fråga? :)

    Trist med din blödning, hemskt att du hann se ett plus innan, där önskar man ju att man aldrig ens hunnit testa förstår ja. Jobbigt oavsett. Hoppas såklart på bättre lycka denna gång För oss båda två!

    Angående att hålla sig neutral i känslorna är lättare sagt än gjort, precis som du hävdar. Jag känner varenda känsla som går inför detta tror ja. Såå rädd att hamna i de svarta hålet igen som jag gjorde förra året. Jag hoppas innerligt att jag slipper det, för de vade värsta ja nånsin varit med om.

    Men! Denna gång blir det bra, nu är det våran tur!!

    Hur länge har nu försökt? Vad är orsaken till att det inte funkar naturliga vägen?
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-08-21 22:46:33 följande:
    =) ja du praktiskt är det verkligen inte ;) ! har fått åka till Prag för ÄP och stanna där till återföring 2 ggr, nu kommer jag bara åka dit för återförinng, stannar nog kvällen innan och är där totalt 2 dagar.

    jag bor inte i Sverige så har inga landstingsförsök att använda mig av så vi valde ett land där de verkar rätt långt fram med IVF, och där det är en trevlig stad att semestra lite i, hyfsat bra flygförbindelser och sen har de rätt bra priser också.

    Fick mitt plus på midsommarafton och hade faktiskt inte tjuvtestat utan testade dag 12 med blastocyst -... har inte fått någon förklaring varför det inte funkar, har normal ÄL, mannen har bra simmare, ok AMHtester och allt annat. Jag tror själv att mitt immunförsvar attackerar spermier eller ev embryon så nu äter jag en låg kortisondos för att se om det kanske kan ta sig med hjälp av det. Har försökt aktivt i 3 år och började med IVF i januari i år med några inseminationer innan dess. Frustrerande att inte veta vad problemet är men fantastiskt att veta att det kunde bli ett plus trots allt! så nu hoppas jag att allt går toppen för oss båda (och alla andra här inne!)  =)

    vad hade du för fel på äggledarna så bägge behövde opereras bort? jag har också en äggledare som inte funkar helt men den andra ska det inte vara nåt fel på, men vem vet... värsta smärtan jag upplevt var ändå att göra en spolning. men då har jag ju heller inte fött barn ännu Flört

     


    Låter iallafall mysigt att kunna passa på att semestra lite samtidigt :) 


    Jobbigt att inte veta vad som är fel, måste va hemskt frustrerande, speciellt eftersom man då inte vet hur man ska hjälpa kroppen heller, men de blir nog bra nu när ni får professionell hjälp :) 


     


    Mina äggledare hade pga en gammal infektion som måste legat i flera år, växt ihop, även upp i buken och levern, livmodern och så... Så det var "en enda röra" där inne enligt läkarna som opererade mig. Det är konstigt att jag aldrig känt nånting av det, men men.. de är som det är. Problemet är att eftersom sammanväxningarna har gått upp i livmodern och buken så även med IVF hjälp så har ägget extremt svårt att fästa i livmodern när det är massa ärrbildningar osv på väggarna där inne, så vi har inte jätte stor chans att lyckas även med hjälp, men vi skall försöka igen iallafall har vi tänkt, så får vi se hur psyket klarar det denna gång. 


    Jag har en dotter sedan tidigare relation, fick henne när jag va 18 år. Hon är 8 år gammal nu, alla kompisar och kusiner har syskon och hon förstår inte varför inte jag vill ha ett till barn så hon oxå får ett syskon. DET gör ont. Men hon är för liten för att förstå, så jag brukar säga att vi redan har en så perfekt dotter så vi är nöjda med bara henne. Men innerst inne vill man bara säga som det är. Men det får vänta ett par år till. 


     


    Mensdag 5 dag, borde ha mens en dag till, sen är de bara att vänta tills ägglossning, så man kan vänta på insättning ;) Detta eviga väntande alltså. tröttnat på de innan man ens är igång på riktigt igen! haha. 

  • Mjbo
    Kumminsilver skrev 2018-08-22 10:27:07 följande:
    Är på ruvardag 6 idag och det känns tyvärr inte alls bra. Bara känner att det inte har funkat. Tycker allt det här är så jobbigt. Har suttit inne och gråtit på toan på jobbet nu... Varför kan det inte bara funka?! Vad är problemet liksom?! Blir så arg, ledsen och frustrerad. Månad efter månad, år efter år, är det bara negativa besked. Vad man än försöker med så funkar det aldrig.
    Fy, jag känner igen mig i dina ord så väl. Vet precis hur du känner och vad du går igenom.. Finns inget jag kan säga eller göra som gör att det känns bättre. Men jag ger dig all styrka som finns att orka. En dag kommer allt vara värt det. 
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-08-22 11:03:17 följande:
    hehe jo det var mysigt första gången att semestra lite, sen är man väl mest stressad ändå att behöva ta ledigt från jobbet etc för att göra såna här saker. speciellt eftersom man alltid bara vet några dagar innan när man kan boka resan... vi har inte berättat för någon om att vi göra IVF men har ett rätt självgående jobb så tänkte hålla det för mig själv tills vidare också =)

    och jo frustrerande är det allt att inte veta vad som är fel, det är ju en ganska kostsam historia också så man vill liksom göra ALLT i sin makt för att det ska funka. Slutar du med kaffe eller nåt annat nu innan FET? jag dricker en kopp om dagen men kanske borde lägga ner det också...suck...
    Nej jag dricker kaffe och lever som vanligt innan jag fått ett plus. Dricker såklart inte alkohol efter insättningen, men allt annat försöker jag göra precis som vanligt. Den dagen jag ser ett plus kommer jag däremot ändra vanorna för att göra det så bra som möjligt för den lille :) 
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-08-22 14:07:47 följande:
    Låter ju sunt tycker jag, tror inte heller en kopp kaffe om dagen spelar någon roll i det hela, jag har ju uppenbarligen lite större problem än så varför det inte vill sig.. men ja vid plusset tänker man nog om litegrann =) kommer du inte göra något ultraljud alls inför transfern?

     

    ultraljud? Hur menar du? :) 


    Vi ska inte göra nånting mer än att ringa när jag fått utslag på ÄL-stickan, då 5 dagar efter det så kommer återföring ske, om dom klarar upptiningen vill säga. Så var det på min föra FET oxå, ringer vid utslag och sedan får man en tid för insättning :) 


    Gör ni annorlunda i Tjeckien? :)  

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-08-22 15:09:31 följande:
    jaha jag ska göra stimulerat försök med VUL på dag 10 i cykeln så de ser att slemhinnan tjockat till sig som den ska så det är bra läge för återföring denna månaden.

    Men det funkar kanske inte så i en naturlig cykel förstår jag då, det verkar ju väldigt enkelt och okomplicerat tycker jag! jag hoppas verkligen de klarar upptiningen, det blir ju rätt mkt press på de där stackars eskimåerna när jag ska resa från Prag för att stoppa in och hämta hem dem...

    Ja just det, du gjorde i stimulerad cykel :) då förstår jag!


    haha ja, det är ju ganska mycket som måste stämma, och fixas och så eftersom du reser så långt. Hur många har ni i frysen? 

  • Mjbo
    Wishful skrev 2018-08-22 16:10:58 följande:
    Välkommen! Jag väntar just nu på glad gubbe på ÄL-testet för FET i naturlig cykel. Hoppas att den glada gubben inte ska dyka upp så att dagen för återföring hamnar på en helg när kliniken inte har öppet. De hände här innan sommaren.

    Tack!


    Min förmodligen sista mensdag är idag, så jag ska väl börja väntandet jag med strax. Borde ha ägglossning om ca en vecka eller lite till. Så din klinik gör inte återföringar på helger?? Gud va konstigt ändå? eller?? Ska man vänta en hel månad då extra för att de hamnar på en helg, gud va surt alltså.... :/ 

    Hoppas att du inte behöver det denna månaden nudå :)

  • Mjbo
    Kumminsilver skrev 2018-08-23 07:10:10 följande:
    Saner skrev 2018-08-22 14:36:05 följande:
    Usch så tråkigt du känner så? Är det en känsla eller har du börjat få ont eller nått? Du kanske ska vara hemma några dagar å vila dig....viktigt lyssna på kroppen å ens känslor.
    Jag hade bara en stark känsla av att det inte tagit sig. Var väl rädd och gett upp hoppet. Nu imorse har jag gråtit igen men av andra anledningar... Vaknade av att jag drömde att jag hade ett positivt graviditetstest. Blev besviken när jag vaknade men bestämde att gå upp och testa bara för det... POSITIVT! Är så sjukt glad och lättad, men samtidigt orolig. Hoppas verkligen att det går hela vägen nu denna gången efter alla försök och missfall jag haft.

    MEN! stort grattis till dig! Vilken lycka! <3 
  • Mjbo
    Wishful skrev 2018-08-23 11:02:46 följande:
    Nej det har bara öppet vardagar tyvärr så väldigt frustrerande om man ska göra återföring i naturlig cykel. Är ju inte så att man kan styra när man får ägglossning då.

    Nej precis, de går ju inte att styra. Hoppas iallafall att det inte blir så för dig denna månad, jag håller tummarna :) 


     

Svar på tråden IVF sommar/höst 2018