• Florence123

    IVF sommar/höst 2018

    Mangoodream skrev 2018-09-26 07:32:57 följande:

    Hej , jag hade äggplock igår och imorgon blir det insättning. Eftersom jag är 43 ska vi få tillbaka två stycken. Finns det flera som väntar på insättning? Jag har två barn sedan tidigare födda för 20 och 22 år sedan.


    Då hade vi äggplock samma dag :) och imorgon är det dags för återföring för mig. Har en 5-åring från tidigare ivf. Lycka till vid återföringen idag!
  • Florence123
    Mangoodream skrev 2018-09-27 19:12:36 följande:

    Hej fick tillbaka två stycken 4 celliga idag. Testdag 11/10. Någon mera som är pågång?


    Får, såvida det inte skiter sig och kliniken ringer dessförinnan, embryoåterföring imorgon klockan 12:45 :S
  • Florence123
    Längtanefterplus skrev 2018-10-03 07:19:20 följande:

    Hej! Jag skrev för några dagar sedan om att jah kanske inte var immun mot röda hund. jag var immun mot röda hund så jag behöver inte vaccinera mig vilket är så skönt för nu kan vi dra igång.???? Jag skall ta provera i tio dagar, 6 dagen idag och sen räknar dom med att min mens skall komma direkt efter jag slutat med dom. Problemet är att jag har haft rosa , mörkrosa flytningar när jag torkat mig efter toabesök alla dagar jag har tagit proveran. Igår kväll var det mer blod på pappret och nu på morgonen hade lite åkt ner i toaletten. Det jag är fundersam över är om min mens dragit igång nu. Om detta räknas som mens eller om jag skall börja blöda ännu mera innan det räknas som det. Dom sa att min mens kan starta av sig själv under proveraperioden men jag tycker det är så svårt det där med när man skall räkna första måndagen.


    Om det är färskt rött blod och så pass mycket att det droppar ner i toaletten skulle jag säga ja, det är starten på mensen. Ljusrosa/annan nyans än färskt rött är inte mensens första dag. (Så har min bm instruerat mig i alla fall).
  • Florence123
    LLW skrev 2018-10-02 21:43:19 följande:

    Usch, tog precis fyremadel första gången. Den gjorde så jäkla mycket mer ont än gonalsprutan.. och det där med att dra ut kolven och kolla efter blod var ju riktigt meckigt... :(


    Jag tog Orgalutran istället men där samma instruktion gavs, att dra ut kolven försiktigt för att säkerställa att inget blod kommer med. Sjukt knepigt att klara då en hand håller i skinnet och den andra redan är upptagen med att hålla nålen på plats, och själva kolven var väldigt trög att dra bakåt. Gjorde mycket ondare än övriga sprutor, även känslan efteråt. Men det är ju tack och lov bara ett par dagar man behöver pinas.
  • Florence123
    Jooosen skrev 2018-10-03 15:41:36 följande:

    Dag 5 med sprutor. Redan äl flytningar tror jag. Första stop sprutan idag... hoppas den inte kommer ändå?! Lite småpanik här .....


    Jag glömde bort att ta första stoppsprutan på dag 5 (låg däckad i migrän/influensa och kom bara ihåg att ta Bemfolan). Dag 6 hade jag hur mycket flytningar som helst, och tog för givet att jag fuckat till allt. Tog stoppsprutan dag 6 i alla fall och på VUL på dag 7 såg bm att allt såg hur bra ut som helst (trots att mina vad jag trodde var äl-flytningar var värre än någonsin)
  • Florence123
    BinniBoo skrev 2018-10-03 21:49:35 följande:

    Hej

    Hoppar in här i all hast.

    För att försöka göra en lång historia kort:

    Har en son från tidigare förhållande på 10,5 år

    Har en son på 3,5 år med nuvarande som blev till genom ivf. Anledningen till ivf beror på en kopparspiral jag satte in efter första sonen som gav mina äggledare inflammationer som läkarna kunde upptäckt i tid och behandlat men istället tog dom bara ut spiralen utan att ta reda på varför jag hade ont. Och det dröjde ytterligare 2 månader innan jag togs på allvar för en undersökning och då var det försent. De sa att jag hade 10 cm cysta som var elakartad, alltså cancer och skulle akutopereras och vara beredd på att de skulle ta bort allt, livmoder, ledare och stockar. Jag var då 20 år gammal. Men vid operation fanns ingen cysta. Utan cysta var i själva verket inflammationen av mina äggledare. Så dessa var tvungna att tas bort. Därav kan jag inte få barn på naturlig väg. Så vi behöver en mötesplats som en läkare en gång sa ????

    Första IVF försöket tog sig alltså och fick även 2 ägg till frysen. Vi försökte stoppa in ett i november förra året men det blev tyvärr missfall vilket knäckte mig rejält. Men nu är det dags att försöka igen med sista ägget. Närmare bestämt idag sattes det in.


    Får inte ihop tidsramen, satte du in spiralen efter sonen som nu är 10 år? Och du fick komplikationer som ledde till operation av spiralen när du var 20?
  • Florence123
    BinniBoo skrev 2018-10-05 05:57:36 följande:

    Nu har jag hjärnsläpp.. jag satte in ett 3 dagars i onsdags.. är jag på RD 3 eller RD 2 idag? Alltså är onsdagen RD 1 eller är det torsdagen som är det?


    Jag tänker att dagen för insättning är första dagen man börjar ruva, alltså onsdag RD1. :)
  • Florence123
    Hoppomliv skrev 2018-10-05 14:42:12 följande:

    Ja det är en hel vetenskap! Vi har misslyckats med våra tre landstingsförsök och är mitt uppe i läkarkonsultationer med olika kliniker för att komma fram till vilken privatklinik vi ska välja för kommande försök! Därför står det still lite för oss nu men samtidigt har vi sagt att det får ta den tiden så att det känns helt rätt med den kliniken vi väljer sen! Men längtar tills det blir vår tur igen!

    Spännande med plock nästa vecka för er, är det första försöket?


    Om ni bor i stockholm och inte varit i kontakt med Livio Gärdet (och Camilla Stenfelt) är det ett varmt tips!
  • Florence123
    Mangoodream skrev 2018-10-06 09:52:57 följande:

    Hej, det hände mig också. Det viktigaste är att du sprutar in allt och räknar till fem innan du drar ut.


    Blödde samtliga gånger jag tog motsvarande spruta (Orgalutran), inbillar mig att det beror på att nålen är grövre. Effekten blev densamma i alla fall så du behöver inte oroa dig!
  • Florence123
    Jooosen skrev 2018-10-09 16:37:04 följande:

    Alltså idag är jag så jävla svullen om magen. Dagen efter äggplock. När brukar det gå över? Borde inte vara risk för överstimulering vad jag förstått. Fyfan! Hoppas det är värt det hehe . ..


    Jag var ordentligt svullen i ca 1 vecka efter äggplock. Till mig sa de att får du väldigt ont av att göra .vardagliga. saker och/eller känner du dig andfådd utan anledning kan det vara tecken på överstimulering och att kontakta dem.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018