• Ontopic

    IVF sommar/höst 2018

    Hej alla!

    Jag har varit aktiv i en annan tråd där mannen saknar spermier i en relation. I den situationen hamnade jag för ett år sen nästan exakt.. Har nu fått göra 2 inseminationer på stimulerad cykel med donerade spermier. En innan sommaren och en efter, men utan lyckade resultat. I nästa cykel hoppas vi få påbörja vår första IVF men är såå nervös!

  • Ontopic
    Akira Öken skrev 2018-09-17 19:24:41 följande:

    Vad spännande! Man brukar stimuleras under cirka 14 dagar för att det ska växa till sig lagom många ägg i äggstockarna. Under hormonstimuleringen brukar de kontrollera med ultraljud två (ibland fler) gånger för att se hur det går. Vid kontrollerna räknar de och mäter äggblåsornas storlek. Ofta justeras dosen upp eller ner, beroende på hur din kropp reagerar på hormonerna. När äggblåsorna är lagom många och stora kommer du att få ta en äggmognadsspruta och sedan plockas äggen ut efter cirka ett och ett halvt dygn.


    Kul att läsa en sammanfattande del! Ska själv också påbörja behandling och man har sååå många frågor.. men du besvarade en del av dom i inlägget :)
  • Ontopic
    Akira Öken skrev 2018-09-17 21:17:04 följande:

    Minns mycket väl alla miljoner frågor och funderingar man hade i början. Hoppas att ni lyckas snabbt så du slipper lära dig allt för mycket. :)


    Hoppas kan man alltid göra iaf! Känns som om att det är många som tyvärr blir fast i ivf-träsket alldeles för länge sen.. Hemskt är var det är!
  • Ontopic
    Mect skrev 2018-09-18 08:56:55 följande:

    Hej allihopa! Nu är det äntligen vår tur att hoppa på denna karusell! Vi ska på vårt första möte inför IVF idag, någon som är i samma stadie?


    Vi ska ha telefonmöte nästa måndag sen ska vi också snart vara i gång! Spännande och läskigt.. Hur känner du?
  • Ontopic
    Vildismamma skrev 2018-09-18 09:10:43 följande:

    När börjar du med din behandling??


    Jag hoppas på snart! Vi ska ha telefonmöte med kliniken på måndag så jag hoppas vi får börja efter det :) när börjar ni?
  • Ontopic
    Vildismamma skrev 2018-09-18 20:04:30 följande:

    Vi börjar med sprutorna imorgon... så kör vi lite sprutor sen ska vi på UL den 25/9 för att kolla lite på äggblåsorna.. så får vi se efter det.. har inte så bra koll på vad som händer sen men det berättar dom när vi väl är där...


    Hur känner du inför sprutorna? Kul att få dra i gång! Det kommer under resans gång. Ibland kanske det är lite bättre att inte läsa in sig för mycket utan mer ta det som det kommer tänker jag :) Jag hoppas vi också får dra i gång efter måndag.
  • Ontopic
    Akira Öken skrev 2018-09-18 23:28:57 följande:

    Ja, det är riktigt tufft när det inte går som man vill och man får genomgå behandling efter behandling. Men jag försöker trösta mig med tanken att de flesta lyckas till slut.


    Hur länge har ni försökt? Som du säger, man får tänka att de flesta ändå kommer till mål! Man får inte ge upp, trots att det är jobbigt..
  • Ontopic
    Akira Öken skrev 2018-09-18 23:28:57 följande:

    Ja, det är riktigt tufft när det inte går som man vill och man får genomgå behandling efter behandling. Men jag försöker trösta mig med tanken att de flesta lyckas till slut.


    Ja sån psykisk terror rent ut sagt. Hemskt! Det är jobbigt att leva veckovis.. Vänta på ÄL, gå igenom behandling, vänta och se om det gett resultat.. nä fy!
  • Ontopic
    Akira Öken skrev 2018-09-19 19:32:59 följande:

    Vi började försöka sommaren 2015. Vi trodde, precis som de flesta, att det skulle gå rätt snabbt. Vi gjorde första försöket med IVF hösten 2016 och har sedan haft lite otur med behandlingarna. Vid de två första försöken lossnade de flesta äggen i förtid. Vid fjärde försöket dog alla ägg på labbet på grund av felhantering. Så det har, minst sagt, varit lite motigt.


    Akira Öken skrev 2018-09-19 19:42:27 följande:

    Håller helt med om att det är väldigt jobbigt. Samtidigt tänker jag ofta på vilken fantastisk möjlighet vi har att få hjälp med att bli gravida när det inte vill sig på "vanlig" väg. Och så gott som kostnadsfritt! Även om det inte tagit sig för oss (än) är jag väldigt tacksam över att kunna få hjälp.


    Vi började försöka ungefär samtidigt, i början på 2015 började vi. Ni verkade få hjälp snabbt. Hela vår process har varit så lång eftersom man inte hittade spermier hos min sambo. Vilken himla otur du haft med dina behandlingar. Det kan bara bli bättre nu med andra ord! Måste bara säga att du har en väldigt positiv inställning! Starkt! Det är verkligen som du säger, vi ska vara tacksamma och glada för att det ens finns hjälp! Lätt att fastna i negativa tankar och bli bitter. Men det är så vi ska tänka!
  • Ontopic
    Akira Öken skrev 2018-09-19 21:39:14 följande:

    Det är lång tid. Det blir så mycket fokus på en sak, som tar energi från andra delar. Tur att man inte riktigt visste i början hur tufft det kan vara.

    Hittade de spermier?

    Jag har länge lidit av svår pms och pratade med min gynekolog om min oro inför att sluta med p-piller då de har hjälp väldigt bra mot pms:en. Blev då lovad att vi kunde få hjälp med utredningen redan efter 6 månader och vi inte lyckades inom den tiden.

    Jag försöker vara positiv, men det är ju inte varje dag de känslorna dominerar, om man säger så. :) Vissa dagar är jag otroligt bitter.


    Ja men visst blir det så att hela livet påverkas.. Verkligen! Tyvärr hittade man inga spermier. Så bara att bearbeta det har ju varit tungt också.. Det var min värsta mardröm men så blev det och nu får man gilla läget helt enkelt. Det går ju inte att göra något åt liksom..

    Vad skönt att ni kunde få hjälp snabbare med tanke på dina besvär. Schysst av läkarna att se till dig som individ!

    Men du verkar ändå ha en bra grund att stå på, skönt! Jag har varit så trasig sen spermiebeskedet så det är egentligen först nu som jag försöker jobba på att tänka så som du.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018