• Ellencassandra

    IVF sommar/höst 2018

    Ang träning. Jag tror har man varit aktiv med träning innan så kan man fortsätta någorlunda som vanligt. Självklart ska man ta det lugnt efter insättning och man ska göra det som känns bra för dig själv. Träning framkallar inte missfall. Men lyssna på vad läkaren säger.

    Jag själv mår bra av träning, blir gladare, mindre stressad. Tycker det känns som en bra miljö för ett foster ;) man kanske inte behöver köra värsta styrketräningen, magövning osv. Men yoga t ex.

  • Ellencassandra
    gammelpysen skrev 2018-09-10 15:36:57 följande:

    Du får fråga läkaren. I mitt fall är jag väldigt aktiv i vanliga fall, flera pass i veckan och löpning.

    Men jag lägger mig inte i mer. Har sagt vad jag fått för rekommendationer.


    Ja absolut! Man ska lyssna på sin läkare. Alla fall är ju olika såklart! Men om man fått höra att man kan leva som vanligt så tycker jag man kan fortsätta å träna om man känner att man mår bra av det :)
  • Ellencassandra
    Wonderfluff skrev 2018-09-13 08:54:15 följande:

    Ok, ja det är ju konstigt att läkarna säger olika. I alla fall hade jag oskyddat sex samtidigt som det fortfarande kom lite rött från ÄP och jag har inte fått någon infektion eller komplikation.


    På dom flesta kliniker säger dom att man ska vänta med samlag å att bada i allafall en vecka efter äggplock i och med stor risk för infektion! Men skönt att du slapp infektion å att det gick bra :)
  • Ellencassandra
    Wonderfluff skrev 2018-09-13 09:53:07 följande:

    Haha jag har badat oxå ^^. Enligt den (danske) läkarn var det bara nonsens att det skulle va nån infektionsrisk. Det var ju även en annan läkare på samma klinik som sa att det räckte att ta det lugnt ett par dar, sen kunde jag träna som vanligt igen. Märkligt att det skiljer så.


    Jaså! :) ja verkligen! Mycket olika rutiner på klinik till klinik! Svårt å veta vad som är rätt å fel! :P
  • Ellencassandra
    Wonderfluff skrev 2018-09-13 16:49:30 följande:

    Är det nån som vet varför man ibland sätter tillbaks tredagars, och ibland femdagars ägg? Varför har tredagars på något sätt större chanser att fortsätta dela sig i livmodern än utanför? Om inte vore det väl bättre att alltid bara sätta tillbaks femdagars?


    Jag har fått tillbaka både 2dagars, 3dagars å 5dagars!

    Vissa kliniker har som rutin å sätta in på dag 2 eller 3. De odlar vidare till dag 5-6 men då för att frysa ner ev bra embryon. Vissa får ut för få för att odla vidare till dag 5. Tror det är att man ska ha fler än 5 befruktade ägg för att de ska odlas vidare. Det faller bort en del embryon under odlingen och de säger att livmodern alltid är den bästa platsen för ett embryo. Den mår inte bättre av att vara på ett labb. Ibland vill de inte riskera att inga embryo klarar att bli blastocyster utan tycker det då är bättre att sätta in på dag 2 i dess naturliga miljö. Svårt å förklara. Men det är så jag läst till mig :)
  • Ellencassandra
    Wonderfluff skrev 2018-09-13 17:15:46 följande:

    Tack för svar, det gjorde att det klarnade :). De sa nämligen till mig att det var extremt liten chans att utplockade ägg överlevde till blastocyster. Det fastnade lite i skallen på mig och tänkte att det då kanske är samma om de satts tillbaks före dag fem. Var ju bra att det inte var så då :)


    Ja det beror helt på! Vissa får flera fina blastocyster å frysa å vissa får aldrig nånting till frysen för embryona slutar dela sig eller av annat skäl. Sen kan det bli olika varje behandling. Har fått jätteolika resultat varje ivf :p hoppas det går bra för dig :) du ruvade på en femdagars va?
  • Ellencassandra
    Wonderfluff skrev 2018-09-13 17:30:06 följande:

    Tack! Första ivf?en för mig. Verkar ha ägglossat på vänster äggstock strax före äggplock så de fick bara ut ett litet stackars ägg. Döm om min förvåning när det överlevde. Sattes in på dag tre, i måndags. Jag har väldigt lite hopp att det ska ta sig.


    Oj då! Det e ju inte så vanligt att det händer :/ va tråkigt men va tur att det fanns ett iallafall! Har den överlevt till dag 3 så är det bra odds ändå! Det är många som just faller bort mellan dag 2 och 3. Din har iallafall klarat sig så långt :) kollade på nåt klipp på youtube där en embryolog i USA pratade om att det är 50/50 att en tredagars blir till en blastocyst. Så ändå goda chanser! Håller tummarna!
  • Ellencassandra
    mammsen79 skrev 2018-09-13 19:38:38 följande:

    Är inte det det samma?


    Ruvardag brukar man oftast börja räkna dagen efter insättning :) så mitt embryo är tre dagar gammalt men är på ruvardag 1 :)
  • Ellencassandra
    mammsen79 skrev 2018-09-13 20:24:00 följande:

    Ok då förstår jag då är mitt ägg 7 dagar o ruv 3, vad händer nu liksom? när fastnar ägget eller har det redan fastnat?


    Då bör den fästa faktiskt idag eller två dagar framåt högst skulle jag tro :) embryot har blivit en blastocyst och förbereder sig för att fästa sig :)
  • Ellencassandra
    mammsen79 skrev 2018-09-14 11:51:55 följande:

    Ok jag förstår så de odlade då i 5 dagar? de satt in på dag 3 på mig. Jag lyssnar på dem angående test för jag gjorde test en gång samma dag som jag skulle ha mens o som visade positivt men sedan fick jag sådan värk i ryggen och som resulterade i tidigt missfall sedan trodde min kropp att den var gravid för 1 månad efter visades testet fortfarande positiv o jag trodde jag var gravid o i v 9 var jag på ultra och då hittade dem inget foster så hade en  ofostriggraviditet som det heter min kropp trodde jag var gravid hade känningar som en gravid  o mådde illa o magen växte ( helt sjukt) sedan året innan förlorade vi våran son i v 16 pga att jag åkte på en livmoders infektion och jag vara nära på att stryka med så just därför lyssnar jag på läkarens råd och det är för att jag inte ska bli besviken o ledsen sedan vet man ju aldrig hur det går men då tar jag det då så nej till tidig gravidtest, I vilken v fick du missfall? Har du med fått tillbaka 2 embryo? kommer inte ihåg om jag frågat det sedan innan har en hjärna som en guldfisk hahahah.


    Beklagar din förlust av son i v16 å ditt ofostrig missfall :( hemskt. Jag fick också en ofostrig graviditet i våras. Var hemskt å se den tomma säcken å inget foster. Kände mig så lurad :( Hoppas det inte är så vanligt att det blir två ggr på raken. Hoppas det går vägen för oss båda! :)
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018