AKUT kycklingffråga
Ställde in en tunn kycklingfilé i ugnen med rotfrukter?
Hur länge ska den vara inne tror ni?
Den är på 200 grader!
Ställde in en tunn kycklingfilé i ugnen med rotfrukter?
Hur länge ska den vara inne tror ni?
Den är på 200 grader!
45 min
Och sänk till 175
Jag tror att det tar mindre än 45 minuter!
Känn på filén efter typ 20 minuter - den ska kännas ganska fast. (Känn först innan du sätter in den så du känner skillnaden) Eller så kan du skära lite i den. Om den är vit inuti är den klar.
Kycklingen 20 minuter. Rotfrukterna lite längre tror jag.
Kycklingen 20 minuter. Rotfrukterna lite längre tror jag.
Bränt utanpå betyder inte nödvändigtvis klart innuti.
Den har jag lyckats få på andra köttbitar, som lammspett i Bulgarien tror jag.
Där det var kolaktigt på utsidan och fruset i mitten.
Mitt råd är skaffa en köttermometer av lite bättre sort, en då en K-typ.
Vi har "gula änkan" som jag är osäker på vad den ligger på idag, plus en probe som klarar sticka kött med.
Men troligtvis runt en tusenlapp, sen har man Kina och då kommer man undan med 40% av det priset har jag för mig.
När man väl har en sådan, så kommer man märka rätt snabbt hur bra den är och hur enkelt det är pricka temperaturer.
Kyckling är en råvara som är beroende att inte bli övertillagd, då det lätt kan bli torrt och tråkigt.
Och kyckling som är rätt tillagat är extremt saftig och god.
Och skulle säga väldigt många/de flesta(?) som gör kyckling använder sig av metoden tillaga det mer än vad som behövs.
Och ofta i extrema temperaturer.