• SweetJune

    Behålla samma FP 1 år och 9 mån - godkänner dem några dagar efter?

    Hej!

    Om man blir gravid inom 1 år och 9 mån mellan barnen får man behålla samma FP. Godkänner Försökringskassan att jag får behålla samma FP om det är 1 år 9 månader och ca 10 dagar? Hur hårda är dem? Är det enl ultraljudsdatumet dem går efter?

    Tacksam för svar.

  • Svar på tråden Behålla samma FP 1 år och 9 mån - godkänner dem några dagar efter?
  • Anonym (Anna)

    De går väl efter vilken dag barnet är fött. Dvs verkligheten.

    Och ja, gränsen är definitiv. 

  • Seven Costanza

    Såvitt jag förstått måste antingen dokumenterat beräknat förlossningsdatum eller faktiskt förlossningsdatum rymmas inom 2,5 år eftee att första barnet föddes och FK tittar på det datum som är mest fördelaktigt för dig. Dvs kommer barnet senare än BF så kan de gå efter BF, medan om barnet föds för tidigt och detta gör att födseln ryms inom 2,5 år så går de efter faktiskt födelsedatum.

    Samma tänk som när det gäller att beräkna huruvida en förälder hunnit jobba 240 dagar före BF eller faktiskt förlossningsdatum. Tror att det står i deras vägledning för SGI och föräldrapenning, googla det.

  • Seven Costanza

    Barnet kanske kommer 1-2 veckor för tidigt, eller så blir du flyttad vid ultraljud så du får ett fördelaktigt BF. Annars är det ju som det är, det är ju egentligen generöst att 2,5-årsregeln ens finns som hjälp för den som inte skyddat sin SGI.

Svar på tråden Behålla samma FP 1 år och 9 mån - godkänner dem några dagar efter?