• Mangoodream

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Hej, jag gjorde äggplock igår och ska på insättning imorgon. Äggplocket gick bättre än jag trodde. Bedövningen kändes inte alls men äggplocket kändes som lite molande värk i några sekunder. Fick jättebra smärtlindring med morfin så det hjälpte till. Vi fick ut 4 ägg och hoppas att odlingen går bra nu. Vi ska få två ägg tillbaka pga min ålder 43.

  • Mangoodream

    Hej, tre av våra ägg hade blivit befruktade och fick tillbaka två stycken 4 celliga idag. Pga min ålder fick vi två tillbaka. Har testdag 11/10. Ska bli spännande. Någon mera som har testdag snart?

  • Mangoodream

    Hej, jag går privat i Stockholm och de erbjuder kvinnor över 40 att sätta in två. Eftersom det kan bli svårt att hinna med syskon efter att varit gravid. Håller tummarna att du får ett guldägg imorgon.

  • Mangoodream
    Camii80 skrev 2018-09-30 11:10:25 följande:

    God morgon!

    Tänkte jag skulle hoppa in här jag med 

    Jag och min sambo påbörjade vår utredning i slutet på Maj via Sophiahemmet. Efter tester, ultraljud och ett evigt väntande (kändes det som) så fick vi klartecken och påbörjade hormonsprutorna i fredags 27/9. Det korta protokollet. Jag har läst på lite runt i de olika forumen och det verkar som om jag får en relativ hög dos med Gonal-F, 375ml nämligen. Någon annan som har lika hög dos?

    Som säkert de flesta känt här inne så har man nästan sett fram emot sprutorna med en skrämmande förtjusning? Jag trodde det skulle göra mycket ondare än det gjorde. Är inte alls spruträdd men att göra det på sig själv, eller sambon i detta fall med, känns mer "intimt". Någon som "känt av" hormonsprutorna ännu? 

    Ska på ultraljud på torsdag 4/10 och se hur allt utvecklar sig. Spännande!!

    Om allt går som det ska så har vi prel.tid för äggutplock 10/10.

    Roligt att få hänga med alla andras berättelser också. Jag har ju inte så många att dela med mig av mina tankar och känslor heller, för jag och sambon har valt att inte berätta att vi genomgår detta, förutom till några få. 

    Hoppas innerligt att det går vägen för alla här inne! 


    Hej , jag började med 300 Gonal F och efter första ultraljudet höjde de dosen till 375. Jag är 43 år och då kanske det behövs mera. Håller tummarna för oss alla här.
  • Mangoodream
    Kawi skrev 2018-09-30 12:41:57 följande:

    Ja, spännande :) testdag 12/10. Jag är dock så enormt svullen av Lutinus, magen ser ut som fjärde månaden och är hård som betong, känns just nu omöjligt att uthärda Lutinus i två veckor till.. Vi får se, kanske det lägger sig lite.

    Hoppas det går bra på VUL och att du får bra besked!


    Hej, jag har testdag 11/10 och det känns spännande. Lutinus är inget kul, huvudvärk förstoppad och torr i munnen. Jobbigt när man inte vet hur det kommer gå. Antingen barn eller genomgå ivf igen.
  • Mangoodream
    celiasilver skrev 2018-10-01 10:49:54 följande:

    Hoppar också in här :) Gör min första IVF via carl von linne kliniken

    Efter kort stimulering gjordes äggplock 25/9, fick ut 12 ägg 11 befruktades, 

    igår gjordes ET och fyra övriga ägg gick till frysen.

    Så nu är det bara att vänta tills den 13/10 för att kolla om det blev något.

    För mig känns det hela så overkligt fortfarande. Trots att alla steg är klara så känns det fortfarande lite halvluddigt och svårt att ta in. Kanske bra på ett sätt eftersom jag inte heller är speciellt nervös eller orolig?

    Överväger om det är någon slags mental försvarsmekanism :) Är det någon annan som känner igen sig?


    Hej jag försöker koppla bort allt. Orkar inte analysera och leta symtom. Vårt första försök och har testdag 11/10. Ruvar på två embryon. Du fick många ägg. Grattis. Vi fick tre som befruktades. Får se om en kan gå till frysen.
  • Mangoodream
    Jeanetty skrev 2018-10-01 13:40:19 följande:

    Äggplock för mig imorgon bitti och förhoppningsvis återföring på fredag.

    Var på vul igår och av de 6 blåsor som fanns innan hormonstimuleringen hade 2 växt som de skulle, 18 resp. 19 mm stora. En liten på 11 mm.

    Känns hopplöst, vad är oddsen att de befruktas och klarar sig till fredag liksom? :(


    Hej, jag är väldigt ny och oerfaren på ivf men försök tänk positivt. Det behövs bara ett ägg och vad jag har läst så är det inte alltid guldägg som blir barn. Även mindre bra ägg fäster. Fokusera på ett steg i taget även om det är svårt. Jag försöker läsa titta på tv och inte ha massa negativa tankar. Jag håller tummarna för dina två ägg. Finns de som får upp till 20 ägg men med jättedålig kvalite. Jag fick fyra och tre befruktade. Min läkare sa att 50-65% blir befruktade. Kram
  • Mangoodream
    celiasilver skrev 2018-10-02 14:58:50 följande:

    Jo, det kanske är rätt bra och bara försöka vara istället för att stressa ihjäl sig. Sen ger ju progestrontillförseln symptom som är liknande symptomen vid tidig graviditet så det vågar man knappt lita på.

    Två ägg, spännande :) Hur känns det?


    Hej, jag tänker såklart hela tiden på om man har lyckats. Imorse gjorde jag crossiant i ugnen och den blev ovanligt stor bred tjock- då direkt tänkte jag att det är ett tecken:). När jag var gravid med min dotter 1996 kände jag plötsligt en kväll att jag var gravid och testade positivt dagen efter. Med min son 1998 kände jag ingenting. Svårt att känna så här tidigt om man är gravid. De flesta får symtom senare. Har testdag om nio dagar 11/10 så bara att härda ut. Jobbar och hinner inte tänka så mycket på dagarna. På kvällen ligger man och tänker. I helgen ska jag träffa vänner och hålla mig upptagen. Min granne är gravid i vecka 20 med tvillingpojkar så det är såklart att man tänker om vi också kommer få barn.
  • Mangoodream
    celiasilver skrev 2018-10-04 19:34:57 följande:

    Hehe, känner igen det där. Jag hade en spillkråka utanför huset imorse och enligt folksägen skall dessa stå för fruktsamhet så man hoppas ju l ;)

    Jag tror det är ganska bra att hålla igång och inte fundera så mycket. Förhoppningsvis gör man sig så slut på kvällen att man ändå inte orkar tänka när det är dags att sova.


    Hej hur går det för dig. Jag är hemma idag från jobbet och är förkyld. Bihålorna spränger och halsen är tjock. Jag har testdag på torsdag men känns jobbigt när man inte vet. Känns som man inte kan leva normalt. Testar på sitt psyke. Kram på dig
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF