• H@llon

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Usch jag har sån ångest. Vårt problem att inte kunna bli gravida är min hydrosalpinx (ena äggledaren är vätskefylld och uttänjd). Jag har glömt det lite på sistone, låter konstigt kanske men jag har liksom fokuserat på behandlingen jag nyss påbörjat. Igår kom jag dock på det igen och började googla hydrosalpinx + ivf. Finns väldigt lite information. Det som finns står på engelska och är allt annat än uppmuntrande. Det står att chansen att bli gravid med ivf när man har det här tillståndet är reducerat med 50%. Chansen att man faktiskt går hela vägen och till slut får ett barn är 10%. Det står att chanserna ökar betydligt om man opererar bort äggledaren. Naturligtvis har frågan tagits upp med läkarna på kliniken, de tycker inte man ska ta bort min äggledare. Kan inte låta bli att känna att mina chanser nu är lika med noll och jag kastar alla pengar i sjön. Suck. Hatar denna emotionella bergochdalbana. :(

  • H@llon

    Hej!

    Jag var också orolig för äggplocket (spola äggledarna var fruktansvärt) men att plocka äggen var bland det lättaste med hela behandlingen. Jag fick både lugnande, smärtlindrande och bedövning så jag var härligt hög med en värmekudde på magen. Efteråt fick jag krypa ner i en skön säng och äta frukost.

    Inte för att skrämmas men när bedövningen släppte (på vägen hem) och ett par dagar efteråt var jag så uppblåst och öm i magen att varje steg jag tog gjorde ont. Men det kanske är olika för dig. :)

    Jag vet inte hur chansera ser ut med manlig faktor men jag har hört att chanserna för graviditet till ca 80% (både ivf och naturligt) beror på äggkvaliteten. Resterande 20% är spermier och livsstil. Har hört detta på podden Jag vill ha barn.


    Jackiebackie skrev 2018-12-31 11:05:04 följande:

    Tack för svar! =)

    Vet du möjligtvis var TMC ska ligga på för att vara "normalt"?

    Jag är för övrigt extremt nervös för äggplocket, hatar verkligen när folk gräver i underlivet, och äggstocksspolningen gjorde väldigt ont (spänner mig vilket inte gör det bättre). 

    Vet du om det är stor chans att lyckas när det är manligt faktor? Eller är det samma chans oavsett "fel"?


  • H@llon

    Hej!

    Jag kom upp till högkostnadsskyddet på en gång, dvs 2250 kr. Kör det långa protokollet.


    regina87 skrev 2019-01-06 21:22:53 följande:

    Hej. Väntar på första besöket som är i januari inför ivf via landstinget ( sahlgrenska )Hur mycket kommer man få betala för medicin av olika slag ? Långt protokoll , kort protokoll ? Förstår att det beror på hur många försök man gör och så vidare.


  • H@llon

    Högkostnadsskyddet gäller ett år så allt du plockar ut inom året blir gratis när du kommit upp i den summan.


    regina87 skrev 2019-01-06 23:32:36 följande:

    Okej.får man betala liknade summa vid försök 2 och 3 ? Eller går det på högkostnadsskyddet då ?


  • H@llon

    Det är vanligt att blödningen beter sig annorlunda av Synarela så det är säkert ingen fara.

    Intressant att man gör olika på klinikerna. Jag ska inte lämna prover för att se nedregleringen utan det bara beslutades att jag ska börja med injektionerna på onsdag och gå på kontroll nästa tisdag.


    Sasso122 skrev 2019-01-07 20:56:13 följande:

    Var och tog blodprov idag för att se om jag var tillräckligt nedreglerad för att sätta igång med sprutorna och det var jag. Dock nämnde jag att jag inte har slutat blöda ännu (CD7 idag) och då kom de fram till att vi ska avvakta med sprutorna till på onsdag för att se om blödningen avtagit till dess. Om inte så vill dem att vi gör ett VUL för att se hur allt ser ut.

    Så nu går jag och oroar mig för att det är något knas som gör att vi måste avbryta behandlingen :(


  • H@llon

    Skönt! Ja verkligen, haha!

    Det är lite svårt att säga. Började med Synarela 23/12. 25/12 vaknade jag genomförkyld och mådde skit i en vecka. Andra veckan nu har jag haft några milda vallningar och hemsk huvudvärk. Hur har du mått?


    Sasso122 skrev 2019-01-08 22:06:18 följande:

    Blödningen har avtagit mer och mer underdagen och det beslutades att jag ska starta med sprutorna imorgon så vi kommer verkligen ligga i fas med varandra :)

    Fast jag ska på VUL nästa onsdag. 

    Hur har du mått av Synarelan? Haft några biverkningar?


  • H@llon

    Jobbigt med klåda. Jag drömde väldigt mycket första omgången och sov askasst. Nu var jag ju förkyld en vecka och sov typ inte alls pga heltäppt näsa så märkte inte av det nu. =P

    Jag ser verkligen fram emot sprutorna. Tyvärr satt min huvudvärk i under dem också sist.

    Jag ska ta Gonal-F 300 E i 6 dagar, sedan kontroll. Vad ska du ta?


    Sasso122 skrev 2019-01-08 23:07:07 följande:

    Första veckan kände jag av huvudvärk och lätt illamående. Andra veckan har huvudvärken fortsatt plus att jag har börjat få klåda i ansiktet. Det sticker i huden som det kan göra när man är torr men det hjälper inte att smörja in sig. 

    Har även sovit lite halvkasst, har drömt väldigt mycket. 

    Ser nästan fram emot att börja med sprutorna för att slippa biverkningarna från sprayen. 

    Vilka hormonsprutor ska du ta?


  • H@llon

    Två stick alltså, ajaj. Skönt att va igång!


    Sasso122 skrev 2019-01-09 22:21:25 följande:

    Jag ska ta 300 ie Fostimon och 150 ie Menopur i 7 dagar och sen kontroll. 

    Första dagen avklarad nu :)


  • H@llon

    Nej det tror jag inte. Själv blev jag genomförkyld två dagar efter att jag börjat med sprayen.


    regina87 skrev 2019-01-11 06:59:51 följande:

    Hej. Om man är förskyld och inte mår helt hundra fast utan feber är det något som stannar upp det hela ? I behandling osv ?


  • H@llon

    Ser strecket. Heja dig!!


    Elcca skrev 2019-01-15 09:41:20 följande:

    Jag tjuvtestade imorse. Väääldigt tidigt, rd6. Men fick ett svagt positivt test. Herrgud!!!! Är nu livrädd att det ska försvinna! Har gjort en frysåterföring i ostimulrad cykel, så jag har inga andra lkm som skulle kunna ge falsk postivt test.

    Ser ni strecket?


  • H@llon

    Om ni ska göra korta protokollet så absolut. :)


    regina87 skrev 2019-01-16 14:11:30 följande:

    Första besöket inför ivf görs imorgon. Mens troligtvis i helgen. Tror ni att man kan få börja med behandling så fort ?


  • H@llon

    Så himla tråkigt. Hela IVF-karusellen kan ju fresta på förhållandet. Hoppas ni hittar tillbaka till varandra under er vilomånad. Kram


    Jooosen skrev 2019-01-17 08:43:04 följande:

    Igår ringde kliniken. Meddelande ännu ett minus som ja alltså fick under min senaste fet i december. Ska få mens typ idag/imorn. Så rent generellt skulle jag kunna börja med ivf2 typ imorn. De måste få reda på detta idag om d ska kunna skriva ut rätt dos o sprutor. Jag är så kluven. Jag vill nog vänta en månad (trodde aldrig ja skulle säga detta). Hela min tro på relationen har varit lite knas senaste ju. Fan!! Ja vet ingenting :(( ville bara skriva av mig...


  • H@llon

    Jag tror inte det är omöjligt att få tätare kontroller, prata med barnmorskan och förklara din oro. Min son föddes med urakut snitt för hans hjärta slog alldeles för fort och när jag pratade med den förlösande läkaren efteråt så hon att om jag blir gravid igen kan man ha lite extra koll på bebisen.


    carola18 skrev 2019-01-22 06:17:39 följande:

    Vet ju inte om detta kommer fungera denna gång men en fundering OM det funkar...Kan man då begära tätare kontroller ? Förlorade min Melker 7/7 2018 i v 16


  • H@llon

    Förstår precis hur du känner. Vi har 2 färskförsök och 1 frysförsök kvar, har betalat 110 000 kr och det kommer känns så onödigt om det inte fungerar. Plus att man mått skit under tiden också. Är inne i en svacka nu där jag är helt övertygad om att det inte kommer funka för oss.

    Angående ditt negativa test så är det ju en vecka kvar till testdatum så det är ju inte alls konstigt om hormonerna är låga nu, ge inte upp.


    carola18 skrev 2019-01-30 08:07:59 följande:

    Tjuvtestade imorse och tok negativt....Vet att det bara kan vara för tidigt men känns iallafall kört....tänk om denna skit behandling och 52 000 kr vart helt i onödan.......Har ju fått minst 2 till frysen men det tar säkert iallafall 2-3 månader innan jag klarat spara ihop ytterligare 17 000 kr


  • H@llon

    Vilket skit. Jag tog negativt test igår, idag kom mensen.


    carola18 skrev 2019-02-05 08:28:47 följande:

    Testdag idag o testade negativt ca 1 timme efter kom mensen


  • H@llon

    Ja vi har 2 blastocyster i frysen, har inga högre förväntningar på dom dock då jag hade två sist också och ingen klarade upptining. Testdag på fredag.


    LLW skrev 2019-02-05 10:57:29 följande:

    Usch vad tråkigt :( ni hade fått några till frysen va? När har du testdag?


  • H@llon

    Ja det hoppas jag också såklart.

    Förra gången behövde jag inte vänta. De sa att får jag utslag på ett ägglossningstest är kroppen återställd för att ta emot ett FET. Fick utslag men sen överlevde ju inte embryona.


    LLW skrev 2019-02-05 13:24:45 följande:

    Hoppas verkligen att dessa är bättre kvalitet! Vet du när man kan göra en FET efter misslyckat ET? Måste man vänta en ?vanlig? mens mellan eller kan man köra igång direkt på ÄL som kommer efter?


Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF