• H@llon

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Okej, va bra. Men shit va slut jag blivit av dem, helt ihjäl. Hoppas du är piggare.


    vill2017 skrev 2018-10-20 18:47:38 följande:

    Jag har för mig att vår barnmorska nämnde att man kunde bli trött av sprutorna. Jag ska ta min första ikväll.


  • H@llon

    Nja, FASS räknar ju upp biverkningar, både vanliga o sällsynta. Med sprayen Synarela så frågade en sköterska på kliniken efter symtom för det visar på om den gett effekt.

    Av Synarela sov jag skitdåligt, drömde massor och hade huvudvärk. Med Gonal-F huvudvärk och trött, börjar känna lite i äggstockarna också men inte alls så farligt.

    Va jobbigt att du mår dåligt, hoppas det vänder.


    122221 skrev 2018-10-21 18:04:06 följande:

    Alltså det står väl bara i FASS att man ska återkoppla om man känner några som helst symptom? Jag mår skitdåligt, och har gjort det sen jag började spreja. Sover konstant, ledsen osv. Har bara kört Gonal-F i några dagar så kan inte säga om det även beror på den:(


  • H@llon

    Idag mår jag skapligt men är trött. Förväntansfull dock, ska på äggblåsekontroll och lämna prover, hoppas på att få tid för äggplock. :)

    Hur mår du? Har det blivit något bättre sedan du började med injektionerna?


    122221 skrev 2018-10-21 23:47:18 följande:

    Oj, så har jag nog kikat fel. Tittade nämligen men kunde inte se någonting gällande Gonal-f.... ja, det har du rätt i. De frågade även mig om det när jsg kom in för blodprov och VUL... jag sprejar med suprecur, men tror det är samma biverkningar... hur mår du idag? :)

    Tack snälla!


  • H@llon

    Det gick bra, blir äggplock på torsdag. Tack. :)

    Det låter inge vidare. Jag var inställd på att jag skulle ha väldigt ont av Gonal-F så är väldigt lättad att jag inte fick det. Hur stor dos tar du?


    122221 skrev 2018-10-22 22:09:08 följande:

    Förstår.. har du vart på äggblåsekontroll idag? Hoppad det gick bra, håller tummarna!! Nej, känner snarare en smärta i magen sen jag började med gonal-F.... :(


  • H@llon

    Ja det känns spännande. :)

    Hoppas du inte blivit överstimulerad om du är så svullen och öm, när ska du göra kontroll?

    Jag tog 250 i 7 dagar och 300 i 5 dagar. Låter som hästdoser om man jämför med dig. Haha!


    122221 skrev 2018-10-23 20:34:03 följande:

    Wow va roligt! Längtar tills jag får besked om vilken dag det blir! :D åh ok, va skönt att det inte gjorde så ont.. jag är supersvullen haha.. tar 125. Vad tog du?


  • H@llon

    Hur såg östrogenet ut?

    Jag har också gjort lång behandling, sprayade i 15 dagar innan jag började med injektionerna. Kanske ålder som spelar in? Är 34.


    122221 skrev 2018-10-23 23:05:27 följande:

    Jag hoppas inte det :( jag verkar svara på behandlingarna väldigt bra, så är lite orolig för det. Men blir blodprov imorgon för att se hur östrogenet ser ut. Så får jag ta det därifrån. Hahaha men guuuud!! Men jag går på lång behandling, kan det ha vart så att du hade kort och intensiv? För det låter ju helt sjukt vilken skillnad! :D


  • H@llon

    Läkarna vet bäst, dom tar nog hänsyn till många faktorer när de tar beslut om behandling.

    Härligt, hoppas du har många äggblåsor också!

    Var på äggplock idag, 11 st ägg från mig och 15 miljoner spermier från min sambo. Det var inte alls så farligt som jag föreställt mig, men så knarkade som ner mig också. =P


    122221 skrev 2018-10-25 08:38:37 följande:

    Åh, samma här! 15 dagar, sen halverad dos sprej i samband med att jag startade med injektioner... asså jag är 26, men på läkaren lät det som att lång behandling kunde vara förmånligare för mig eftersom jag har endometrios. Suprecur är ju behandling mot även det, så de körde behandling mot det samtidigt :)

    Östrogenet ser bra ut! Ska på VUL imorgon! Lite nervös :D


  • H@llon

    Ja hoppas det, sköterskan som hade hand om mig verkade tycka det iaf. :) Haha, ja så du blir mer förberedd. Hur gick ditt VUL?

    En knapp timme innan ÄP fick jag Alvedon och Midazolam (lugnande) att svälja. När jag låg i gynstolen och skulle börja ÄP fick jag ett morfinliknande preparat intravenöst och lokalbedövning inne i vagina.


    122221 skrev 2018-10-25 19:13:56 följande:

    Men wow! Det är väl jättejättebra resultat?! Va roligt! Härligt att du ligger steget före mig så du kan rapportera allt haha... men du vad fixk du för något? Och hur lång tid innan ÄP fick du ta medicin/bedövning? Hah


  • H@llon

    Jaha är de idag, spännande!

    Jag har spolat äggledarna, det var fruktansvärt! De på kliniken igår sa att ÄP sällsn gör ont, de sa att i de fallen brukar äggstockarna ligga väldigt tokigt.


    122221 skrev 2018-10-25 22:15:07 följande:

    Ja, va roligt! :D ja precis, jag har VUL imorgon så inväntar besked om hur fortsatt behandling ska göras from då:) åh ok bra, då vet jsg. Har du gjort spolning (HSS)? Jag höll ju på att avlida när jag gjorde det, så jag undrar om det kanske har samband... alla säger ju så olika, vissa mår jättedåligt under ÄP och andra tycker det är helt ok... hmm


  • H@llon

    8 av våra 11 ägg har blivit befruktade!! Nu hoppas vi att de blivit blastocyster på tisdag. :)

Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF