Inlägg från: MaalinJ |Visa alla inlägg
  • MaalinJ

    Vi med BIM oktober 2018

    Hej alla!

    Jag har igentligen BIM den 30/9 men kände att jag hellre ville gå över här än att vara sist i september gruppen.

    Vi har kört oskyddat sen februari - 17 men jag va utan mens i flera månader. Har haft mens å troligtvis ägglossning sen dec förra året så det här blir vårt 11:e försök.

    Mannen har redan lämnar spermaprov som inte riktigt visade godkänt. Jag har Pcos och om 2 veckor ska jag lämna fler blodprover för att se om jag har haft ägglossning den här månaden. Där efter blir det ägglossningsspolning.

    Vi vill så gärna ha barn och är berädda på att diskutera IVF å likande metoder (är inte alls insatt i detta) med läkaren efter jag har blivit utredd.

    Är väldigt ledsen å nedstämd och har försökt acceptera att det inte blir någon bebis men jag kan inte. Jag hoppas varje månad och blir totalt nerslagen varenda gång testerna är negativa..

    Finns här någon annan som försökt länge? Vad har ni fått för hjälp? Jag är inte så orolig över mig. Jag tror att äl fungerar som den ska nu. Vi är mer oroliga för mannens spermaprov som inte riktigt va godkänt :(

  • MaalinJ
    cassandra92 skrev 2018-09-12 20:50:51 följande:

    Vi har försökt sen i oktober förra året så snart ett år. Jag är överviktig så just nu jobbar jag på det. Och om det inte har tagit sig om några månader och jag förhoppningsvis har gått ner i vikt. Då kommer vi söka hjälp..

    Jag vet precis hur du menar. Det blir bara värre och värre för varje mens. Det är helt vidrigt. Samtidigt så säger alla "det kommer när det kommer" vilket är det värsta. För det händer ju inte. Och det är så jobbigt att inte få till det.. :(


    Kämpa på med vikten! Jag har själv varit överviktig flera gånger och under den perioden jag inte hade någon mens på flera månader då vägde jag som mest. Nu har jag lyckats gå ner 17 kg. Det är kanske därför äl sattes igång igen?

    Ja precis det blir bara värre å värre. Dom första gångerna så kände jag mer att jaja, det här är spännande. Men nu blir jag bara ledsen varenda gång. Kan stirra på tester flera gånger under en hel dag för att det KANSKE ändå är ett plus där..
  • MaalinJ
    elofdagny skrev 2018-09-13 07:49:13 följande:

    Förstår att det är tufft när man försöker och försöker. Jag har två barn som är 9 och 11 nu och vi vill ha en tredje eftersläntrare men har precis börjat. Med mina två andra tog det sig snabbt så har ingen erfarenhet av att försöka länge... lite undrande till hur det ska gå nu bara då jag är 36 och fattat att det blir svårare och svårare. Vi får försöka stötta varandras här och hoppas att flera får sitt plus...


    Vi har också två barn redan på 11 och 7 :) insåg att man kunde tolka mitt inlägg som att jag är barnlös. Det är jag som tur inte men längtan efter en 3:e är enorm! Jag hade heller ingen erfarenhet av att försöka länge innan. Sonen va oplanerad och dottern blev till på första försöket. Sen har jag haft två oplanerade graviditeter under åren som slutat i missfall. Så det blev en chock när vi insåg att det här inte blev så enkelt som vi trodde.

    Vilket försök är ni på? När har du bim? :)
  • MaalinJ
    elofdagny skrev 2018-09-13 12:50:48 följande:

    Jaha, då befinner vi oss i samma läge... Jag är jättetacksam för mina två stora men har alltid velat ha en tredje. Dock har min man inte velat det och jag var väl ganska beredd på att det skulle bli så. Sen pratade vi om det förra året och han insåg att han kommit dit att han faktiskt också ville. Tidsmässigt passande det inte då så vi fick vänta och har väl kommit dit nu att det börjar bli dags. Något seriöst försök har vi inte gjort än (hade inte sex under ÄL alls utan ngn dag efter) utan ska börja mer seriöst nu i oktober. Dock kan jag inte låta bli att hoppas att min ÄL var lite sen (även om jag inte tror det) så att det kunde tagit sig redan denna gång... Men det känns som sagt rätt kört för det så planerar för nästa äl istället (i början på oktober). Mensen ska komma om en vecka ungefär och räknar med att nästa BIM är ca 19/10. Hoppas du slipper din mens nu i månadsskiftet då!


    Så spännande! Då är vi ju verkligen i samma läge. Min man ville heller inte ha några fler. Jag va ju inte tvär emot till en 3:e men ville inte kämpa för en heller efter att vi fått vår 2:a. Sen efter ett år började jag att vela, sen mjuknade han med tiden och ändrade sig. Jag trodde aldrig att det skulle hända men det gjorde det. Nu hoppas jag efter alla dom här åren att det blir en till. Varför har man annars väntat så länge liksom? :/ då får ni köra på nu när äl kommer i oktober :D
  • MaalinJ
    Lala90 skrev 2018-09-14 03:44:29 följande:

    Nån som kör eller har testat ?sperm meet egg metoden??


    Vad är det för något?
  • MaalinJ
    cassandra92 skrev 2018-09-15 11:49:32 följande:

    Det enda som är är väl att man inte ska ha sex för tätt. Alltså iaf med 24 timmars mellanrum? Fick lite ångest imorse efter att jag och min man inte kunde hålla oss ifrån varandra trots att vi hade sex igår xD Vi kör på sex varje dag nu för att se. Har ägglossning imorgon enligt min app men känns som jag hade det redan i tisdags. Sjukt förvirrad :O


    Har hört så. Olika och vi har nog testat allt möjligt! Men vad vi hörde en läkare säga en gång så sa han att ju mer sex destu större finns chansen till en graviditet. Så han menade på att man gärna kunde försöka sexa flera gånger om dagen under äl-perioden.
  • MaalinJ
    Miichaella skrev 2018-09-16 14:35:34 följande:

    Hmm idag har jag ägglossningsflytningar. Men ingen känning av ägglossning. Enligt min egen beräkning ska ägglossningen vara på tisdag men tar inte ägglossningstest denna månad. Men jag antar att det måste vara ägglossningen? Vi har iaf haft sex varannan dag sedan mensen och det är dags ikväll igen så det bådar ju gott isf :) Någon med koll på det här med ägglossningsflytningar? 


    Jag har det just nu å brukar få det innan äl.

    Borde ha äl imorgon eller på tisdag jag också.

    ÄL testet nu å i em va negativt :)
  • MaalinJ
    Canama skrev 2018-09-16 15:36:49 följande:

    Finns information om metoden om man googlar. Jag hitta bara på engelska så försökte översätta de men typ såhär: man utgår från sin menscykel där första dagen på mensen är CD1. Under CD1-7 ska du förbereda dig och köpa ägglossningstester.

    CD8 ska man ha sex (eller som dom kallar de, BabyDance (BD), urgulligt ord för sex tycker jag, haha)

    CD10 ska du börja ta ägglossningstest varje dag fram tills du får positivt (ni har fortsättningsvis sex varannan dag). När du får positivt ska man ha sex den dagen, dagen efter det och dagen efter de, tre dagar i rad alltså. Sen ska man ha uppehåll en dag och sen sex en sista gång.

    Nån annan får gärna tillägga om jag missat nått :)


    Aha okej, tack. Vi kör redan så, trots att jag inte visste attt det va en metod som hette så :D
  • MaalinJ
    cassandra92 skrev 2018-09-16 20:06:12 följande:

    Ägglossningstest. Blir så förvirrad. Får ALLTID så här typ. Nu är den visserligen liiiite starkare än vanligt. Vad gör jag för fel? För kort emellan kissningarna eller dåligt test? Har ni några tips för att få till ägglossningstesten?


    Får aldrig posetivt på äl test förutom dom digitala. Köp dom istället :)
  • MaalinJ
    cassandra92 skrev 2018-09-16 21:49:36 följande:

    Okej får kanske göra det. Är de mycket dyrare? Har du något speciellt märke att rekommendera?


    Ja Clearblue är det. Tror inte det finns några andra. Jag köper dom på apoteket
Svar på tråden Vi med BIM oktober 2018