Inlägg från: Anonym (cisman) |Visa alla inlägg
  • Svar på tråden Mansfria festivaler, bra eller dåligt?
  • Anonym (cisman)
    Dr Nail skrev 2018-09-08 10:24:31 följande:

    När kommer den invandrarfria festivalen? Jag garanterar, kommer inte heller vara ett enda brott. Har verkligen ingen tänkt tanken?


    En invandrarfri festival skulle inte vara tillåtet.
  • Anonym (cisman)
    KKarate skrev 2018-09-08 13:42:33 följande:

    Finns det någon kvinno och invandrarfri festival? Jag kommer gärna. 


    Som hetero man, hur kul är det med en kvinnofri festival??
  • Anonym (cisman)
    Iarwain skrev 2018-09-08 14:52:12 följande:
    Ja och nej.
    Jag syftar på de kommunala badhus som hade speciella tider som endast var till för kvinnor. Mig veterligen så hade de ingen motsvarighet för män.

    I min personliga sfär var det många som hurrade för mansfri festival, men buade mot kvinnotider på badhus. Det ställningstagandet förstår jag inte.
    Det måste vara för att på festivaler är det BÅDE svenska män och nyanlända som trakasserar och tafsar, är våldsamma osv. Men på badhusen har det bara handlat om nyanlända vad jag vet? De som anordnar dessa festivaler är troligtvis vänsterfeminister och de hatar cismän (som är svenska män) framför allt annat, så därför är separata badhustider inget intressant.
  • Anonym (cisman)
    Iarwain skrev 2018-09-08 15:36:55 följande:
    Mja, jag tror du har fel bild av varför dessa badhus införde kvinnotider.
    Ok...?
  • Anonym (cisman)

    Jag tycker att en alkoholfri festival hade varit ett bättre alternativ, då alkohol ligger grund till en stor del av både våldtäkter och annat våld. Men folk går  i allmänhet med skygglappar och vill inte veta av det. En mansfri festival kommer inte lösa något.

  • Anonym (cisman)
    KlunsSmurfen skrev 2018-09-08 23:38:13 följande:
    jag trodde att det var en massa annat som låg bakom och att alkohol kan bidra som en utlösande faktor.
    Spelar det nån roll? Ta bort alkohol ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.
  • Anonym (cisman)
    Vinterankan skrev 2018-09-09 08:46:59 följande:

    Så länge det är ett privat initiativ utan finansiering av det offentliga tycker jag det är ok. Precis som jag tycker det är ok med rid- och dansgrupper bara för killar i privat verksamhet. Och motsatsen att det inte är ok med skilda badtider i offentligt finansierade badhus.

    Är egentligen emot en könsseparering rent generellt men om det finns en marknad för vissa könsseparerade aktiviteter så är det väl upp till respektive näringsidkare att ta vara på den möjligheten.


    Det finns väl ändå en gräns för "privata" tillställningar. Det här var ju rätt stora artister som bjudits och något som spridits över hela landet. Skulle det då vara ok om Bokmässan av någon anledning valde att bara ha män som besökare? Jag menar ju mer offentlig och känd en tillställning är desto mindre spelar det roll om den är "privat" finansierad beträffande om det är ok att utesluta vissa grupper.
  • Anonym (cisman)
    Mimosa86 skrev 2018-09-09 09:06:25 följande:
    Jag tycker det är skittrist. Det ska inte behöva vara så.. men hur ska vi annars lösa det kortsiktigt? Kvinnor ska ju inte behöva sitta hemma
    Ja detta är då ingen långsiktig lösning tror jag. Dessutom så var ju cismän ändå tillåtna att komma in har jag för mig. Jag tror detta bara är början i så fall på att det görs ok att separera mellan kön och andra grupper vis större tillställningar.

    Sen undrar jag om inte många tjejer går på festival också för att kunna träffa andra killar?

    En del av lösningen vore att ha alkoholfria festivaler, och överlag minska på folks drickande. Man kan ha kul utan att vara full ju.
  • Anonym (cisman)
    KlunsSmurfen skrev 2018-09-09 06:55:37 följande:
    KlunsSmurfen skrev 2018-09-08 23:38:13 följande:
    jag trodde att det var en massa annat som låg bakom och att alkohol kan bidra som en utlösande faktor.
    Om det är flera faktorer om påverkar så lägger man inte hela skulden på bara en faktor, det är en förenkling av problemet precis som festivalen är.
    Ta bort män ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort invandrare ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort kass uppväxt ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort missbrukande föräldrar ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort droger ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort dåliga föräldrar ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort dåligt umgänge ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort män med genetiskt anlag för våldstendenser ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort kriminella män ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    "Spelar det nån roll?"
    Vad tycker du själv?
    Jag skrev att alkohol ligger till grund till EN STOR DEL av våldtäkter och annat våld. Det är vad jag tror, för enligt statistik så är 50% av männen alkoholpåverkade vid våldtäkt.

    Om du hade haft ett mindre arrogant sätt att uttrycka dig på så hade vi kanske kunnat diskutera detta.
Svar på tråden Mansfria festivaler, bra eller dåligt?