• zebrans

    För oss som tempar för att bli gravid

    Hej!


    Hakar gärna på här om det är okej :)


    Är på min andra cykel med att tempa efter att slutat med p-piller i juni. (Började tempa i oktober). Är det någon mer som har en kort lutealfas? Ska man räkna dagarna mellan ÄL och BIM eller även ÄL och BIM? 

  • zebrans
    Jojjans skrev 2018-11-28 19:26:06 följande:

    Bim räknas väl som dag 1 på nästa cykel och ska därför inte räknas med. Jag brukar räkna äl som dag 0, och antal dagar mellan äl-mens som lutealfasen, men vet inte om det är rätt... har iaf 12 dagar om jag räknar så. Ganska normal, men lite kortare än snittet. Brukar få äl på dag 16-17 i cykeln.




    Alltså hade jag en lutealfas på 7 dagar här om jag förstår det rätt?
  • zebrans
    oshark skrev 2018-11-28 20:17:22 följande:
    Jag har läst någonstans att man ska räkna med CD1. Så om du får mens på ÄL+8 har du 8 dagar lutealfas.

    Oavsett är under 10 dagar väldigt kort och har man otur kan det bli svårare att bli gravid.

    Jag slutade med p-piller i augusti. Var väldigt orolig att min lutealfas först bara var 7 sen 9 dagar. Men tredje cykeln blev den 11. Så förhoppningsvis blir den ännu lite längre den här cykeln

    Du har ju haft väldigt långt innan ÄL, så jag skulle inte vara alltför orolig än. Det ordnar förhoppningsvis till sig alltefter cyklerna jämnar ut sig efter pillerstoppet!

    Okej! Tack för vettigt svar :) 


    Har börjat med munkpeppar som sägs vara väldigt bra. Får se hur det fungerar. 

  • zebrans
    WanderChild skrev 2018-11-28 22:33:38 följande:
    Min lutealfas var först 8 dagar och sen bara 5 dagar efter att jag slutat med p-pillerna :(. Trodde allt var kört och när jag i tredje cykeln började blöda på äl+8 trots munkpeppar och progesterall så var jag säker på att det aldrig skulle funka! Blödningen slutade dock redan dagen efter och på äl+11 plussade jag! Så det kan va svårare men det kan också gå ändå! Går in i vecka 11 på fredag och har fortsatt med progesterallen :).
    Åh vad roligt att höra! Grattis och all lycka till dig :)
  • zebrans
    WanderChild skrev 2018-11-28 22:37:05 följande:
    Denna cykeln ser ganska exakt ut som min första efter pillerstoppet! Fick också äl först på cd60 och sen kom mensen 8 dagar senare... Nästa cykel kom äl på cd 16, håller tummarna att din också kortas i nästa cykel!

    Åh ja. Detta var dock min första cykel med tempning, men min tredje cykel efter pillerstopp. Dom andra var också rätt långa men den sista jag hade precis var extremt lång (blev 80 dagar trots att det inte står så i appen).


    Bara att hålla tummarna att jag får en regelbunden cykel :) 

  • zebrans
    MissKelli skrev 2018-12-02 16:32:12 följande:

    Bara jag som tycker det är lite konstigt att FF satte ut äl på cd14? Den kanske ändrar om fler tempar hamnar på samma nivå som idag.


    När hade du annars tyckt att den skulle sättas? Jag tycker det ser rätt ut!
  • zebrans
    MissKelli skrev 2018-12-02 17:43:30 följande:
    Cd 16 kanske? Så klart måste jag ha två höga tempar till då. Men efter cd 14 gick jag ju tillbaka till samma tempnivå som dagarna innan och hade äggviteflytningar några dagar till.

    Hur länge har du tempat? Min ÄL sker iallafall alltid sista dagen under CL innan tempen höjs över linjen. När det har varit tre tempar över CL brukar den bekräftas. 


    Men du kan mycket väl ha rätt! Du känner ju din cykel bäst :) 

  • zebrans
    Mezzy skrev 2018-12-03 11:51:11 följande:

    Hejsan! 
    Jag måste fråga er vana tempare. :) Jag började tempa i helgen och då tempade jag båda dagarna runt kl 8 och idag så tempa jag runt kl 6. Det va sån stor skillnad så tänkte om det kan spela roll vilken tid man tempar även fast man gör det direkt när man vaknar? Lördag och söndag låg jag runt 36,83 och idag låg jag på 36,55. 
    Kan tillägga att jag i söndags va uppe runt kl 06 då dottern behövde kissa men somna om och sov till 8. Spelar det någon roll på temperaturen? 
    Jag är inte i närheten av att ha mens än heller.


    För att tempa ska du ha 4 timmars sammanhängande sömn. Och när du väl tempar får det inte vara större variation än 2 timmar (alltså kan du tempa te.x någongång mellan 6-8). 

    Söndagens temperatur hade jag satt som avvikande eftersom du inte hade 4 timmars sammanhängande sömn. 

    Nästa gång dottern (eller du för den delen) behöver gå upp och kissa runt 6 tiden hade jag tagit tempen redan då och sedan gått och lagt sig igen efteråt. 
  • zebrans
    Mezzy skrev 2018-12-03 12:26:13 följande:
    Ok så man måste ha sammanhängande sömn precis innan man tempar? Då kommer jag nog inte kunna tempa då jag oftast inte får så många timmar sammanhängande innan jag vaknar på morgonen. :( 
    Helst ska man ju det. Men annars tar du temperaturen vid den tiden på dygnet du anser att du sovit längst sammanhängande, även fast det skiljer några fler timmar. :) 
  • zebrans
    Mezzy skrev 2018-12-03 13:44:53 följande:
    Ok men när du vaknar vid 4 och tempar och sen somnar om och tempar igen vid 5.30, vilken temp väljer du då? 
    Tror det jobbiga för mig kommer vara att efter dottern kommer in till oss på natten, oftast runt 00-01, så vaknar jag till ganska ofta fram till klockan ringer. Så kommer nog va ganska svårt att veta vilken av alla gånger som jag ska välja att tempa på! haha :) 
    Om du under en veckas tid tempar dom gångerna du vaknar till på natten och skriver ner som en anteckning (vid sidan om appen) med klockslag - så kan du efter en vecka hitta mönstret som ser klokast ut.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid