• becca90

    För oss som tempar för att bli gravid

    Kan jag snälla få hjälp av någon som kan tempning??

    Enligt vul och temp (då) hade jag äl 24/10 men nu har FF ändrat min äl?! Jag hade bim igår och är idag på cd 31.

    Vad tror ni?

  • becca90
    oshark skrev 2018-11-08 13:51:01 följande:

    Om du vet säkert att du hade ÄL 24 okt skulle jag försöka mig på att avaktivera den höga tempen den 20 okt och se om de flyttar tillbaka ÄL. Har du en temp med 2 decimaler? Det ser ju nämligen inte ut så oxh då kan skillnaderna i temperatur bli större (eller mindre) än de egentligen är, vilket kan göra det svårt för algoritmen eller formulan FF använder att analysera korrekt.


    Äl flyttade på dig när den va på 36,6 den 1 nov.. provade det du skrev och det gick ej :/ har bara 1 decimal temp :/
  • becca90
    SofieElise skrev 2018-11-08 17:03:33 följande:

    Gjorde du några lh-test som du kan registrera? Registrera både neg o pos. Det var ju bekräftat på vul, borde registreras som positivt.

    Ser absolut ut som ÄL 24/10, efter som tempen stiger 0,6 grader efter.

    Håller med om att du ska ta bort tempen 20/10, ser att du tagit den någon annorlunda tid också (cirkel istället för prick) så kanske därför


    Nä inga lh test :/

    Tog bort tempen den 20/10 men det räckte ej.. den va efter 1/11 som äl flyttade sig..
  • becca90
    SofieElise skrev 2018-11-08 17:08:22 följande:

    Hur lång lutealfas har du (äl till bim)?


    Har aldrig fått bekräftad äl förut så är faktiskt lite osäker.. tror ja har ganska tidigt äl. Men har en väldigt regelbunden cykel på 30 dagar.. skulle haft mens igår. Testat negativt iförrgår men min temp fortsätter upp och jag har symtom.

    Kan vara så att jag sovit med öppen mun på den andra dippen och att det är därför dippen blev? Jag vet faktiskt inte. Vet att tempen brukar dippa till 35,5 dagen innan mens..
  • becca90
    SofieElise skrev 2018-11-08 17:23:45 följande:

    Men när du fick äl bekräftat genom vul, det borde kunna räknas som positivt test typ


    Okej, så man kan lägga in det i FF?
  • becca90

    Nu la jag till ?äggviteflytningar? i FF och då satte den tillbaka äl!

    Ser det ut som ja kan va gravid eller borde ja vänta mig en sen mens?

  • becca90

    [quote=79199582][quote-nick]oshark skrev 2018-11-08 17:53:08 följande:[/quote-nick]Nu har ju nåt helt annat hänt för din baslinje har flyttats ner under alla temperaturer förutom 24 okt. Innan ÄL ska ju tempen i regel ligga under baslinjen.

    Om vi inte vet din lutealfas kan vi inte gissa tyvärr. Du kan förstås vara det. Men om du inte är det skulle jag säga köp en temp med två decimaler och eventuellt, om du inte redan är det idag, bli lite mer rigorös i ditt tempande. Samma tid, samma sömn, samma ställe i munnen, etc. Jag brukar känna att det för mig är bättre att avaktivera en temp om den avviker och se hur tempen beter sig de kommande dagarna. Ser den jag avaktiverade då ganska normal ut aktiverar jag den bara igen.[/

    Jaa men gud det såg ja ej! Duktig du är! Lutealfasen denna månad borde va 14 dagar.

    Tempar redan på exakt samma sätt varje dag. Det enda är 1 decimal och att jag ofta sover med öppen mun pga nästäppa..

    Jaka får väl se om tempen Dyker snart..

  • becca90
    Jojjans skrev 2018-11-08 18:00:45 följande:

    Det är omöjligt att veta om du är gravid baserat på bara tempen om du inte vet om din mens är sen..


    Min mens är ju sen..

    äl 24/10 plus 14 dagar lutealfas är bim + 1 idag..

    Tänkte mer om dipparna som varit kanske indikerar på att det ej går att va gravid
  • becca90

    Ff sätter inte ut min äl och min temp stiger ej? Brukar ligga på 36,8.. tog ovitrelle sprutan fredag klockan 18, men äl kan ha skett tidigare så jah fick positivt äl test på torsdagen och fredag.

    Vad tror ni?

  • becca90
    oshark skrev 2018-11-27 09:01:02 följande:

    Jag skulle börja med att titta på att ta bort eventuella avvikande temperaturer, tex den 17e och 18e (men även kanske 21a)? Alla temperaturer med ihåliga cirklar istället för ifyllda är såna som FF tycker är avvikande tider, så du borde dubbelkolla om du känner att de verkligen stämmer.

    Om du fick positivt ÄL-test på fredagen bör ägget inte släppt tidigare än fredag, snarare på lördagen. Sen har du skrivit in äggviteflytningar på söndagen och det brukar man ju ha innan ÄL, så om du hade då kanske ägget släppte igår?

    Jag skulle iaf säga att dubbelkolla alla temperaturer och se om du tycker de stämmer överens med hur du brukar ligga. Ta bort de som du inte känns som de stämmer (om några) och se vad som händer med kurvan då. Sen bör du även investera i en termometer med två decimaler för det gör faktiskt stor skillnad när det gäller så små temperaturskillnader.


    Jag tog bort 17 och 18e och jag har gått på letrozol så tror att det kan ha påverkat min temp?

    Jag va på vul på tisdagen och hade då 17 mm äggblåsa och då sa dom äl på fredag då! Men jag fick starkt positivt på torsdag. Testen va nästan positivt på fredagen.. förlåt. Jag som är lite virrig.

    Dessutom var de där äggvitefltningarna vita och inte genomskinliga, men det gick att bygga 1 cm broar på dom. Har aldrig någonsin haft så förut..

Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid