• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    TrueLove12 skrev 2018-10-29 00:24:31 följande:

    Imorse hade ja temp 36,69 så får hoppas temp höjer sig snart mens sluta ca för 2 dagar sedan.

    Rätt osäker hur de eg funkar med temp ja testat inte äl tester längre förra månaden räknade appen ut för första gången använder flo


    Har du läst på hur det funkar och hur en tempkurva borde se ut?

    Det låter lite som att du inte alls förstår hur det ska fungera och då är det väldigt svårt att ge råd. Vad är det du undrar egentligen?

    När min mens kommer så ligger temperaturen på 36,3 ungefär och mellan mens-ägglossning så är den mellan 36,15-36,35 ungefär. När jag har haft ägglossning så stiger temperaturen oftast först till 36,40 dagen efter äl och sen brukar den öka lite till. Mellan äl-mens ligger den mellan 36,45-36,65. Dagen innan mens brukar den sjunka lite igen.

    Jag förstår inte varför du vill att tempen ska höja sig efter mens?
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-10-31 07:47:33 följande:

    Hej, vad tror ni? Är min ÄL påväg tidigare?! Måste köpa ÄL-test!!!


    Menar du eftersom din temp dippat?
  • Jojjans
    Onlyme86 skrev 2018-10-31 16:27:21 följande:

    Jag har läst i tråden men ännu inte kommenterat. Saken är den att jag har läst på om att tempa, men en sak blir jag ändå inte helt klok på. Är det vid tredje höjningen av tempen som ägglossningen har varit? Eller från vilken höjning räknas den? Jag fick pos ältest i mån. Hoppas nu att bilden med min tempkurva har kommit med i inlägget.


    Det som räknas som en temphöjning är när temperaturen stiger över det som är ditt max i follikulärfasen (från mens-äl). Det ser ut som att du legat under 36,4 hela perioden, även om det såklart varierar lite från dag till dag. Om du fick pos äl-test i måndags så känns det troligt att du hade äl sent den 29e eller den 30e. Den 30e går ju också temperaturen upp över 36,4, ända upp till 36,5, så om den fortsätter hålla sig ovanför 36,4 de kommande dagarna skulle jag säga att du kan bekräfta din äl till 29/30 okt.
  • Jojjans

    Jsg har nu tempat mig förbi 3 ägglossningar, den då jag blev gravid i våras, september direkt efter mitt missfall och oktober nuvarande cykel (bim 8/11).

    Jag känner väldigt tydligt när jag har äl och från vilken sida och det jag vet är att jag under det här året börjat få spottings innan mens när jag har äl från vä sida, men inte från hö.

    Första försöket i våras var från vä och det tog sig inte. Andra försöket var från hö sida och det tog sig. Nu efter missfallet kom min äl igång efter 3 veckor, och vi hoppade över den cykeln med att försöka.

    Nu när vi skulle börja försöka fick jag från vä, och ser nu att tempen inte alls är lika hög som när jag haft äl från vä. Visst är det progrsteronnivån som får tempen att höjas? Och även lågt progesteron som ger spottings? Kan det vara så att den ena äggledarens ägg skapar sämre gulkropp? Blir orolig att jag inte kommer bli gravid denna månad pga det...

    Ligger in en bild på min cykel i våras då jag blev gravid, samt förra månaden och nuvarande cykel.

  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-04 08:50:24 följande:

    Temp-experter!

    Positivt ÄL-test på CB (2 mest fertila dgr), kväll dag 12 och kväll dag 13. Dag 14 idag och tempen har gått upp, men inte över coverline. Har ÄL inte varit än? Tänkte ta ett till test sen.

    Brukar tempa 05 men vaknade av mig själv(!) 04.25 idag så blev då, borde väl inte påverka mkt?


    Tiden borde absolut inte påverka. Jag tror NC säger att man ska tempa samma tis plus minus 2 timmar. Jag brukar tempa vid 05.30, men ibland vid 4 om jag vaknar då, eller framåt 7 på helgen. Det är olika.

    Till din fråga om tempökning så är det inte säkert den stiger direkt du har ägglossning heller. Det är individuellt och beror på hur snabbt efter äl dina progesteronnivåer stiger och hur snabbt din kropp tar upp progesteronet. För mig går tempen upp 1-2 dagar efter äl.
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-04 10:19:15 följande:

    Toppen! Tack för bra svar. Jag testade mig precis och det var negativt nu vid 10, igår vid 19-20 var det positivt. Kan jag då anta att ÄL varit eller att den kmr under dagen? Mys fre och lör kväll, borde vi mysa idag med?


    Det låter ju isåfall som att äl kommer idag. I fredags och lördags borde ju absolut räcka eftersom spermier lever i ca 3 dagar. Men det skadar ju verkligen inte att försöka idag igen. Men är nog inget måste...
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-04 10:36:34 följande:

    Okey, ja då är det nog så. Då försöker vi idag igen om vi har lust, man vill ju inte att det ska bli ett allt för stort måste heller


    Nej jag förstår dig helt. Man vet aldrig hur länge man kommer behöva försöka. Vill ju inte bli sex-utbränd pga pressen...
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-04 12:55:28 följande:

    Precis! Haha det vore ngt att ta med arbetsgivaren, sjukskriven pga sexutbrändhet


    Haha precis ^^
  • Jojjans
    Onlyme86 skrev 2018-11-04 21:33:39 följande:

    Ägglossning lär ha skett den här månaden. Jag har inte mätt upp såhär höga temperaturer förut. Tom sambon tycker att jag är varm. Hur går det för er andra? Har ni några symptom? Har själv drabbats av illamående ikväll :(


    Jag hade ägglossning den 26/10, så några dagar innan dig. Känner inte mycket. Har haft lite spännande känsla, typ ligamentssmärta, i svanken. Tog ett test igår som visade negativt så tänker att det inte blir något. Men varje gång jag har äl från vänster sida så brukar jag få spottings några dagar innan, så får jag inte det imorgon eller onsdag så kanske hoppet tänds igen.
  • Jojjans
    Onlyme86 skrev 2018-11-04 21:33:39 följande:

    Ägglossning lär ha skett den här månaden. Jag har inte mätt upp såhär höga temperaturer förut. Tom sambon tycker att jag är varm. Hur går det för er andra? Har ni några symptom? Har själv drabbats av illamående ikväll :(


    Brukar du gå upp iallafall över cover line så du kunnat bekräfta äl?

    När jag var gravid så höjdes min temp ytterligare ett steg efter bim och låg sen kvar där under hela graviditeten.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid