• jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejsan!

    Skapar en tråd för alla oss som fick kämpa ett tag för att få ett plus på stickan, oavsett om det är genom IVF eller på naturlig väg. Vill gärna dela resan som gravid med andra som har varit i liknande situation. Spelar inte heller någon roll när BF är:)

    Har försökt med ett syskon i ett och ett halvt år och blev gravid nu i augusti och BF 22 april!

    Välkomna!

  • Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF
  • tossaliten

    Kam trösta några med att jag gick upp alla mina kilon fram till v 25 sedan ingenting. Så behöver ju inte betyda att det fortsätter...

  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-13 22:08:35 följande:

    Jo det är väl så, men de blir lätt att man tänker att man bara ska acceptera allting nu eftersom man borde bara glad. Och SJÄLVKLART är vi det. Men ni förstår mig förhoppningsvis. Ska se om jag kan prata med bm om det på nästa möte om jag känner likadant. Tack <3


    Jo jag förstår vad du menar. Och det är väl klart att vi alla är tacksamma men vi måste ju som alla andra få klaga å har rätt att må dåligt också.

    Hoppas du kan må bättre snart och försöka slappna av lite kring vikten. Jag får dock väldigt mycket ångest av att jag äter godis varje dag. Men kan typ inte stoppa mig själv är så söt sugen hela tiden.. men kanske är sämre för barnet om jag har ångest än att jag äter godis. Försöker äta ganska balanserat iallafall.. :P men choklad å lakrits - ja tack!! Haha.
  • Mjbo
    gammelpysen skrev 2019-01-13 23:28:03 följande:
    Jag skriver gärna. Har gått upp skitmycket. Innan graviditet 63, nu 78, v 25+0 i morgon. Tränar jättemycket i vanliga fall och är en 36 i kläder. Kilona rasade in i början och jag är mest nöjd över att ökningen saktar ner nu.

    Nämnas bör att vi som sagt kämpade i 2 år med ivf men att läkarna faktiskt sa till mig att INTE bli smalare och faktiskt dämpa mig vad gäller träningen. Inte bra för kroppen att stressas så pass mycket.

    Här har kilona satt sig strategiskt: mage, bröst och höfter. Kommer fortfarande i mina gamla byxor upp till låren, sedan tar det stopp.

    Jag tränar än, men mest för att inte tappa för mycket muskler. Är inte en sån där snygg gravid med tjusig mage utan snarare barbamamma. Men jag skulle inte för något i världen byta ut vår lilla bebis mot min tidigare kropp...
    Tack för ditt svar. Som jag skrivit nu ett par gånger skulle inte jag heller byta ut vår bebis mot någon kropp i världen...

    Jag tränar ingenting, får inte ens ut och gå med hundarna för min barnmorska pga sammandragningar och akuta smärtor flera gånger hittills i graviditeten. Kanske det kan ha någonting med mina tankar att göra, jag vet inte.. Ville bara höra om jag va ensam med dessa tankar eller inte..
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2019-01-14 08:14:39 följande:
    Jo jag förstår vad du menar. Och det är väl klart att vi alla är tacksamma men vi måste ju som alla andra få klaga å har rätt att må dåligt också.

    Hoppas du kan må bättre snart och försöka slappna av lite kring vikten. Jag får dock väldigt mycket ångest av att jag äter godis varje dag. Men kan typ inte stoppa mig själv är så söt sugen hela tiden.. men kanske är sämre för barnet om jag har ångest än att jag äter godis. Försöker äta ganska balanserat iallafall.. :P men choklad å lakrits - ja tack!! Haha.
    Haha, ja äter man balanserat och "rätt" för övrigt så tycker jag att bebisen inte borde ta skada av det. Mer dina tänder kanske som tar skada :P 

    Ja tror precis som du säger att ångesten mot det nog är värre än att du faktiskt äter den lilla chokladbiten varje dag :)
  • Inalina
    Mjbo skrev 2019-01-13 07:41:50 följande:
    Hur gick det på shoppingen igår? Hittade du några roliga saker till bebisen? :)
    Heej! Åh ja vi hittade världens bästa babybutik som hade ALLA de där vagnarna som vi skrivit om i gruppen! dessutom var det 20-30% på allt i hela butiken så jag o mannen gick loss och köpte faktiskt en vagn! Kändes som att det var på låtsas typ - när man åkte hem med vagnen o bara - men vi har ju ingen bebis!!!haha! 

    jag gillade flera alternativ - men flera kändes lite för 'klumpiga' för oss som måste ta oss upp o ner för lite trappor och det är väldigt kuperat där vi bor - men det blev en Bugaboo Fox till slut. den kändes väldigt smidig men hade ändå bra dämpning. sen tyckte jag den var väldigt fin också - inte lika enkel att bära upp liggdelen som Uppababy Vista (jag gillade att Uppababy varianten hade liggdelen så högt upp och med ett enhandsklick så hade du korgen i handen!) men enligt expediten passade Bugaboo Foxen bättre för våra behov och livsstil. det visar sig att de flesta av mina vänner i sverige har Bugaboo av någon anlending sen när vi kom hem - och alla verkade gilla det märket.

    Känns jättekul att ha shoppat lite - blev även sovsäck eller vad det heter till de kallare månaderna, samt några söta bodys, en mössa. etc. får nog åka dit i helgen igen då det var en så stor butik! =) tror det får bli ett skötbord på badkaret för oss ändå - verkar vara det smidigaste alternativet i ett litet badrum. 

    Ang. viktökning ville jag bara säga WOW att du lyckats gå ner så otroligt mkt innan graviditeten!!!Förvånad låter helt fantastiskt - och klart man förstår att efter en sån bedrift är det inte så kul när man går upp igen - men nu är det ju bara tillfälligt när du är gravid!! Kroppen ändras ju på alla och det är ju så otroligt olika hur många kg vissa går upp etc. Man måste ju inte vara värsta hälsogurun - men inte heller trycka i sig endast snabbmat och coca cola heller om man nu har möjlighet att äta/dricka annat. 
    Jag har vägt mig varje gång hos gyn (är ju där en gång i månaden) men jag har inte riktigt brytt mig om att kolla på vågen faktiskt.. försök att inte tänka på din vikt - utan njut av att vara gravid om det gårHjärta 10kg låter inte som något konstigt tycker jag! Tycker att kvinnokroppen är helt fantastisk - och det är jag säker på att din man också görGlad jag tycker själv det är ganska fascinerande att stå och titta mig själv i spegeln nu när man fått en baby bump - brösten är ju även större och jag har mer börjat leta efter bristningar då jag hört att det är vanligt i dessa veckorna? Är det någon här inne som använder någon speciell olja på magen eller så? jag försöker smörja in mig med hudlotion när jag duschat men är också en riktig torris!

    Kram{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    authentic skrev 2019-01-13 20:40:53 följande:

    Idag på eftermiddagen fick jag en blödning och paniken slog till något så fruktansvärt. Ringde 1177 som det står att man ska göra på Gynakuten hemsidan och fick till svar att det var inget att oroa sig över såhär i vecka 10 bara. Är det ett missfall går det inte att göra något åt det, och det vet jag ju men det var ju inte vad jag ville höra. Jag frågade om jag kunde gå upp till Gynakuten och få göra ett VUL för att se om det ens fanns ett foster kvar men icke då.
    Struntade i hennes ord och gick dit ändå och dom var såå gulliga och självklart så skulle jag få träffa en läkare då hon förstod min oro efter sju IVF försök.

    Efter 2 timmars väntetid så grävde läkaren runt i vad som kändes som 10 minuter och ändrade riktning på skärmen och tittade på den som om han vore närsynt flera gånger. Fällde en tår där för det tog sådan tid och för då förstod jag att det inte var som det skulle. Till slut tittar han på mig och säger "Det är inte två längre men det är en". Sååå himla fantastiskt det var, det var första gången vi fick se den lille och lyckan var total :) Den mätte så fint som 9+3 och min app säger att jag ska vara 9+4 så det är perfekt. Den vinkade och sprattlade för fullt i sin lilla hinnsäck. Den andra hinnsäcken var nu tom och förmodligen var det den som hade orsakat blödningen.

    Så glad över att jag gick till Gynakuten och satte mig, hade inte mått bra av att "vänta och se". Nu jäklar är jag med i karusellen på riktigt :)


    Åh vi är många här som känner till dne där ångesten med blödning innan v 12-13! Så bra att du åkte in!!! där ska man inte lyssna på någon annan än sin egen kropp!Kyss Grattis till det lilla livet! Vi förde också tillbaka 2 vid FET och en klarade sig men jag hade också en del blödningar i början som kan ha varit rester av det andra embryot. 
    Stort grattis till pickande hjärta och hoppas du får njuta av graviditeten nu !! har du några symptom ?

    Kram!
  • Inalina
    BaKu skrev 2019-01-12 22:38:47 följande:

    Tänkte uppdatera er lite. Ingen bebis ännu. Imorgon är en vecka över. Inga direkta tecken på att det är på gång heller. Haft lite småvärkar/sammandragningar vissa mornar, men gått över direkt...

    Börjar bli otålig. Inte så farligt att vänta som jag trodde. Mest jobbigt är sömnbristen (som ju inte lär bli bättre sen). Kan inte ligga bekvämt. Har kommit fram till att soffan funkar bättre än sängen för tillfället. Dock tråkigt att inte få sova bredvid mannen. Och han får svårt att somna när jag inte är där, men däremot sover han nog bättre när han väl somnat och jag inte väcker honom för nattens femtioelfte toalettbesök.

    Mest jobbigt är att vi så gärna vill träffa bebisen nu. Mannen pillar konstant på vagnen och undrar hur snabbt man kan gå ut på promenad. I väntan försöker han hänga med mitt syskonbarn så mycket som möjligt. Själv orkar jag inte riktigt det dessvärre.

    Mitt syskonbarn har dock förklarat för oss att bebisen inte vill komma ut. Oklart varför och hoppas det ändras snart :p


    tack för uppdatering - tänkte på dig igår kväll Glad- då en av mina vänner i sverige fick sin lilla flicka igår HjärtaHjärta de visste inte vilket kön det skulle bli heller. 

    hehe jag håller med din man dock - när kan man gå ut på promenad?? jag tänkte ju att vi skulle få använda vagnen redan första dagen och ta hem bebisen från sjukhuset - är det för tidigt för dem att åka vagn på nåt sätt?? då vi inte har någon bil tänkte vi vänta med att köpa babyskydd tills vi ska hyra bil i Sverige i sommar...

    jag tycker det låter så mysigt att din man är så exalterad!!! förstår din lilla dvala också - tycker själv det redan är svårt att sova och är ju bara i v 22...Tungan ute hehe ditt syskonbarn verkar ha koll på läget - fråga när bebisen kommer istället haha!Skrattande
  • Inalina
    tossaliten skrev 2019-01-13 13:39:48 följande:

    [quote=79358257][quote-nick]Ellencassandra skrev 2019-01-13 10:59:37 följande:[/quote-nick]Spännande :) vad roligt att ni lyckades naturligt! Så du slapp ännu mer sprutor osv! Har du nåt tidigt ul inbokat?[/

    Nä inte vågat tro detta än så inte varken ringt bm eller berättat för mannen!!! Övertygad om MF!! KAN inte vara såhär bra!!! ???? trist men måste väl tr på det snart!


    hej!! och stort grattis till plus!!! måste ju kännas som ett litet mirakel (vilket det är i alla lägen men kanske ännu mer när man går och väntar på nästa IVF!!Glad)

    haha har mannen fått veta något ännu?? jättekul att du känner dig lycklig i alla falll - här kan du bolla din oro/förväntan och allt annat utan att någon dömer eller tycker att du är konstigGlad
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-14 08:45:38 följande:
    Heej! Åh ja vi hittade världens bästa babybutik som hade ALLA de där vagnarna som vi skrivit om i gruppen! dessutom var det 20-30% på allt i hela butiken så jag o mannen gick loss och köpte faktiskt en vagn! Kändes som att det var på låtsas typ - när man åkte hem med vagnen o bara - men vi har ju ingen bebis!!!haha! 

    jag gillade flera alternativ - men flera kändes lite för 'klumpiga' för oss som måste ta oss upp o ner för lite trappor och det är väldigt kuperat där vi bor - men det blev en Bugaboo Fox till slut. den kändes väldigt smidig men hade ändå bra dämpning. sen tyckte jag den var väldigt fin också - inte lika enkel att bära upp liggdelen som Uppababy Vista (jag gillade att Uppababy varianten hade liggdelen så högt upp och med ett enhandsklick så hade du korgen i handen!) men enligt expediten passade Bugaboo Foxen bättre för våra behov och livsstil. det visar sig att de flesta av mina vänner i sverige har Bugaboo av någon anlending sen när vi kom hem - och alla verkade gilla det märket.

    Känns jättekul att ha shoppat lite - blev även sovsäck eller vad det heter till de kallare månaderna, samt några söta bodys, en mössa. etc. får nog åka dit i helgen igen då det var en så stor butik! =) tror det får bli ett skötbord på badkaret för oss ändå - verkar vara det smidigaste alternativet i ett litet badrum. 

    Ang. viktökning ville jag bara säga WOW att du lyckats gå ner så otroligt mkt innan graviditeten!!!Förvånad låter helt fantastiskt - och klart man förstår att efter en sån bedrift är det inte så kul när man går upp igen - men nu är det ju bara tillfälligt när du är gravid!! Kroppen ändras ju på alla och det är ju så otroligt olika hur många kg vissa går upp etc. Man måste ju inte vara värsta hälsogurun - men inte heller trycka i sig endast snabbmat och coca cola heller om man nu har möjlighet att äta/dricka annat. 
    Jag har vägt mig varje gång hos gyn (är ju där en gång i månaden) men jag har inte riktigt brytt mig om att kolla på vågen faktiskt.. försök att inte tänka på din vikt - utan njut av att vara gravid om det gårHjärta 10kg låter inte som något konstigt tycker jag! Tycker att kvinnokroppen är helt fantastisk - och det är jag säker på att din man också görGlad jag tycker själv det är ganska fascinerande att stå och titta mig själv i spegeln nu när man fått en baby bump - brösten är ju även större och jag har mer börjat leta efter bristningar då jag hört att det är vanligt i dessa veckorna? Är det någon här inne som använder någon speciell olja på magen eller så? jag försöker smörja in mig med hudlotion när jag duschat men är också en riktig torris!

    Kram{#emotions_dlg.flower}
    Ååh så du föll för bugaboo fox.. De är ju en sån jag är kär i! :D Som sagt aldrig kört en, men hört såå mycket bra om dem, och jag älskar utseendet på dem.. Men undra om de går bra i snö? får ta och prova sen vi med! 
    Förstår att du va i himlen när du handlat så mycket. jag längtar såå tills vi börjar handla lite större saker som lixom syns hemma.. barnrummet står stilla just nu, men vi ska väl ta ett ryck till snart så man kan börja handla de lite större sakerna oxå. vill inte handla hem möbler innan rummet är klart nämligen :P 

    Ja, kvinnokroppen är helt fantastisk, och jag är väldigt fascinerad av hur den fungerar. det är inte just det att jag känner mig stor oså nu, utan det är att innerst inne nog är rädd för att inte kunna/orka gå ner igen efteråt, och att jag är rädd för att det ska bli en hets när man fött, det vill man ju inte heller.. Jag ska prata med min bm sen vid nästa besök och se vad hon säger. 

    Angående oljor så smörjde jag i min förra graviditet in magen vaaarje dag med diverse dyra produkter som sas skulle hjälpa. Va helt fri från bristningar fram till vecka 37, då sa det PANG de resterande 3 veckorna.. Va ju hemskt ung när jag fick min dotter så just då tyckte jag att det var jätte jobbigt, men det har aldrig varit något som stört mig alls faktiskt under vuxenlivet eller inte heller då efter att jag fött dottern heller faktiskt. Har bristningar över hela magen och ner mot venusberget. Men nu 8 - 9 år efter min förra graviditet så syns de inte så mycket, de är ju bleka iallafall :) Däremot sägs det ska vara skönt att smörja pga att det kan börja klia oså.. Så det rekommenderas ju ändå :)  har tyvärr ingen att rekommendera ;)
  • Mjbo

    Igår kände mannen för första gången jätte tydliga sparkar på magen. Sååå mysigt!! <3 Såg och kände hur hon for omkring och bökade för fullt.


    Han tyckte det va lite små "läskigt" men ändå såå mysigt, förstår honom eftersom det är de första han nånsin fysiskt känt av bebisen, så det måste vart helt otroligt. Blev en lite känslig stund på kvällen med en och annan tår i ögat. Vi är så lyckliga och kan inte förstå att detta är sant.

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF