Inlägg från: grönaärtan |Visa alla inlägg
  • grönaärtan

    Uppdelning av morgnar jobbande/föräldraledig

    Smlan skrev 2018-09-19 13:14:58 följande:
    Den fördelningen hade jag gärna också sett :)

    Jag försöker dra ner på amningen, därav att jag måste upp och gunga några gånger per natt. Jag försöker endast amma vid uppvak när jag själv är vaken (alltså typ kl 19-22/23) och sen sjunga/vagga/klappa resterande uppvak. Det gick bra ett tag men sen kom en förkylning. Barnet vägrar flaska också vilket gör det svårare.

    Pappan vill nog egentligen gå upp men han är så trött så att han förstår inte vad som händer på morgonen. Så säger han själv i alla fall. Jag tycker att han borde gå och lägga sig tidigare så att han inte är lika trött men det går inte in. När han tar en helgmorgon så sover han alltid samtidigt som barnet mitt på dagen så då är han väl inte lika trött på kvällen sen. Det är en loop som bara går runt...
    det där att han inte förstår vad som händer på morgonen stämmer nog på män hha. MEN! Hade det likadant men jag ammar inte min 19 m gammal utan flaska sedan bebis (kunde inte amma) så vi kunde dela på det ibland. 

    När jag vill sova så sover jag i ett annat rum. Då vaknar min man utan problem när sonen skriker till eller vill ha morgonmjölk, napp osv. Han gör inte det när jag sover bredvid, han vaknar inte då ber han mig att väcka honom. Vet inte om han är på något sätt inställt att jag är där så det är lugnt.. 

    Men du måste få vila! han har många år framför sig där han kan vara vaken hur länge han vill men om inte du får sömn så kommer det gå åt skogen... kanske prova andra typer av flaskor? eller ge gröt innan barnet ska sova så att hen står sig längre?

    lycka till! 
Svar på tråden Uppdelning av morgnar jobbande/föräldraledig