• Ma18

    Gravid med Letrozol

    Smillis skrev 2019-01-19 22:20:46 följande:

    Hej tjejer, är det någon som utväcklat en cysta efter clomid? Och hur gick det?


    Jag fick en cysta efter letrozole, den växte i ca 2 månader innan den sprack..
  • Ma18
    Smillis skrev 2019-01-22 14:31:45 följande:

    Hej tack för svar! Hur stor var den och gjorde det ont? Får inte äta clomid så länge som den är där så känns trist att behöva pausa bebis verkstan :(


    Den var 30 mm på sista vul, men det var 3 v innan den sprack så växte förmodligen mer.. hade molvärk i princip hela tiden, när den sprack gjorde det ONT! Vill inte skrämma upp dig, men trodde verkligen jag skulle svimma av smärtan.. men som jag förstått det behöver det inte alls göra så ont. Håller med, så trist att ta en paus när man verkligen bara vill att det ska ta sig!
  • Ma18
    ViktoriaLe skrev 2019-02-10 19:25:17 följande:

    Hej! Hoppar inte lite i denna tråd. Jag fick i höstas veta att jag har pcos och har hunnit köra två kurer med letrozol. Första gången enkel dos men fick ingen ägglossning, den här gången har jag kört på dubbel dos och tog ovitrelle cd16 då VUL visade två ägg, 12mm och 17mm.. hade känningar och stockningar i livmodern samma dag innan jag tog sprutan och känningar 2 följande dagar.. dock undrar jag om man alltid har ägglossning efter ovitrelle?? Har ett barn sedan innan som kom till utan att jag ens visste att jag hade pcos.


    Tyvärr är det inte säkert att man ägglossar efter ovitrelle, jag gjorde inte det första gången utan fick en cysta som växte på sig istället. Då hade jag enkeldos letrozol. Nu har jag ätit dubbeldos och ska prova med ovitrelle igen.. håller tummarna för oss!
  • Ma18
    MariaLilli skrev 2019-02-14 11:55:32 följande:

    Hej tjejer,

    Tog en lite paus från familjeliv och barntänk mellan mens och ägglossning. Men nu är jag tbk =) 

    Jag var på VUL i måndags och hade en follikel på 20 mm och en slemhinna på 10 mm, tre-skiktad .

    Tog Ovitrelle på tis morgon.

    Jag har haft positivt på ägglossningstest sedan i tisdags kväll, är det normalt? Eller är det hormonerna i sprutan som äl.testet reagerar på?

    Jag har börjat fundera på om vi ska fråga om IVF, jag slutade med p-piller i aug 2017 och sedan dess har vi inte skyddat oss. Vi har prickat ägglossning varje månad i 15 mån utan att bli gravida trots bra AMH och spermier. 

    Vet ni hur länge de vill att man ska försöka med letrozol innan man gör IVF? 


    Till oss har de sagt ungefär 6 försök med letrozol innan ivf blir aktuellt.

    Är på försök 4 nu, om det inte tar sig blir det spolning nästa gång och sedan något försök till med letrozol innan vi sätts upp på väntelista till ivf. Får dock fortsätta med letrozol under väntetiden också. Vi har försökt sedan september-17, så nästan lika länge som er..
  • Ma18
    Oliwia92 skrev 2019-02-20 05:48:36 följande:

    Det omöjliga har hänt....kan inte tro mina ögon


    Stort grattis!!
  • Ma18
    Enmsik skrev 2019-06-29 14:37:27 följande:

    Hej allihopa hur går det för er? Har varit så tyst i gruppen! Själv fick jag konstaterat MA 7/6 (i vecka 12) och det kom ut senare samma dag. 19 dagar efter att blödningen startade (alltså onsdagen den 26/6) var jag på efterkontroll för att se så att allt kommit ut. Men läkaren konstaterade då att jag skulle ha spontan ägglossning när som helst då slemhinnan låg på 8mm och en äggblåsa på ca 20mm. Jag hade ont hela dagen under torsdagen den 27/6 så vi fick en glad överraskning i alla fall! Nu är det ca 2 veckors väntan och bim beräknas 11/7. Ska börja testa redan nästa helg då jag plussade innan bim förra graviditeten. :)


    Håller tummarna att det går vägen för dig nu!!

    Jag har börjat misströsta, får väl vänta in ivf som ska starta nån gång under hösten.
Svar på tråden Gravid med Letrozol