• Enmsik

    Gravid med Letrozol

    Sirest01 skrev 2019-07-17 19:37:43 följande:

    Hallå!

    Har några frågor ang letrozol, ingenting jag tar i dagsläget men min gyn läkare har nämnt att det kan bli aktuellt senare. Men hittar inte så mkt info om det. När man tar letrozol gör alla alltid vul då för att kolla om ägglossning sker/skett? Finns det nån som inte gör det? Varför jag frågar är för att jag har 7 mil enkel resa till min gyn läkare, vill bara vara förberedd. Kan ju bli många resor framöver isf :/


    Jag har gjort VUL varje gång. Första omgången släppte jag förmodligen två ägg. Vid ägglossning hade jag ett större och ett mindre och läkaren trodde inte att det lilla skulle kunna släppa. Då var det en äggblåsa på på vardera äggstock. Det minsta ägget tog sig och blev ett utomkveds. Vid nästa hade hade jag endast en äggblåsa. Gången efter det fick jag två lika stora som släppte och ett blev befruktat och jag blev gravid men fick MA i vecka 12.

    Denna cykel kör jag utan VUL då gyn har semesterstängt. Men det jag ville säga är att det kan ändras trots att du tar samma dos som tidigare som gått bra. Som sagt, första cykeln fick jag ett stor och en liten äggblåsa, sedan fick jag endast en och sen tog dosen bättre och två växte. Risken är ju att det växer fler gångerna man inte kollar.. :)

    Igår åt jag sista tabletterna för denna kur så vi får se om det blir nåt och om det i så fall bara blir en eller två eller tre.... hehe ;)
  • Enmsik
    Söderlund skrev 2019-07-31 20:40:05 följande:

    Risken för att släppa flera ägg med letrozol är väldigt liten, men ändock en risk. Jag körde 4 omgångar med letrozol under utredningen, och ökade till dubbel dos andra omgången. Har inte gjort vul en enda gång. I min region gör man endast vul vid IVF, dvs när man stimulerar med mycket kraftigare mediciner med sprutor. Så tror ni kan känna er lugna.


    Beror helt på vilken dos man tar och hur kroppen hanterar läkemedlet. Jag måste köra trippeldos för att det ska hända något men då har jag också släppt 2 ägg 2 av 3 gånger med letrozol. Så jag skulle hellre ta det säkra före det osäkra om man inte vet hur sin kropp beter sig. :) denna gång körde jag utan VUL på eget intiativ med OK från läkaren då jag kört några kurer innan. Men läkaren ville ju helst inte det men förstod också min känsla av att vänta pga att gyn har sommarstängt. men annars måste man gå på VUL med letrozol oavsett dos i vårt landsting för att få det utskrivet.

    Bör tilläggas att jag hade kvar letrozol från tidigare och kunde därför köra min kur utan VUL. Läkaren skulle inte skriva ut recept om de inte kan kontrollera med VUL. :)
  • Enmsik

    Igår fick jag positivt på graviditetskollen på bim-4 (äl+10) och idag på digitalt! Hoppas att denna vill stanna nu...

  • Enmsik
    Isathe skrev 2019-08-06 10:27:12 följande:

    Grattis!!! Kanske blir tvillingar om du släppt två ägg nu också.


    Ja det återstår att se. Eftersom jag tog letrozol utan ultraljud denna månad så vet jag ju inte hur många ägg det blev haha :)
  • Enmsik

    Mina test ökar i alla fall. Har fått ett inbokat VUL på torsdag om en vecka. Får se vad de ser då.. förmodligen ingenting förutom att de ser var graviditeten sitter men ska ändå bli spännande. Senaste grav:en såg man inget foster vid den tiden. Men det kan ju skilja. :)

  • Enmsik

    På VUL:et fick jag reda på att det satt rätt men man kunde inte de något foster än då det var så tidigt. Igår var jag iväg igen och då kunde man se ett litet foster där hjärtat slog för fullt. Vecka 8 idag (7+5). Rätt längd på fostret osv så än så länge ser allt bra ut :)

  • Enmsik
    bonzo skrev 2019-09-04 19:20:36 följande:

    [quote=79878537][quote-nick]Enmsik skrev 2019-09-04 18:41:49 följande:[/quote-nick]På VUL:et fick jag reda på att det satt rätt men man kunde inte de något foster än då det var så tidigt. Igår var jag iväg igen och då kunde man se ett litet foster där hjärtat slog för fullt. Vecka 8 idag (7+5). Rätt längd på fostret osv så än så länge ser allt bra ut :)[/

    Grattis! Vad roligt att allt såg bra ut! :)


    Tack! Ja det känns skönt! Men kan inte riktigt andas ut än.. förra gången stannade hjärtat i vecka 9+6.. så kommer nog vara orolig jämt men främst till efter vecka 12..
  • Enmsik

    Hur går det för er? Var i cyklarna befinner ni er? :)

    Jag är i vecka 9+3 idag och i. 8+6 fick vi se den lille där inne sprattla. Väntar ni in kub som är i mitten av oktober. Så nervös och känns så himla långt dit så får se om jag bokar ett privat ultraljud i vecka 12 bara för att lugna mig.

  • Enmsik
    becca90 skrev 2019-09-16 21:37:34 följande:

    Skönt att du sett hjärtat <3 Jag är i vecka 23+0 :)


    Åh vad långt fram du är! Vad fort det går! :D
  • Enmsik
    Isathe skrev 2019-09-18 09:35:05 följande:

    Woow grattis!!! Vad glad jag blir för din skull.

    Jag tog sista tabletten i går, sp nu en lång väntan till slutet av nästa vecka för ägglossning. Men skam den som ger sig....


    Ja men precis! Kämpa på! Snart blir det er tur! :)<3
  • Enmsik

    Hej hur går det? Jag ska på kub ultraljudet på fredag och är så nervös. Pga tidigare MA så är jag såklart orolig att fröet i magen inte lever men jag har ändå en bra känsla så jag hoppas den är rätt. :) jag tror ändå att jag blivit lite tjockare och att jag nu tydligt kan känna livmodern extra tydligt på morgonen innan jag har kissat, då den är strax under naveln. Så väldigt högt uppe. Under dagen varierar det. Ibland känner jag den inte alls och ibland bara ovanför blygdbenet. Ska bli så spännande med kub och får resultatet. :)

  • Enmsik

    Uppdatering: allt såg bra ut på kub och den lilla i magen sprattlade omkring. Fick en lågrisk på trisomier med 1/20000. Så nu är det bara för oss att vänta på april.. men först väntar vi på kallelse till RUL. Fattar inte att det typ bara är 4-5 veckor dit. Helt sjukt vad tiden går ändå...

    lycka till alla här inne! Kämpa på<3

  • Enmsik
    Isathe skrev 2019-10-12 19:46:05 följande:

    Åååå stort grattis!!! Njut nu

    Jag plussa igår. Så i juni kommer förhoppningsvis nr 2


    Åh vad härligt. Stort lycka till! :D
  • Enmsik
    Isathe skrev 2019-10-14 14:51:43 följande:

    Tack!! 

    Jag funderar på göra KUB men rädd för dåliga siffor och hur man ska tänka/reagera då.


    Vi gjorde det mest för att vara förberedda inför förlossning. Jag tror att man behöver tänka igenom vad man vill göra med resultatet. Vi fick lågrisk och vi gör då inga fler tester utan för lita på/tro att sannolikheten stämmer. Hade vi fått Högrisk så hade vi gått vidare och gjort de prover man får för att få veta exakt vad det är för trisomi. Downs hade vi behållit och kan då vara förberedda inför förlossning samt få fler kontroller under graviditeten men hade vi fått trisomi 13 eller 18 så hade vi avbrutit då det barnet troligtvis inte ens lever till förlossningen. Så mitt tips är att läsa på om trisomierna och resonera på vad ni vill göra om det skulle visa högrisk. Gå vidare, göra ingenting och vänta och se eller ta bort det.

    Jag var såklart orolig för vad mina siffror skulle visa men som sagt, vi hade bestämt vad vi skulle göra med resultatet och då kändes inget av det jobbigt egentligen. :)
  • Enmsik
    BambiStockholm skrev 2019-10-15 20:53:47 följande:

    Åh vad kul för alla er som lyckats bli gravida! Hur går det för er andra? Själv ska jag börja med min första kur med Letrozol nu. Äter provera nu. En fråga till er som också måste äta provera innan letrozol: hur många dagar äter ni det? Min gyn sa att jag kunde äta 7-10 dagar. Att 7 brukar räcka men att de brukar säga 10 ibland för att vara helt säkra. Lite osäker då om jag ska sluta äta efter 7 och se om jag får mens eller om jag borde äta längre.


    Jag fick instruktioner om att äta 10 dagar när jag åt provera men ibland började jag blöda innan jag slutat med tabletterna, på typ dag 7 eller 8 och då skulle jag bara sluta med tabletterna :)
  • Enmsik

    I fredags fick jag in i vecka 20 (19+0) och var även på RUL. Allt såg bra ut med den lilla i magen och vi fick veta att vi väntar på en liten tjej. Nu hoppas jag även att resten av graviditeten går bra. Snart halvvägs :)

    Stort lycka till till er andra! <3

  • Enmsik
    Anonym (KP) skrev 2019-12-17 15:47:16 följande:

    Hej! Jag tar Letrozol och även börjat med Lutinus men minns inte vilken dag i cykeln man börjar med Lutinus, någon som har koll?


    Jag hade tydlig ägglossningssmärta och började med lutinus någon dag efter den smärtan. I början tog jag även spruta för att ägget skulle släppa så då fick jag ägglossning 24-48 timmar efter sprutan och sedan kunde jag ta lutinus. Går du inte på kontroller för letrozolen? De borde ju då kunna säga ungefär när du ska ha ägglossning och att du i så fall kan börja med lutinus någon dag efter det.
Svar på tråden Gravid med Letrozol