Inlägg från: Anonym (Inget CV) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inget CV)

    Skaffa/söka jobb utan CV

    Anonym (S) skrev 2018-10-15 22:12:57 följande:
    Du är ju världens mest ineffektiva människa om du på riktigt är så rigid att du går efter dina egna beräkningar. Och fortfarande helt verklighetsfrånvänd, ser jag. Hur tror du att vissa av oss klarar av barn, hem, relationer och heltidsjobb? Tur att du aldrig lär få barn och familj iaf, för då skulle du väl aldrig orka med nåt annat.
    Nej, jag går efter hur långt tid det brukar ta för mig när jag gör dessa sysslor. Att handla mat tar den tid jag har skrivit ner, att tvätta i tvättstugan brukar ta 3 timmar i och med att ett pass har den längden. Dammsuga, torka alla golv (5 st) tar typ 3 timmar, dock en timme längre om jag gör det samtidigt jag ska ner i tvättstugan. Oftast brukar jag få torka ur tvättmedelsfacken inför varje tvättpass i och med att det ligger medel kvar. Detta brukar ta 5-8 minuter för att bli helt ok. Att handdiska tar en timme om jag inte har gjort det på kanske 4-5 dagar det har jag tagit tid på. Skulle jag göra det varje dag tar det nog 15-20 min beroende på hur mycket disk det finns. Gå till gymmet tar nog 15-20 min ena vägen och lika långt hem igen. Att gå till affären från gymmet tar även det 15-20 min. Att gå till affären hemifrån tar också 15-20 min.
  • Anonym (Inget CV)

    Eller ok kanske två timmar för att dammsuga och torka alla golv om jag gör det 1 gång per vecka. Nu sist hade jag ju inte gjort det på typ 2-3 veckor och då var tog det lite längre tid. Men sedan att tvätta hela badrummet tar nog kanske 20-30 min om jag gör det en gång per vecka. Fast nu sist torkade jag även av väggarna det var därför det tog längre tid kom jag på nu.

  • Anonym (Inget CV)
    Sandraberg skrev 2018-10-15 22:27:08 följande:
    Nej problemet är att du är väldigt omständlig. Mycket av det du räknar upp kan du ju göra på helgen.
    Jo visst, fast diska måste man ju göra varje dag eller helst oftare än efter 4-5 dagar i och med att mitt kök är trångt och det knappt går att ställa disken någonstans. Jag har bara ett pyttefrysfack vilket gör det omöjligt att laga mat för en vecka i förväg utan för max ett par 3 dagar i förväg. Jag mår även bra av att träna. Att träna 3-4 gånger i vecka känns bra för mig. Ett pass brukar vara 2 timmar, 20 minuter tar det att gå till gymmet och 20 minuter hem. Visst jag skulle kunna ta bussen, men då måste jag ju gå längre tid på löpbandet istället vilket känns onödigt i och med att löpbandet drar ström och bussen också är dålig för miljön.
  • Anonym (Inget CV)
    Ms H skrev 2018-10-15 22:34:28 följande:
    Hur stor bostad har du?
    47 kvm. Faktiskt å har jag aldrig tagit tid när jag städar utan jag uppskattar mest. Dock brukar jag aldrig städa i ett kör utan vill emellan. Men skulle jag låta blir att vila kanske jag kan dammsuga och torka alla golv på 2 timmar.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (KP) skrev 2018-10-15 22:35:50 följande:

    TS: Du får göra som resten med olika nedsättningar," cut corners". Laga flera maträtter på en gång, diska eller torka av ytor medans maten är på spisen. Kanske t.om göra detta medans du tvättar. Ta bussen mellan olika ställen. Kanske jobbet/plugget kommer att ligga nära en affär. Byt till ett närmare gym. Torka inte ur kylskåpet varje vecka. Överväga insats av boendestöd så ni tillsammans kan få mer gjort.


    Närmare gym finns inte. jag bor 20 minuter promenad från de centrala delarna av kommunen. Bussen känns ju dumt att åka till gymmet. Bättre att typ powerwalka dit och sedan träna mindre cardio på själva gymmet. Bättre för både hälsa och miljö.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (asdf) skrev 2018-10-15 22:38:39 följande:
    Du har knappt klarat grundskolan, har hoppat av gymnasiet, inte jobbat en dag i ditt liv och gått på bidrag i tio år utan att söka ett enda jobb. Samtidigt tror du att du skulle kunna jobba som personalsvarig på deltid, tolv timmar i veckan, och med en introduktion på 1-2 dagar?? 

    Här är lite av vad en personalansvarigs: vanliga arbetsuppgifter kan vara:
    utreda personalbehovet i företaget
    sköta rekrytering: annonsering, göra intervjuer och ta in referenser
    planera och genomföra introduktion för nyanställd personal
    planera kompetensutveckling för alla anställda
    ta fram underlag inför förhandlingar om löner och anställningsvillkor
    delta eller representera arbetsgivaren vid förhandlingar
    arbeta med frågor om arbetsmiljö och jämställdhet
    ge råd och hjälp i sjuk- och hälsofrågor, ofta i samarbete med företagshälsovården. På en del arbetsplatser har särskilda personalkonsulenter hand om dessa uppgifter
    arbeta med omplacering av personal till nya arbetsuppgifter
    administrativa uppgifter

    (Från: www.framtid.se/yrke/personalansvarig )

    Du är så makalöst världsfrånvänd som tror att du skulle klara dessa uppgifter utan utbildning, erfarenhet och på 1-2 dagars interutbildning/introduktion. Det är närmast förolämpande mot de som faktiskt jobbar med detta.

    Detsamma gäller budgetansvarig - det är en bisyssla för avdelningschefer/-ansvariga och uppåt, sällan en enskild tjänst. Jag tvivlar oerhört mycket på att du har den minsta aning om vad det innebär. 

    Du tror att din "livserfarenhet" skulle vara meriterande, men tyvärr för din skull så måste jag meddela att du är mycket mindre attraktiv än en 20-åring utan gymnasieutbildning och erfarenhet - ditt tioåriga hål i cv:t avskräcker alla från att anställa dig. Ingen vill lägga tid och pengar på en chansning siom du skulle vara. Ta till dig att arbetsförmedlingen inte ens vill förmedla dig med lönebidrag, det borde vara ett tecken för dig hur långt du står från arbetsmarknaden. 

    De jobb du ska satsa på att försöka få är de som du föraktar så, där finns ändå en mikroskopisk chans. På rätt företag där du visar framfötterna kan du avancera något sedan. Att sakna utbildning, och inte ens ha gymnasie att vila på kommer inte ge dig något avancerat jobb.
    Ok, jag kan säga att jag inte var helt insatt i vad det yrket innebär när jag skrev den kommentaren, tar tillbaka det. Fast å andra sidan så ser jag heller inte ett sådant typ av yrke som något särskilt svårt. Men helt klart kan jag förstå att man behöver utbildning innan.
  • Anonym (Inget CV)
    47 kvm. Faktiskt så har jag aldrig tagit tid när jag städar utan jag uppskattar mest tiden för städning som jag nämner i tråden. Dock brukar jag aldrig städa i ett kör utan vill emellan. Men skulle jag låta blir att vila kanske jag kan dammsuga och torka alla golv på 2 timmar.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (KP) skrev 2018-10-15 22:43:20 följande:
    De andra tipsen då? Det är tid som du kan spara in och det är tid som du behöver. Klart att det är bättre att gå till gymmet men ibland får man välja något som kan förenkla ens liv mer.
    Fast då får jag ju mindre cardioträning och måste således utföra den på gymmet istället. Eller så går jag dit och tar bussen hem. Då får jag i alla fall en del cardio.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (Museum) skrev 2018-10-15 22:42:38 följande:
    Det är rätt uppenbart att det finns en diagnos, så varför gå på så hårt?
    Oavsett diagnos så måste man ju sköta sitt hem och sin hälsa eller hur?
  • Anonym (Inget CV)
    Oavsett diagnos eller ej så måste man ju sköta sitt hem och sin hälsa eller hur?
Svar på tråden Skaffa/söka jobb utan CV