• Penntrollet83

    Hur lång tid kan ett barn sitta som längst i sitt babyskydd?

    Har på något vis hamnat i en ganska hetsk disskution på en viss socialmedia sida där en mamma frågade om hennes förkylda dotter kunde sitta/sova i babyskyddet dör hon var så tät och snorig och set enda som funkade var just när hon satt i babyskyddet.

    Men som vanligt så har alla olika uppfattningar om detta.

    En påstår att barnet endast ska sitta max 30min i skyddet eftersom längre tid är skadligt??!!

    Min erfarenhet är att när våran dotter var några veckor gammal konstaterades det att hön hade förkylningsastma,alla som har eller haft barn MWs förkylningsastma vet vilket helvete det är och hur täta små barn kan bli och rossliga.

    På sjukhuset sa som till oss att hon kunde sitta i babyskyddet och sova eftersom hon då kunde andas bättre men att vi skulle ta upp henne då o då o kolla andning mm.

    Men kan det verkligen vara så farligt att sitta i skyddet i mer än 30min sammanhängande?! Tycker det låter lite galet,isf skulle alla våra barn ha ryggskador etc om så var fallet.

    Och enl NTF hemsida så står det att inga studier gjorts som påvisar att det är skadligt mm,och är inte dagens skydd så moderna och ergonomiska att det ska skydda och vara bekväma för våra barn?

    Tycker det hela låter mkt konstigt?

    Någon mer som hört detta eller vad är era erfarenheter?

  • Svar på tråden Hur lång tid kan ett barn sitta som längst i sitt babyskydd?
  • Anonym (Okunnig)

    Har inga egna barn. Men många vänner har använt sig av babyskyddet i stor utsträckning när barnen varit små. Barnen har fått sova i babyskyddet tills de vaknar och ingen har aldrig flaggat upp för att barnet skulle ta skada av det.

  • elyse

    Barnet "säger" nog till om det blir obekvämt. På dagen kan man varva med sele.

    Vi har haft babyskyddet enbart som bilstol, men heller inte haft behov av något annat.

  • Mascaraklumpar

    Det är bra att vara medveten om att det inte är optimalt för deras ryggar att sitta i babyskyddet längre stunder, men sen får man ju ställa det i relation till alternativet. Kan barnet lika gärna sova i spjälsängen som babyskyddet ska man förstås inte välja babyskyddet. Är alternativen babyskydd eller att barnet inte kan andas ordentligt är givetvis babyskyddet bättre. Ska man åka bil är det bättre att riskera att barnet blir trött i ryggen än att det flyger ut genom framrutan vid en kraftig inbromsning/krock. Ska man till stan och shoppa hela dagen så är det bättre att ta med liggdelen till vagnen än att använda babyskyddet med adaptrar istället. Sunt förnuft, helt enkelt.

  • Anonym (K)

    Man trodde det förr i tiden, typ 80/90-tal. Nu säger man att det inte finns någon tidsgräns för hur länge barnet kan sitta i babyskyddet, att barnet säger till. Det brukar tom rekommenderas att låta förkylda bebisar sova i babyskyddet.

  • LittleSunshine84

    Vår son hade svår reflux och vi fick tillslut rådet av hans barnläkare att låta honom sova i babyskyddet när vi inte orkade bära honom hela tiden alt vi satt upp och sov.

    När han låg ner kom det konstant upp kräk. Så vi hade inte så mkt val.

Svar på tråden Hur lång tid kan ett barn sitta som längst i sitt babyskydd?