Inlägg från: stjärnasomärdin |Visa alla inlägg
  • stjärnasomärdin

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    Nuuuu närmar det sig tjejer! Är ni taggade? Någon som känner artbestämma något är på gång? Hur mår ni? :)

  • stjärnasomärdin
    Gurkan25 skrev 2019-03-12 17:57:39 följande:

    Hej! Lördagen den 9 mars kl 10.32 och 11.07 föddes våra pojkar Zakaria och Adam. De barn 47 respektive 48 cm långa och vägde 2755 gram samt 2945 gram. Vi födde i vecka 36+3 och har stannat lite extra på bb. Vi ska åka hem imorgon till en mycket stolt storebror.


    Stort grattis! Så fin storlek på dem för att vara twins och några veckor tidiga!! Hoppas det blev fint att komma hem, till storebror och allt!
  • stjärnasomärdin

    Igår fick jag för första gången uppleva förvärkar. Detta efter två dagar med ?dålig mage? efter att ha varit förstoppad hela graviditeten. Kände vare sig av sammandragningar eller förvärkar med första barnet och inget hittills i denna graviditet. Trodde för en stund att det kanske var dags. Lyckades häva dem efter 1,5 timme genom att duscha länge. Frågan är om de var på tillfälligt besök eller om det kommer fortsätta såhär fram tills det faktiskt är dags?

  • stjärnasomärdin
    gammelpysen skrev 2019-03-16 16:12:58 följande:

    Oj! Spännande! Jag kände av lätta förvärkar igår och i förrgår men bara någon enstaka. Går ju in i vecka 35 på måndag så har ju några veckor kvar... när hade du bf?


    Gick in i vecka 36 idag så fem veckor kvar till BF. Inställd på att få tidigare än BF men har inte tänkt mig riktigt än. Förmodligen var det bara något tillfälligt :)
  • stjärnasomärdin

    Nu är det verkligen bara sluttampten kvar!! BM siar tidigare födsel än med barn ett! Hoppas jag hinner färdigt på jobbet bara sen får bebis komma när det behagar!!

  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-03-24 14:30:03 följande:

    Jaa nu börjar det bli sååå spännande :D När var det du var beräknad? Jag har börjat få för högt blodtryck och lite protein i urinen så jag hoppas att det håller sig där nu och inte blir värre. Vill ju verkligen kunna njuta av dom sista veckorna och inte bara behöva vila :) Men nu är jag i vecka 37+3 så hon räknas ju iaf som fullgången om hon skulle vilja titta ut i förtid ;)


    Kan det vara tecken på begynnande graviddiabetes eller vad kännetecknar det? Hoppas det håller sig stabilt och att ni fpr njuta sista tiden med bebis i magen! Gott ändå att veta att hon är färdigbakad ifall hon skulle komma/behöva komma tidigare.

    Bf 20/3 så nästan fyra veckor kvar men mindre än två veckor tills storasyster bestämde sig för att kika ut!
  • stjärnasomärdin
    Lilyje skrev 2019-03-25 18:40:34 följande:

    Ni som är i vecka 35+, lämnar ni blodprov och urin vid varje besök? Eller vad gör dom för prover? Hur ofta går ni till bm?

    Jag går varje vecka nu, men det enda dom gör är att ta blodtryck, mäta sf mått och lyssna på bebisens hjärta.

    Nästa besök ska dom göra hemogram och strep prov, men jag tycker ju dom borde kolla protein i urinet också.


    Har inte lämnat urin sen proverna som var efter inskrivningen. Tog HB vecka 29 och immuniseringsprov vecka 34. Inga prover alls besöket vecka 36. Prover igen i besöket vecka 38 men vet inte vilka. Går varannan vecka från vecka 34 och graviditeten ut.
  • stjärnasomärdin
    Mimipig skrev 2019-03-25 21:46:02 följande:

    Nu blir hag nyfiken - hur kommer det sig att bm siar tidigare födsel? Vad ser hon för tecken?


    Det var hennes gissning utifrån mig och sin erfarenhet. Födde två veckor tidigt förra gången, min mamma födde alla sina barn två veckor tidigt, han har legat rättvänd och djupt nedsjunken sedan innan vecka trettio precis som mitt förra barn, gått från hård till lös mage vid samma tidpunkt som förra gången, slemproppen har gått, har haft oprovocerade förvärkar i vila som varit svåra att häva. Typ så. Men hon kan ju ha precis hur fel som helst, vi får se :)
  • stjärnasomärdin
    Mimipig skrev 2019-03-25 23:13:19 följande:

    Ah! Många tecken onekligen! Jag räknar kallt med att hon kommer runt Bf utan några egentliga belägg för det, mer än att sonen kom fyra dagar sent. Och att min planering kommer att pajas om hon kommer för tidigt Nyss var jag orolig för att hon bara snurrade och inte verkade lägga sig med huvudet ner. Senaste dagarna verkar hon inte bara ha lagt sig åt rätt håll utan även sjunkit ner. Där fick jag. Nu oroar jag mig för att hon vill ut i förtid istället...


    Så spännande att inte veta! Hoppas på att han stannar tills jag är färdig på jobbet, sen är det fritt fram tänker jag. När har du bf? Vad är det för planering du har? :)
  • stjärnasomärdin
    Mimipig skrev 2019-03-26 14:21:28 följande:

    21 april enligt bm (22 enligt mig, så same same). Jag jobbar veckan ut, möjligtvis lite nästa om jag behöver/vill. Hemmet är ett renoveringsprojekt som dragit ut på tiden, men om planen håller blir de sista sakerna klara inom en v eller två.

    Min plan är att börja fokusera på förlossning och nya familjemedlemmen typ från nästa v, hinna boa lite och helst hinna bli lite uttråkad och längta efter förlossning.


    Förstår, gott att bli klar med renovering och jobb. Hoppas också hinna boa och längta lite denna gång, kände mig så snuvad på sluttampen förra gången. Tänkte faktisk packa väskan och tvätta upp kläder redan nu till helgen, för att vara på säkra sidan. Hinner jag gå på ledigt får jag väl fördriva tiden med att piffa lite extra haha.
Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se