• Peterhagis

    Behöver hjälp med psyksjukt ex

    Behöver hjälp med min sambos exman som är psykiskt sjuk.

    Hon har barn ihop med honom och han hotar med allt möjligt å lite till.

    Hatar mig över allt annat å gör allt för att vi inte ska vara tillsammans. Han har ingen diagnos då han anser sig vara helt frisk och det är fel på alla andra.

    Har tvingat henne till att göra slut men vi träffas ändå mest när hon inte har barnen. Enligt mig så är han farlig för barnen men hon vpgarninte görs ngt för hon är rädd för honom och är rädd för vad han skulle göra om hon gör ngt emot honom typ orosanämlan,vårdnadstvist. Han är oerhört manipulativ osv

    Hotat mig flertalet ggr.

    Har även legat inne på psykakuten flera ggr och äter tunga mediciner som han även blandar med alkohol ibland. vägrar allt samarbete med henne så länge vi träffas.

    Behöver hjälp med hur vi ska göra för vi vill ju vara tillsammans.

    Vägrar all form av hjälp tex psykolog osv för det är inget fel på honom enligt han själv..

  • Svar på tråden Behöver hjälp med psyksjukt ex
  • Anonym (åååå)

    Du ska givetvis polisanmäla om han hotar dig!

    Sen kan hon kontakta advokat och rådgöra kring sina chanser att få ensam vårdnad osv. Det är en lång process men om den inte startar händer ju inget alls. Min erfarenhet är att den typen av person inte är villig att samarbeta med soc eller familjerätten så det är lika bra gå på det juridiska spåret på en gång. Det blir en helt annan kaliber och hon ska leta reda på en advokatfirma som specialiserar sig just på vårdnadsfrågor, så att hon får någon som verkligen kan området. 

  • Anonym (anonym person)

    Hej, jag förstår att ni behöver hjälp. Jag tror polisanmälan behövs och att dokumentera hot, det är bra om man har datum, klockslag, minns orden och om man har vittnen.  Han verkar är ju oerhört manipulativ och blundar för sin problematik verkar det som, jag tycker inte barnen ska behöva vara med honom, det verkar ju som en stor risk för dem, plus att barn far ju illa om deras mamma blir hotad av pappan, även om hon skulle försöka dölja det så märker dom sånt. 
    Jag tänker ju att det är bra om flera får veta situationen och att kanske någon kan anmäla pappan till socialen. Sk orosanmälan. Det vore ju bra om socialen får upp ögonen för att pappan tar starka mediciner o sen blandar med alkohol för det är ju väldigt allvarligt och man kan inte ta hand om barn i det tillståndet. Det är väl bra om man upplyser socialen om att han är manipulativ i sin läggning. Så kanske dom inte låter sig luras. 
    Kontakta gärna psykiatrin och fråga hur man kan gå tillväga med en sån person. 
    Önskar att situationen ska bli till det bästa för alla! 

  • Anonym (anonym person)

    Jag tänker att han kommer vägra allt samarbete även om ni inte är tillsammans men att han låtsas och att han egentligen ser dig som hindret för att få sin vilja igenom för att du stöttar mamman gentemot honom vilket hon behöver. Så precis som du skriver han är ju väldigt manipulativ och din fru behöver ju också förstå det att han utnyttjar ju att ni blir rädda. Samtidigt som man inte kan ignorera hot heller. Så ni behöver ju professionell hjälp att sätta gränser och hur ni ska gå tillväga för att få enskild vårdnad. Men det ska ju inte vara för att triumfera över honom då utan för att barnens bästa. Så att försöka få honom att behålla sin värdighet är väl smart. Hur det nu ska gå till. 

  • Anonym (L)

    Anmäl honom till socialen, inga barn ska vara i hans närhet!!

  • Anonym (A)
    Anonym (L) skrev 2018-11-17 02:26:30 följande:

    Anmäl honom till socialen, inga barn ska vara i hans närhet!!


    Håller med, anmäl.
Svar på tråden Behöver hjälp med psyksjukt ex