• Sommar15

    IVF 2018-2019 Stockholmsområdet

    AHG skrev 2018-12-15 07:45:19 följande:

    Dom har egentligen inte sagt annat än att ?allt ser bra ut, vi kan inte se några egentliga fel?. Så ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om dom missat detta test eller om det bedömts vara lågt men ändå bra hela vägen. Får verkligen hoppas att det där guldägget finns kvar :)

    Är ni också på Sophiahemmet? Är det ert första försök i januari?


    Ok! Vad var ditt värde?

    Vi går på livio gärdet! Ja det är första försöket i januari. Vi har ett barn sen tidigare men har stora problem med missfall (både innan o efter vår dotter) plus att jag förlorat äggledare efter utomkvedshavandeskap, så vi ska prova ivf o se om det kan hjälpa oss.
  • Sommar15
    Jooosen skrev 2018-12-15 08:53:19 följande:

    Tack det ger mig hopp!! <3


    Absolut, alla chanser finns! Håller tummarna massor!
  • Sommar15
    AHG skrev 2018-12-16 17:42:34 följande:

    Har tyvärr aldrig fått veta mina värden :( Men har bokat en telefontid med läkaren imorgon för att förhoppningsvis få veta. Känns bättre att veta oavsett om det är bra eller dåligt.

    Tråkigt att höra om missfallen och utomkvedshavandeskapet. Kan inte ens föreställa mig hur tufft det måste varit. Hoppas verkligen att IVF är lösningen för er. Kommer ni att köra kort eller långt protokoll?


    Nä det känns bara som ett dåligt skämt hur mycket skit vi gått igenom... så hoppas detta kan funka så vi snart är ute på andra sidan. Hatar allt vad graviditeter har att göra! :( det blir kort protokoll för mig! Mensen kom idag så nästa mens är det äntligen dags, bara att börja räkna ner nu!
  • Sommar15
    MartinaS85 skrev 2018-12-17 19:27:25 följande:

    Nu ligger det ett litet guldägg där inne som vi hoppas vill trivas och stanna kvar.

    Lite overkligt ... men så coolt att få se den på skärmen innan de satte tillbaka den och sen när den låg på plats i livmodern. Vi får brev i veckan om något av de andra sex äggen går att frysa, de var ok kvalite men de vill odla tills imorgon. Läkaren sa att de har höga förhoppningar om att det ska fästa och utvecklas rätt, ca 50% chans trodde hon.

    Så nu hoppas vi och längtar till nyårsafton när vi ska testa.

    Mycket kan så klart gå fel innan dess men idag fokuserar jag på det positiva.


    Wow, kan de säga en chans sådär alltså? Håller tummarna massor för er nu! Och att flera av de andra går att frysa!
  • Sommar15
    AHG skrev 2018-12-17 20:33:26 följande:

    Åh jag förstår verkligen att det måste kännas som ett extremt dåligt skämt! Vem hade kunnat tro att det skulle vara så här svårt?!

    Då kommer vi bara att ligga några dagar ifrån varandra med behandlingsstart! Kommer också köra kort protokoll. Aldrig har man längtat med skräckblandad förtjusning på att få ta sprutor!


    Haha, eller hur! Jag längtar också att få börja med dem! Men tyckte inte alls de såg så farliga ut... hade förväntat mig både tjockare och trubbigare nålar :) så kul att vi ligger nästan lika! Vilken dag beräknas din mens komma? Min borde komma typ 14 januari.

    Vilken medicin ska du ta och vilken dos?
  • Sommar15
    AHG skrev 2018-12-18 21:33:03 följande:

    Nej jag hade också tänkt mig att sprutorna skulle se mycket värre ut :) Min nästa mens är beräknad till typ 8 januari, så knappt en vecka innan dig då!

    Kommer att få Gonal-f, 375 IE! Har insett att det är något av en hästdos efter att ha läst på, men läkaren sa att dom inte vill snåla när det gäller att reta igång mina ägg!

    Vilken medicin får du?


    Ok! Jag ska få menopur, 150 mg. Vet inte om det är mycket eller lite men tror inte det är så hög dos då de trodde jag kunde bli överstimulerad rätt lätt. Men idag känns det så himla tungt. På dåliga dagar känns det bara som att ivf är ett väldigt dyrt sätt för oss att bara få fler missfall... på en bra dag hoppas jag att ivf kan funka! Men fy fan... inte idag!
  • Sommar15
    AHG skrev 2018-12-19 18:33:55 följande:

    Jag frågade läkaren om skillnaden mellan Menopur och Gonal-f och tydligen så är skillnaderna inte så stora men om kroppen inte reagerar på den ena så kan dom byta till den andra. Låter som en ganska normal dos det du ska få. För mig lät det som att risken att bli överstimulerad var väldigt liten och därför dundrar dom på med maxdos direkt.

    Har ni fått göra någon utredning om vad missfallen beror på? Och hur resonerar dom kring vad skillnaden med ivf skulle vara för er? Betalar ni själva eller får ni det via Landstinget?

    Det kommer gå bra ska du se. Alltid värt att prova så du slipper ångra dig i efterhand och fundera på om det kunnat fungera. Men jag förstår känslan, vissa dagar är man hoppfull och andra dagar ett vrak.


    Jaha! Bra att de dundrar på så det händer nåt :)

    Ja vi har gjort utredning, men inte förrän nyligen så har inte fått alla provsvar. Ofta hittat de ingenting... så tror aldrig vi kommer få nån förklaring tyvärr annat än maximal otur. Eftersom vi har ett barn så måste vi betala för ivfen. Idag känns det lite bättre, men vågar liksom inte hoppas att det kan funka för oss. Bli gravid tror jag att jag kan bli av det, men vågar inte tro att det kan stanna. Att man väljer ut ägg som delar sig fint är väl anledningen till att vi gör ivf, men egentligen bara för att snabba på processen.
  • Sommar15
    nypan78 skrev 2018-12-19 11:02:37 följande:

    Ni som går på behandlingar direkt i Stockholm, vilken klinik kan ni rekommendera? Jag är 40 år nu och funderar på att byta från CvL dels för att man kan inte köpa 3-paket där i min ålder dels för att vi får lite närmare att köra, för detta verkar ju ta lite tid tyvärr...

    Har just gjort en IVF behandling och det är i princip kört! Vill fundera ordentligt vart vi ska göra nästa försök. 


    Jag går hos Livio Gärdet men har ännu inte kommit så långt att jag kan rekommendera dem. Vi söker ju dock för missfallsproblematik vilket inte så många är duktiga på eller verkar bry sig om så mycket så man kämpar lite i motvind oavsett vilka man vänder sig till. Tror Livio är mkt duktiga på ivf!
  • Sommar15
    MartinaS85 skrev 2018-12-20 10:11:56 följande:

    Lite funderingar... Sex under ruvardagarna, dumt eller ingen fara? (RD 3)

    Om jag inte är gravid kommer jag få min mens som vanligt då eller blir den annorlunda pga Lutinus nu och alla sprutor tidigare? Är väldigt regelbunden i vanliga fall och skulle i vanliga fall få mens ca 26/12. Kan jag hoppas på att vara gravid om mensen inte kommer runt det datumet eller vad tror ni?


    Min mens har blivit några dagar sen med progesteron. Har varit tvungen att testa på bim och slutat med progesteronet, o då har mensen kommit 1-2 dagar senare. Men absolut, kommer den inte så är det ju väldigt stor sannolikhet att du är gravid :)
  • Sommar15

    God jul till er alla! Alltid extra tungt vid jul tycker jag... hoppas vi alla har en annan situation nästa jul!

Svar på tråden IVF 2018-2019 Stockholmsområdet