Inlägg från: Anonym (TS) |Visa alla inlägg
  • Anonym (TS)

    Vad är det för fel på vårat namnval?

    Tiina87 skrev 2018-11-28 11:33:36 följande:

    Dezibelle uttalas just Dezibelle. Men varför just det namnet? Tänkt lite på barnets framtid.


    Vilket ja förklarade när du inte förstod. Varför heter du Tina? För mig är de något man behöver göra med mat från frysen.
  • Anonym (TS)
    Geminis skrev 2018-11-28 11:45:49 följande:

    Det är inget fel på ett namn ni gillar och jag skulle inte lyssna så mycket på folks olika preferenser.

    Däremot lär flickan bli ordentligt retad över namnet vilket ni bör fundera över om det verkligen är värt det. Förslaget om flera namn tycker jag är bra så hon har möjlighet att ändra tilltalsnamn.

    Kanske Ibell kan vara en kompromiss?


    Varför skulle hon bli retad? Tror snarare att de isåfall är elaka föräldrar som säger dumma saker som deras barn snappar upp en barnen själva som retas
  • Anonym (TS)
    Tiina87 skrev 2018-11-28 12:02:57 följande:

    För att namnet är konstigt och inte normalt. Så ja, hon kommer att bli retad/mobbad.


    Tror du barn på dagis kommer skratta o retas av sig själva eller kommer de bero på att dom hör deras elaka föräldrar snacka skit om namnet hemma??
  • Anonym (TS)
    Åsa skrev 2018-11-28 12:12:39 följande:

    Det handlar snarare om vana. För ett par år sedan var det samma kommentarer om Nova och Luna.

    Oavsett vad man själv tycker om enskilda namn lär det vara sällan någåon  får problem som beror på just namnet (undantaget invandrare eller personer med "fel" kön som blir bortsorterade från jobb på pappersstadiet). Jag menar, ännu en liten strulig ADHD-gosse från problembakgrund med samma namn kanske förstärker lärarens förförståelse runt namnval men men det är inget som ligger hans välfungerande namne i fatet. När barn till sportstjärnor, väletablerade musiker och skådespelare, med eller utan arbetarbakgrund, eller innovativa kulturmänniskor döper sina barn till "originella" namn ger det knappast barnen de nackdelar det varnas för i trådar som denna.


    Tack snälla för denna kommentar <3
  • Anonym (TS)
    Tiina87 skrev 2018-11-28 12:13:31 följande:

    De kommer att tycka namnet är udda.

    Varför skulle föräldrar snacka skit om namnet hemma? Tror du barn är änglar och aldrig gör något fel?


    Varför skulle dom tycka de? De finns så många olika namn så varför skulle dom hänga upp sig på Dezibelle? Tror de är få små barn som vet vad decibel betyder så när dom lär sig de är alla redan vana med Dezibelle. Tror snarare att de isåfall skulle va en elak person som du som mobbas o säger att de var ett konstigt namn när barnet pratar om Dezibelle
  • Anonym (TS)
    LFF skrev 2018-11-28 12:26:38 följande:

    Men det spelar för fasen ingen roll alls vad barnet heter om det blir mobbat eller inte! Namnet är typ den minsta orsaken till mobbning. Vill ett barn mobba ett annat barn så hittar det en orsak! Att välja bort ett namn för risk för mobbning är så värdelöst! Då kan vi ju ta bort en hel massa andra namn också för att de rimmar på saker som är elaka att säga. 


    Tack snälla. I min systersons klass har barnen alla möjliga olika namn som ingen retas för utan den stackars tjej som blir mobbad blir de för att hon inte har råd med dyra märkeskläder :(
  • Anonym (TS)
    legomum skrev 2018-11-28 12:31:28 följande:

    Det är idag vanligt med ovanliga konstiga namn. Det vi tycker är konstigt är vardagsmat på förskolorna och vidare upp i skolan.

    Det är vi som blivit gamla stela och sjukt dömande.

    Att den som blir mobbad blir det av "en anledning" är fel. Den som råkar ut för det blir det pga fel i huvudet på den som mobbar.


    Tack snälla för din kommentar <3
  • Anonym (TS)
    Anonym (...) skrev 2018-11-28 13:02:00 följande:

    Hoppas du skämtar. Decibel är en enhet som ljud mäts i. Lämpligt om ungen skriker mycket. Att dessutom stava det fel och lägga till z och annat skit är SÅ white trash och outbildat. Riktigt lågstatus, förstår att era anhöriga blir förtvivlade. Smeknamn Dessie? Varför inte Lassie? Låter som ett hundnamn. Fy 17 så fult.


    Tindra, Vilja, Stig, Björn, Bror, Linda, Tova, Klara, Sol, Tina o Axel är alla namn som även har en annan betydelse. Varför funkar inte Dezibelle? O hur kan du tycka att ja stavar de fel? Gnäller du på folk som väljer Jessica istället för Jessika?
  • Anonym (TS)

    Skulle de va bättre o stava de Desibelle?

  • Anonym (TS)

    Ja tror att hon kommer gilla sitt namn jätte mycket. Men vi får väl fundera på o stava de Desibelle istället... :( Hon får väl byta till ett av sina andranamn om hon inte gillar de när hon är 18. Men de tror ja att hon kommer göra <3

Svar på tråden Vad är det för fel på vårat namnval?