Inlägg från: Anonym (Dina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dina)

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Anonym (Ähhh) skrev 2018-11-29 12:15:05 följande:

    Det där är ju inte OK. Ditt barn, hans barn och gemensamma barn är alla barn under samma tak och borde ha lika mycket att säga till om.

    Sätt dig ner med din man och förklara din syn på saken och fråga honom om han tycker att det är rättvist mot de två andra barnen. Han kanske får sig en tankeställare. Hade själv haft svårt att leva med en man som gör sån skillnad på barn och barn.


    Jag har supersvårt för det där, jag har sagt att om det inte blir någon ändring så måste jag skydda mina barn och separera. Men det som håller mig emot är att jag inte vill att vårt gemensamma barn ska bli lidande av varannan veckas liv. Är livrädd att h*n känner sig bortglömd hos sin pappa.

    Vi ska börja gå i parterapi också för att bena ut allt. Det här gör inte längre. Det här med att dottern vill med på resan blev lite droppen för mig.
  • Anonym (Dina)
    Aiyana skrev 2018-11-29 12:16:28 följande:

    Ska en 16-åring med på er Romantiska weekend? Man hör ju hur dumt och fånigt det låter. 

    Säg bara nej, inga förklaringa behövs. Det är en vuxenresa. Punkt slut. 


    Ja och hon har inga problem med att dela säng med oss hade min sambo sagt att hon meddelat.

    Du hör hur galet det låter..
  • Anonym (Dina)
    Mandel skrev 2018-11-29 12:30:30 följande:

    Jag skulle säga till sambon att om det ska bli något kn*lla av så är det inte tal om att några barn ska med.

    Eller att antingen åker ni två som planerat eller så får han och dottern åka och då stannar du hemma och packar hans saker så kan han ta in på hotell även när han kommer hem efter sin romantiska resa med sin dotter...

    Sedan får väl ni göra vad ni vill era "barnfria" veckor och om mamman tycker att dottern är värd en resa så får väl mamman ordna en resa åt sig och dottern.


    Jag sa det också. Hans ex får boka en egen resa med dottern eftersom det är hennes vecka. Men nej, dottern vill åka med just oss.
  • Anonym (Dina)
    Anonym (Göran) skrev 2018-11-29 12:33:30 följande:

    Fan så jobbig situation. Mamman till tonårsflickan borde förstå syftet med resan (vuxentid). Mysa knulla njuta utav bara helvete. Känns som att mamman vill förstöra. Sen borde dottern själv förstå att det är olämpligt att hon tvingar sig på.


    Hon vill definitivt förstöra och det har hon gjort under en längre tid. Jag har däremot aldrig varit otrevlig mot henne men jag har varit tvungen att säga ifrån ibland när hon går över våra gränser. Hon kan ringa och säga att dottern är en bebis (hennes uttryck) och ska aldrig behöva åka kommunalt själv hem från skolan och hon är för liten för att värma på en matlåda själv. Fast de här sakerna började hans ex med när vårt gemensamma barn föddes, innan det så hade hon och jag en bra dialog och hon var betydligt mycket coolare i sin inställning.
  • Anonym (Dina)
    Fiona M skrev 2018-11-29 12:38:58 följande:

    Av nyfikenhet: har exet en ny relation, och gör hon isf aldrig ngt med den nye utan att dottern följer med?


    Hon har en partner. Hon har aldrig åkt på resa med dottern sedan hon och min sambo separerat. Dottern har inga problem med att mamman har ett kärleksliv om man säger så.
  • Anonym (Dina)
    Fiona M skrev 2018-11-29 12:47:55 följande:

    Då kan du ju fråga din man varför han ska ha dåligt samvete när inte exet har det. (Ingen av dem ska ju ha det, men han kan ju igrågasätta henne lite)


    Det har jag sagt flertalet gånger men han vill inte lyssna på den. Han köper hennes kärlek av dåligt samvete.
  • Anonym (Dina)
    Fiona M skrev 2018-11-29 13:31:13 följande:

    Om han fortsätter kommer hon få en jäkligt skev bild av kärleksrelationer. Vill han ha det på sitt samvete?


    Han ser det inte så. Nånstans så verkar han tro på att vara mr yes man, sen så vips blir ungen mogen och självständig så fort hon fyller 18 år.
  • Anonym (Dina)
    Anonym (eee) skrev 2018-11-29 13:43:49 följande:

    Jag kan hålla med om det mesta som redan skrivits men jag skulle vilja tillägga detta:

    Jag skulle avboka resan faktiskt. Du säger ni skulle åka på resa som en del i att reda ut allt men eftersom pappan tydligen inte fattat vad syftet med resan är utan kan tänka sig ha med dottern (favorisera henne igen före de andra barnen!) så skulle jag nog säga att den här resan kommer inte hjälpa då han inte ens fattar den grejen. Gå i terapin som är planerad, så kan ni senare göra en romantisk resa när ni faktiskt känner för lite romantik på riktigt. 

    Sen skulle dottern nog behöva hänga med på terapin ibland, eller kanske pappan och hon gå, för att få syn på hur deras relation faktiskt är, dvs inte helt sund. 

    Tycker också synd om de andra barnen som säkert ofta känner just hur denna dotter går före. 

    Har du försökt prata ensam med dottern någon gång? Som en vuxen till en annan vuxen? 


    Jag är så nära på att avboka resan, luften har liksom gått ur mig helt. Håller han på och argumenterar om det ikväll så får han åka själv med henne och ge pengarna tillbaks till mig som faktiskt har betalat resa och hotell. Jag har bitit ihop länge här hemma men det här blev lite för mycket.

    Jag kan kommunicera med henne och ibland när jag tror att jag har nått fram till henne efter bra samtal så raseras liksom allt så fort min sambo kommer hem. Då blir hon 6 år gammal, börjar grina över att hon gjort illa fingret i skolan och kan ringa hem till sin mamma och klaga på oss ifall hon för en gångs skull inte fick välja middagen för kvällen. Jag har därför lagt ner, det är så mycket fokus på henne redan så då måste jag koncentrera mig på dom andra.

    Jag säger inte att min son är perfekt, honom får jag hålla koll på och herregud vad det ska tjafsas över att han inte får dra iväg själv på fester och annat liknande. Däremot känns det mer naturligt att ta diskussioner med tonåringar som vill bli äldre och revolterar åt det hållet. Hans dotter är däremot mer åt andra hållet, hon blir mer och mer bebis för varje vecka vi har henne och finns ingen tillstymmelse till att hon är intresserad av att bli äldre heller. Tycker att det är illa att hon piper lika illa fast min sons kompisar som är jämnåriga med henne är hemma hos oss, hon vill även då sitta i pappas knä och det är illa. Någon sorts medvetenhet borde finnas där men icke då.

    Allt det här ovan är stora problem hemma hos oss och visst är det slitningar i relationen pga det men det här med vår resa blev droppen.

    Jag har ringt hans dotter och sagt att den här resan bara är för mig och hennes pappa för att vi behöver få åka iväg och ha liten vuxentid och att hon kommer förstå när hon blir äldre och vill åka på en egen romantisk resa. Hon slängde på luren, får se vad min sambo säger nu när han kommer hem.
  • Anonym (Dina)
    GGN skrev 2018-11-29 14:07:16 följande:

    Ring upp exet och säg exakt det här.


    Henne kan jag absolut inte ringa och prata med. En gång i tiden gick det bra när hon själv var nykär och vi inte hade fått vårat gemensamma barn men nu skulle hon bara skrika och gapa, det har jag verkligen ingen lust till.

    All hennes svartsjuka har färgat av sig på dottern och först och främst på min patetiska jävla mesgubbe. Jag är så besviken på honom så det finns inte.

    Får se vad som händer nu och vad dottern har ringt och sagt till honom, får se hur han hanterar det.
  • Anonym (Dina)
    Drottningen1970 skrev 2018-11-29 15:28:31 följande:

    Jag har svårt att ens hitta argument ... kanske trodde dottern att hon var den enda i familjen som inte var medbjuden?


    Nej hon visste att vi skulle åka själva.

    Kan däremot vara så att exet ringde och gapade om att hon skulle med eftersom hon tror att dom andra två skulle det. Dottern har en tendens till att ändra och överdriva historier så där kanske hon saltade på inför sin mamma.
Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.