Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Varför är män så lättkränkta?

    Thereisthat skrev 2018-12-10 18:20:35 följande:
    Kränker du alla stackars människor (framförallt turkar) Vlad Tepes pålade? kaobyterblogg.wordpress.com/2013/07/27/apropa-palning-vlad-tepes-dracula-kao/

    Turkar är en minoritet i världen (1,05%). Detta är ett intersektionellt brott i allra högsta grad!
    Jag hade faktiskt ingen aning om att du anser att det är ett internationellt brott att rätta dig.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KlunsSmurfen skrev 2018-12-10 21:00:58 följande:
    "använda hjärnan och hjärnans placticietet "
    men om tjejers hjärna mognar lite tidigare har de ju lite mer hjärna att använda i skolan, du tycker inte att det verkar vara lite väl förenklat att skylla skillnaderna på maskulinitetsideal?

    "Det här är resultatet av inget som har med biologi och medfödda egenskaper att göra och kan förstås utifrån genusvetenskap."
    Helt säker på att killars förmåga att skylla ifrån sej inte är något biologiskt och måste motarbetas?
    [...]
    Det första man ska känna tilll om forskning är att den precis som statistik kan missbrukas när amatörer ska tolka den och välja ut de bitar som bäst passar deras förställningsvärld. Det märks att du inte förstår det du läser för om du hade gjort det hade du inte varit så kategorisk.
    [...]
    Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det...
    Det finns skolor som fått det att fungera bättre genom att förändra undervisningen så det handlar inte om amatörtolkad statistik. Jag har länkat till det innan på FL så det kan ju vara så att jag ändå har lite koll på vad jag skriver om.

    Boys' Literacy
    www.edu.gov.on.ca/eng/curriculum/boysliteracy.html"När det gäller ADHD är ställlda diagnoser fler hos gruppen pojkar, men huruvuda det finns könsskillnader i förekomsten råder det stor oenighet om"
    Jag skrev "ADHD"drag, det har varit en väldig över diagnostisering så statistiken visar bara vilka som fått diagnosen på papper och inte vilka som verkligen har den.

    "Men Pippi har inte "blivit slängt"
    Jag har ju nyss länkat till artikeln.
    Genusdagis slängde alla böcker om Pippi och Emil

    - "Du får inte könsbestämma barnen. Vi säger hen", sade min kollega, berättar Anna.

    Detta märktes även när Anna skulle läsa böcker för barnen. Personalen hade tagit Tipp-Ex och strukit över alla "han" och "hon" och i stället skrivit dit ett "hen".

    Detta skulle dock inte vara nog.

    - En dag när vi rensade bland leksakerna slängde mina kollegor alla Emil- och Pippiböcker. Jag tyckte att det var onödigt att slänga böcker och frågade varför, säger Anna.

    Svaret hon fick var att det inte fanns några könsneutrala personer i böckerna. Bokhyllorna på förskolan har nu i stället fyllts med barnböcker med teman som transsexualitet och homosexualitet, berättar Anna.

    www.varldenidag.se/nyheter/genusdagis-slangde-alla-bocker-om-pippi-och-emil
    /reprid!Mox9LCNwAyhygNeVenhjIw/
    jag har rätt sjuk humor men inte ens jag tycker att det där är kul.
    Som jag skrev innan, för över 60% av barn med könsdysfori går det över i vuxen ålder och det kommer att öka om man ska undvika att könsbestämma barn så de får välja själva som de får på vissa dagis.
    Man hamnar obönhörligen här, att man måste sitta och svara varför på innehåll man aldrig lyft.

    Jag har inte skyllt några skillnader på maskulinitetsideal.

    Vem har sagt att "otur" automatiskt innebär att skylla ifrån sig? För att kunna uttala sig om det får man undersöka vad olika personer kan lägga in i begreppet otur. Otur att få cancer? Slutsatsen kan lika gärna vara att det inte är pojkarna som inte tar ansvar utan att det är att flickorna som är för hårda mot sig själva när de inte lyckas. Skillnader har hittats, men man vet inte riktigt vad de står för.

    Visst och då faller argumentet att ADHD(drag) främst är ett problem bland pojkar.

    Hur utbildning organiseras på individ-, klassrums-, skol- och kommunnivå och hur gruppen pojkar respektive gruppen flickor svarar på olika förhållanden är också del av genusvetenskapen så jag ser ingen motsättning.

    Det finns ingen forskning som tyder på att fler vuxna skulle hamna i könsdysfori pga att barn "får välja själva som de får på vissa dagis". Könsdysfori är ju väldigt ovanligt, men ökar i hela världen:

    http://lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2017/02/Kraftig-okning-av-konsdysfori-bland-barn-och-unga/

    En mycket trolig orsak till att antalet remisser ökat mer nyligen i Sverige är att 2013 ströks kravet på sterilisering för den som ville byta juridiskt kön. Det finns ingen empirisk koppling till ökningen och något som sker på "dagis". Du kan vara lugn för framtiden även om du ser en flicka på förskolan I cowboyhatt och en kille i strasshalsband.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Thereisthat skrev 2018-12-11 07:25:40 följande:
    Nej men att göra sig lustig på stackars rasifierade turkars bekostnad är i högsta grad ett tydligt intersektionalitetsbrott som strider mot principen att sparka uppåt mot de onda vita männen.
    Du tål inte det du pytsar ut själv ser jag. Är inte det en definition på lättkränkt så vet jag inte
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KlunsSmurfen skrev 2018-12-11 08:56:32 följande:
    "Jag har inte skyllt några skillnader på maskulinitetsideal.."
    genusvetare gör.

    "att man måste sitta och svara varför på innehåll man aldrig lyft"
    jag tog bara upp ett exempel, det är frivilligt att svara.

    i #155 jämförde jag vad en genusvetaren Fredrik Zimmerman (och andra genusvetare) påstår om pojkar och skolan med vad forskare säger och du upprepar något du har läst i genusteorier.

    Jag har spammat tråden med länkar om vad forskare säger, det är liberaler och vänsterpersoner som har forskat och de säger att genus"vetenskapen" har fel. Genus"vetenskap" och hjärnforskning/psykologi ligger i motsatsförhållande till varandra.

    Det är ju väldigt intressant att vänsterfeminister kan så mycket mer än hjärnforskare och psykologer.
    Hur vet du att du har rätt?
    "När det gäller ADHD är ställlda diagnoser fler hos gruppen pojkar, men huruvuda det finns könsskillnader i förekomsten råder det stor oenighet om"
    Jag skrev "ADHD"drag, det har varit en väldig över diagnostisering så statistiken visar bara vilka som fått diagnosen på papper och inte vilka som verkligen har den.
    "Visst och då faller argumentet att ADHD(drag) främst är ett problem bland pojkar."
    Det finns ingen logik i det svaret.

    Killar är kraftigt överrepresenterade med ADHD diagnos (Attention deficit hyperactivity disorder) så de bör ju också vara överrepresenterade med typiska "ADHD"drag (Hur vanligt är det med hyperaktivitet hos tjejer?) och det råder ganska stor oenighet om hur stor överdiagnostiseringen av ADHD egentligen är och effekterna av medicinering. Jo både ADHD och överdiagnostisering av ADHD är främst är ett problem bland pojkar.
    Det är mycket möjligt att det finns en underdiagnostisering av ADHD bland tjejer men det är inte samma diagnos.

    ADHD - psykiatriska modediagnoser | Integrativ Medicin
    integrativ-medicin.se/adhd-psykiatriska-modediagnoser/Jag skrev inte att jag riskerar att få könsdysfori om jag ser en flicka på förskolan I cowboyhatt  jag skrev:
    Som jag skrev innan, för över 60% av barn med könsdysfori går det över i vuxen ålder och det kommer att öka om man ska undvika att könsbestämma barn så de får välja själva som de får på vissa dagis.
    (om man lurar i barnen att de kan välja sin könsidentitet)
    Vad har du för tankar om orsakerna till din egen bristande läsförmåga?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KlunsSmurfen skrev 2018-12-11 12:31:16 följande:
    Dyslexi?

    Vad har du för tankar om orsakerna till att du vet så mycket mer om hur vi fungerar än forskare och psykologer?
    Det kan förklara varför du frågar mig varför jag påstått något, och när jag svarar att jag inte har gjort det, så säger du att du bara svarat allmänt, och sedan upprepar att jag sagt så.

    Tycker du att det är jobbigast att läsa eller skriva lång text?

    Nu har ju jag aldrig påstått att jag vet så mycket mer än forskare och psykologer utan hänvisar ju själv till dito.

    Och påtalat att det exempelvis inte finns något som helst forskningsstöd för att det skulle finnas någon koppling mellan ökningen av könsdysfori och att man tillämpar ett genusperspektiv i förskola/skola.

    Så du kan fortfarande vara lugn för framtiden även om du ser en flicka på förskolan I cowboyhatt och en kille i strasshalsband. Det ingår i barns lek att experimentera med olika roller. Du vet som mamma, pappa, barn mm.

    Naturligtvis ska barn få välja sitt kön själva och merparten kommer att välja vad omgivningen bekräftar är deras biologiska kön. De ytterst få som väljer annorlunda och håller sig till det får man anta gör det på väldigt goda grunder. På samma sätt går man inte ut och meddelar alla barn att de är heterosexuella utan det får de bestämma själva. Skulle något barn ha problem med att fröken inte pekar med hela handen kanske man får leta efter orsaken någon annanstans än hos barnet, eller fröken.


     
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Thereisthat skrev 2018-12-11 16:02:00 följande:

    Vadå? Du är svensk och sparkar neråt på stackars rasifierade turkar som blev pålade av Vlad Tepes! Det är fruktansvärt och något som jag borde berätta för Aftonbladet! Gråter just nu över detta hemska och traumatiska jag läst :'(


    Nej, jag är vit okränkt man från MENA med grönländska rötter på morssidan. Men jag kan inte dra mig till minnes att jag har berättat det här, så vi kan bara bortse från det och från dig och dina irrelevanta känslostormar. Det verkar bara finnas två lägen på dina inlägg, hejdlöst gnäll och hejdlös gråt.

    Vad var det tråden handlade om nu igen?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Thereisthat skrev 2018-12-11 16:32:18 följande:
    Jag minns inte riktigt. Det enda jag minns är att DU förminskade turkarna och det sårade mig djupt eftersom att min morfars brors lillasysters mammas sons barnbarn har besökt Turkiet :(
    Du inleder med att hoppa på mig. Det är för att du inte har några argument. Du  vet att du aldrig kan VINNA debatter mot dina meningsmotståndare för att du inte har fakta på din sida för dina absurda påståenden. Och vad gör du då? Jo du tramsar och sedan kommer invektiven. Enkelt.

    Kom ihåg: livet ÄR en tävling. Vinnare och kränkta förlorare. Alltid
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    oanonym skrev 2018-12-12 07:43:06 följande:
    Hmm, går det inte att förlora utan att vara kränkt?

    Jag har fortfarande inte får källor eller exempel på dessa kränkta män som TS talar om.

    Vi är flera som frågat.
    Min poäng är att det inte är en tävling och det finns inte några vinnare eller förlorare utan man bara diskuterar.

    Män som grupp är förstås inte kränkta eller iaf inte mer kränkta än gruppen kvinnor, men visst finns det kränkta män och de verkar samlas på nätet i olika diskussionsforum och gör normala samtal nästan omöjliga.

    Jag personligen har råkat ut för ett antal kränkta män här på FL. De startar trådar som typ "Varför får inte jag knulla bara för att jag röstar på SD? och kallar varenda kvinna som inte håller med dem för vilselett våp för att hon inte röstar på SD, och vänsterfeminist eller någon kombo med taliban i. När vi andra lekte med klossar och försökte säga mamma satt dessa män med en sax och högg barnflickan och skrek vänster, vänster, vänster! Nåt gick iaf jävligt snett.

    Jag har haft idioter som ränt efter mig i flera år och förutom det som finns att beskåda öppet i trådarna (tills det plockas bort) skickat mig kärleksdikter och sjuk musik där huvudpersonen (jag) dör på olika kreativa sätt på slutet.

    Det har postats noveller där man fantiserar ihop ett helt vänsteraktivistliv och det går illa för huvudpersonen (jag). Man har skrivit att jag borde gruppvåldtas analt i en mörk gränd av kulturberikare och skjutas som landsförrädare. The list goes on.

    Just nu går ett exemplar löst som anser att den fått in en kil genom att kalla mig pedofil-nihka om och om igen. Detta i syfte att försöka tillrättavisa den som använder sig av uttrycket järnrörs-Almqvist (från järnrörsskandalen). Och jag bryr mig egentligen inte, men jag talar gärna om precis hur sjukt dessa kränkta män kan bete sig.

    Säkert finns någon bakomliggande medicinsk problematik när man väljer att gå så långt, men de kan också få med sig en svärm av mer normalkränkta män med mobbeteende. De kastas naturligtvis ut och drar sedan slutsatsen att det finns en (vänster)konspiration mot dem.

    Jag har aldrig varit med om att kvinna betett sig på ett liknande vis. Inte ens lite grann i närheten.

    Jag röstar borgerligt.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Thereisthat skrev 2018-12-12 08:07:12 följande:
    Ska vi sätta 1000 kronor på att källor kommer att utebli? :)
    Vill du swisha mig?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Thereisthat skrev 2018-12-12 23:49:14 följande:
    Absolut! Ge mig ditt nummer så får du 10 000 kronor om du visar en objektiv källa på att män är lättkränkta.
    Fast jag har aldrig påstått att män är lättkränkta. Men den som känner sig kränkt av man påtalar att andra är kränkta kan väl räknas som lättkränkt
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KlunsSmurfen skrev 2018-12-13 00:54:28 följande:
    det är oftast vänstern som anklagas för att vara känslosamma i debatter eftersom de ofta sätter känslor före fakta, jag tror inte att det är menat som något positivt.
    Dina fördomar är ju bara...fördomar, baserade på känslor?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Drickerinte skrev 2021-06-30 22:31:43 följande:

    Tycker generellt att kvinnor är mer lättkränkta. Det är övervägande kvinnor på detta forum, och här kan man få sitt inlägg borttaget bara man skriver prutt.


    Så lättkränkt över inlägg
  • nihka
    Manfödd80 skrev 2021-09-15 17:50:34 följande:
    Hmm generellt tycker jag att kvinnorna verkar mer lättkränkta, i synnerhet de jag misstänker har sin politiska hemvist åt vänster.
    Det är inte så många inlägg du kan svara på här utan att dyka på en synnerligen lättkränkt man  Tungan ute
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Varför är män så lättkränkta?