• Anonym (anonym)

    Gråter! Vill så HEMSKT gärna göra IVF men är inte sambos :(

    Har ni ens gjort någon undersökning för att se varför ni inte blivit gravida, kan ju vara så att det finns fel som går att åtgärda.

  • Anonym (anonym)

    Finns ju mängder med regler förutom att de som vill ha IVF ska vara folkbokförda på samma adress, det ska finnas en barnlöshetsutrednig som inte visar på några sociala eller psykologisk kontraindikation mot föräldraskap där i innefattas psykisk ohälsa, dålig ekonomi, långvarig arbetslöshet, långtidssjukskrivning, bostadsförhållande osv.

  • Anonym (anonym)
    Anonym (Hjälp!!!) skrev 2018-12-11 21:23:23 följande:
    Vi känner till alla regler.
    Och då skriver man sig på samma bostad och behåller den andra och använder den precis som ni gör nu man har ju faktiskt rätt att bo i en lägenhet och ha flera andra lägenheter som exempelvis övernattningsbostad,skrivarlya eller vad som helst utan att någon lägger sig i.Ett av skälen till att det finns krav på att par är skrivna i samma bostad är ju för att det är belägg för att man verkligen är ett par 
  • Anonym (anonym)

    Vill man ha gratis IVF får man ju se till att man uppfyller de krav som sjukvården har precis som man måste uppfylla krav för övrig sjukvård som är skattefinansierad .

  • Anonym (anonym)

    Man kan säkerligen i undantagsfall  få IVF utan att vara skrivna på samma adress dock lär det finnas ytterst få sådana fall typ att någon måste vara skriven på viss adress för att bostaden inte ska försvinna ur släkten typ fidiekomiss

  • Anonym (anonym)
    Anonym (Hjälp!!!) skrev 2018-12-12 17:43:23 följande:
    Vi har gjort utredning. Men att försöka överklaga var ett bra förslag ändå! Visst att regler är regler men man vet aldrig! Jag som vet mitt skäl till att inte skriva oss på samma adress känner att det kanske skulle kunna vara rimligt att lägga fram som överklagan och faktiskt accepteras. För det handlar om att det är tryggast för oss att ha just två adresser. Vi har goda goda skäl, låt mig säga så.

    Tycker fortfarande att tonen mot mig här har varit dålig. Tycker inte att jag ska behöva försvara mig så mycket kring att mitt eventuella barn skulle få det dåligt av att komma till världen. Anklagelser om bostadsbidrag och fusk tycker jag också ha varit otrevligt.
    Om det är av trygghetsskäl ni inte kan vara skrivna på samma adress lär det ju knappast vara tryggt att skaffa barn
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Hjälp!!!) skrev 2018-12-12 19:07:41 följande:
    Jag har redan skrivit femtioelva gånger att det är tryggt och stabilt och lämpligt och säkert för mig att skaffa barn. Nej jag är inte deprimerad på en nivå så att jag inte kan jobba eller är sjuk och inte kan skaffa barn, jag är deprimerad för att jag har sådan barnlängtan. OTROLIGT vanligt. Och anledningen till trygghetsskäl med lägenheterna skulle inte påverka barnet. ASSÅ HERREGUD! Dessa anklagelser. Ni är bara för mycket. Lägg ner nu.
    Då är det väl bara att framföra dessa trygghetsskäl vid ansökan om IVF godkänns skälet så gör det 
  • Anonym (anonym)
    Teresia0407 skrev 2018-12-12 19:48:25 följande:
    Det kan ju hända att de har två familjer va eller hur, bara lägg ner
    Och har man redan varsin familj så lär inte landstinget vara intresserad av att hjälpa till med flera barn
  • Anonym (anonym)
    Teresia0407 skrev 2018-12-12 20:48:31 följande:
    Kalla människa
     Så en man kan leva med och bo med fru och barn men samtidigt få hjälp med IVF för att skaffa barn med sin älskarinna istället för att separera och bilda familj med älskarinnan
  • Anonym (anonym)
    Teresia0407 skrev 2018-12-12 22:03:56 följande:
    Du är inte relevant just nu, återkom
    Man kan aldrig få hjälp med barnskaffande varken genom adoption eller IVF om man vill skaffa sig en ny familj vid sidan av den familj man är folkbokförd med. Skälet till krav om sammanlevande är ju att det visar på att relationen är stabil inte minst med tanke på att både IVF och adoption är processer som tar lång tid innan resultat uppnås
  • Anonym (anonym)
    Anonym (M) skrev 2018-12-13 11:30:36 följande:
    Dom kanske är muslimer
    Och ett av de minsta kraven är att ha ett stabilt förhållande och vara skrivna på samma adress.Lär ju knappast finnas några undantag från regeln av religiösa.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (M) skrev 2018-12-13 12:34:56 följande:
    Månggifte är olagligt i sverige så därför måste dom kanske ha 2 lägenheter?
    Och då får de finna sig att förbli barnlösa om de inte betalar behandling privat. Att det krävs att man lever tillsammans om man får hjälp från landstinget är för att utgångspunkten är att man är ett par som lever tillsammans och har för avsikt att leva tillsammans under behandling och ta hand om barnet tillsammans inte att leva som om man var ett separerat par. 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (T) skrev 2018-12-15 09:53:22 följande:
    Men vad har du för råd att ge utan att veta anledningen till att de inte kan stå på samma adress? Hur kommer de förbi den regeln? Hon kan inte söka som ensamstående om hon vill använda sin pojkväns spermier, så det verkar inte vara ett alternativ. Det innebär ju att deras hinder är att de inte bor på samma adress, för då ses de inte som ett par.
    Antingen får hon söka som ensamstående men acceptera att hennes pojkvän inte blir biologisk pappa till barnet eller skriva sig på samma adress. Om det av någon anledning inte går att behålla lägenheten om man inte står skriven på den tror jag det är lättare att försöka komma förbi den regeln än reglerna gällande IVF. Och då vore det bra att veta varför de inte kan bo på samma adress.
    Kan de inte vara skrivna på samma adress faller de ju på de sociala kontraindikationerna oavsett varför de inte kan bo tillsammans
Svar på tråden Gråter! Vill så HEMSKT gärna göra IVF men är inte sambos :(