• Anonym (G)

    Gråter! Vill så HEMSKT gärna göra IVF men är inte sambos :(

    Du kan ansöka som ensamstående tjej om din pojkvän inte har något emot donerad sperma (inte ok att använda hans) men köerna är längre där.

    Har ni gjort en fertilitetsutredning? Om inte så är det ju steg ett. Beror ju på varför ni inte blir gravida om ivf är en lösning eller ej. Kostar bara några tusen på privat klinik. Du skriver att ni inte har råd. Har ni möjlighet att ta lån?

  • Anonym (G)
    Anonym (M) skrev 2018-12-11 18:21:29 följande:

    Tror inte att han skulle va så bekväm med att uppfostra någon annans unge


    Det borde väl TS svara på inte du... Om han är orsaken till att de inte blir gravida då?
  • Anonym (G)
    Anonym (G) skrev 2018-12-11 18:20:08 följande:

    Har ni gjort en fertilitetsutredning? Om inte så är det ju steg ett. Beror ju på varför ni inte blir gravida om ivf är en lösning eller ej. Kostar bara några tusen på privat klinik. Du skriver att ni inte har råd. Har ni möjlighet att ta lån?


    Citerar mig själv då jag inte sett något svar angående dessa frågor...
    Vet ni varför ni har svårt att bli gravida? Har ni gjort en utredning? Om inte så måste ni ju börja där. Har ni tur är "problemet" av enklare slag som inte behöver dyr IVF. Om IVF visar sig vara enda lösningen så har ni egentligen bara två alternativ.

    Försöka överklaga kravet på samboende och motivera varför ni är stabila/lämpliga föräldrar ändå eller lösa finansiering av behandling på privat klinik i sverige eller annat land. I sverige erbjuds ofta finansieringslösningar så ni förväntas inte hosta upp en klumpsumma direkt.
  • Anonym (G)
    Anonym (Undrar) skrev 2018-12-12 18:28:21 följande:

    Ni som skriver att man kan göra ivf privat, innebär det också då att man kan välja kön? Vad kostar det?


    Inte i Sverige men finns andra länder
  • Anonym (G)
    Anonym (Hjälp!!!) skrev 2018-12-12 17:43:23 följande:
    Vi har gjort utredning. Men att försöka överklaga var ett bra förslag ändå! Visst att regler är regler men man vet aldrig! Jag som vet mitt skäl till att inte skriva oss på samma adress känner att det kanske skulle kunna vara rimligt att lägga fram som överklagan och faktiskt accepteras. För det handlar om att det är tryggast för oss att ha just två adresser. Vi har goda goda skäl, låt mig säga så.

    Tycker fortfarande att tonen mot mig här har varit dålig. Tycker inte att jag ska behöva försvara mig så mycket kring att mitt eventuella barn skulle få det dåligt av att komma till världen. Anklagelser om bostadsbidrag och fusk tycker jag också ha varit otrevligt.
    Ni har ju inget att förlora på att överklaga så gör ett försök. Som back up skulle jag redan nu börjat spara pengar till privat behandling. Även om ni får IVF finansierat av landstinget så är det begränsat antal försök, de räcker inte för alla och då är det privata alternativ som gäller igen. Hur gamla är ni förresten? Gott om tid eller närmar ni er övre tidsgränsen så sett är stress att påbörja behandling?

    Den hårda tonen kommer nog från de oförklarade anledningarna till dubbelt boende, det har gett för mycket spelrum för fria tolkningar. Ska man se positivt på det så vill ju alla åtminstonde barnets bästa Glad 
    På nätet blir man hårdare ifrågasatt än om du, jag och alla andra här stått ansikte mot ansikte. Det kan vara både bra och dåligt beroende på situation. Så länge du känner dig trygg med att ni kan skapa en stabil och bra uppväxt för barnet så är det bara att borsta av sig påhopp. 
Svar på tråden Gråter! Vill så HEMSKT gärna göra IVF men är inte sambos :(