Inlägg från: mommadearest |Visa alla inlägg
  • mommadearest

    Varför ha öppen instagram profil som privatperson?

    Jag har tre olika instagram, haha :P Lite krångligt men har olika saker på varje. O av någon anledning klarar tydligen inte appen av att ha olika konton eller något, jag vet inte men vissa saker funkar inte på alla tre kontona, saknas saker och krånglar.. 

    Jaja, åter till frågan!

    Min original instagram är mycket gällande just mig och sonen, o familj o händelser runtomkring, det vill jag har privat så det har jag. Vill inte att vemsomhelst ska kunna ha insyn i vårat liv, saker som kommer upp på internet finns ju alltid kvar där så jag är alltid extra försiktig när det gäller sonen speciellt!  


    Sen är mina andra två konton öppna, de gäller mina intressen och annat som jag helt enkelt vill nå ut med och ha kontakt med andra igenom :) Där finns inga bilder på sonen eller andra i familjen vänner eller släkt, utan bara några enstaka på mig. 

  • mommadearest
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 17:05:59 följande:

    Måste tillägga att ni som tycker att låsta profiler är konstigt eller tråkigt, förstår ni verkligen inte alls varför man väljer det?

    Ni tycker inte det finns något skrämmande att er granne, kollega, chef, nyfikna, totalt okända, potentiella inbrottstjuvar och dylikt kan ha full koll på vad ni gör?


    Det är perfekt för inbrottstjuvar att se om det är fritt fram, för många är så öppna nu för tiden på social medier så de vet precis vilka som är hemma eller inte och vad för ägodelar de har. 

    Vet att de pratat om det på nyheterna och skrivit om det ett antal gånger att man ska tänka sig för vad man skriver och lägger ut på social medier just pga hur mycket lättare det är för tjuvar eller tillochmed kidnappare att se in i ens privatliv och planera lättare hur de ska utföra sitt brott.. 
  • mommadearest
    Anonym (T) skrev 2018-12-14 17:27:23 följande:
    Fast bara för att man har ett öppet konto så behöver man ju inte avslöja när man är hemma eller inte. Jag var bortrest två veckor för ett tag sedan och det framgick inte på min IG. Man behöver ju inte vara dum :)
    Nej så behöver det verkligen inte vara men många gånger är det tyvärr så. Folk kanske inte tänker på det själva utan ser sitt inlägg som helt normalt och väldigt oskyldigt medans för t ex tjuvar eller liknande så ger det mycket information. 
  • mommadearest
    Anonym (Stina) skrev 2018-12-14 19:20:45 följande:

    Jag har låst instagramkonto så det är inte att jag tar åt mig men...ser du inte att det är rätt hysteriskt roligt att du först säger att du tittar igenom en persons samtliga instagrambilder och sedan ifrågasätter att personen har en öppen profil? ???? Ett svar på frågan är ju att personen är en vänlig själ som gärna vill ge snokande skvallertanter som dig (och mig) något att göra?

    Alltså: gillar man att kolla andras instagram så kan man inte samtidigt klaga på att de låter en göra det. Det är dubbelmoral.


    Fast det är det ju inte. Hade varit dubbelmoral om hon själv hade haft öppen profil och satt här och sa som hon gjorde, det hade varit rejäl dubbelmoral. 
  • mommadearest

    Alltså jag vet inte hur länge ni som kommenterar här inne har varit medlem på familjeliv, men man får vara beredd på att en del folk bara skriver för att provocera, en del för att starta drama, en del är helt enkelt inte intresserade av att hålla sig till ämnet och det är väldigt vanligt med så många olika personligheter på en och samma sida har extremt olika åsikter, så bästa är att bara låta de svara som de vill och skita i att skriva tillbaka om man blir halvt skogstokig av svaret.

    Annars blir det inget vettigt alls av den riktiga konversationen.

Svar på tråden Varför ha öppen instagram profil som privatperson?