Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Varför ha öppen instagram profil som privatperson?

    Jag har låst instagramkonto så det är inte att jag tar åt mig men...ser du inte att det är rätt hysteriskt roligt att du först säger att du tittar igenom en persons samtliga instagrambilder och sedan ifrågasätter att personen har en öppen profil? ???? Ett svar på frågan är ju att personen är en vänlig själ som gärna vill ge snokande skvallertanter som dig (och mig) något att göra?

    Alltså: gillar man att kolla andras instagram så kan man inte samtidigt klaga på att de låter en göra det. Det är dubbelmoral.

  • Anonym (Stina)
    mommadearest skrev 2018-12-14 19:27:38 följande:

    Fast det är det ju inte. Hade varit dubbelmoral om hon själv hade haft öppen profil och satt här och sa som hon gjorde, det hade varit rejäl dubbelmoral. 


    Men frågan kan ju lika gärna vara: varför bry sig om en persons privata bilder? Varför leta upp folk på IG och kolla igenom deras foton? Det är absolut dubbelmoral. Tycker man att folk är fjantiga som inte är privata så får man ju låta bli att vara nyfiken själv också.

    Själv älskar jag att folk har öppen IG så jag kan snoka, hehe.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 22:45:32 följande:

    Tack! jag håller med dig.

    Det är uppenbart en känslig fråga om öppna profiler. Jag som har tittat igenom gamla vänners bilder och snokat runt förundras inte över mitt eget beteende, utan deras.


    En annan sak jag stör mig på är när folk lämnar full insyn i sina hem, stora fönster utan gardiner och full belysning kvällstid. Jag brukar gå och smyga utanför dessa människors fönster och titta in. Det gör mig så arg att de inte investerar i ett par gardiner eller persienner, fattar de inte att vilken galning som helst kan smyga utanför fönstren och kika in?! Kan de åtminstone tänka på barnen?!

    Så ungefär tycker jag att du låter. :)
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Ts) skrev 2018-12-14 23:31:04 följande:

    Vad är din poäng? Att jag ska känna mig träffad? Sen då? Mår du bättre? Jag är exakt sån du beskrev, kan vi återgå till ämnet?

    Det är jättetrist när det blir personliga trådar istället för frågan kring andras öppenhet. Detta gäller inte mig som person.


    Det var inte så illa ment. Ville mest vara rolig. Tycker du inte ALLS att det är lite ironiskt att man kan störa sig på att folk man frivilligt letar upp på instagram har öppna profiler och att man sen kollar igenom alla deras bilder och stör sig på att de är så öppna med sitt privatliv och dessutom sen kan störa sig på att det antagligen inte är en äkta bild man får se utan en instagramvänlig tolkning av deras liv? Inte ens lite kul? För jag tror de flesta kan känna igen sig i att man kan störa sig men eftersom man själv är en av de som de ju uppenbarligen riktar sig till (nyfikna människor som vill kika på deras profiler) så är man ju själv också en anledning till att beteendet kan fortsätta.

    Jag förvånas lite över att du inte det minsta kan se humorn i detta.
  • Anonym (Stina)

    TS skrev faktiskt inget i trådstarten om några barn. Bara ?selfies, resebilder, ordspråk?.

    Efter x antal sidor av denna tråd fattar jag fortfarande poängen.

Svar på tråden Varför ha öppen instagram profil som privatperson?