Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-07 21:28:01 följande:

    I min vecka står det att bebisen är ca 8 cm så den borde ju gå att känna nu...


    Absolut! Själv är jag bara i vecka 11
  • Daphodil

    V 12 imorgon. Det känns som en vinst att snart vara där, även om jag inte kommer kunna slappna av förrän KUB. Tja, helt avslappnad blir jag nog inte, men efter det ska jag berätta för vänner vilket känns stort.

    Ska på bakteriell vaginos-koll också på måndag. Varit mer uppmärksam på flytningar efter Jojjans inlägg, och min fantastiska BM tyckte vi skulle utesluta det. Känns skönt!

  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-03-09 08:20:17 följande:

    HUr har v.10/11 varit för er andra? Jag har lite smått börjat bli orolig och nojja igen att det lilla pyret dött därinne. 

    Är fortfarande enormt trött, brösten är sprängstora, illamåendet är kvar även om det känns som det kanske blivit lite bättre den här veckan. Det enormt skarpa luktsinnet är kvar. Men är ändå nojjig på något sätt att det inte finns något levande därinne =/


    Mitt illamående avtog också i v 10. Nu i v 11 tycker jag det är lite sämre igen, men fortfarande bättre än tidigare veckor. Var orolig för att brösten inte ömmade - tills min dotter nöp mig i bröstvårtan. AJ!

    Jag är också orolig inför kommande ul, men nånstans får vi utgå från att allt är bra eftersom allt talar för det.
  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-03-09 13:37:53 följande:

    Är det föressten någon här som jobbar inom vården eller vet varför man så envist använder sista mensen som datering på gravditeten? 

    Jag har en mer exakt ultraljudsdatering från 2 ultraljud som daterat lika och dateringen nämns på flera ställen i journalen. Men så fort jag har kontakt med bm, dietist eller när jag är inne för dropp så använder dom envist ändå sista mens dateringen. Detta stör mig lite eftersom det ser ut som jag får vård i fel graviditetsvecka. Exempelvis sist jag var inne så när dom gick efter gamla dateringen så stod det gravditetsvecka 8+3 när jag egentligen var i 9+2 det är ju liksom skillnad på att vara i v.9 eller i v.10 tänker jag..


    Jobbar inom vården men kan extremt lite om gynekologi och obstetrik.

    SM-dateringen är en första ungefärlig datering, som utgår från att alla kvinnor har 28 dagars menscykel och ägglossning mitt i. Men man tycker ju att när en säkrare datering väl gjorts, dvs ditt ultraljud, borde det användas istället.
  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-03-09 13:33:40 följande:

    Tack för lite pepp =) Skönt att inte vara ensam med de här känslorna. Kunna ventilera lite. Min man är ganska så chill utav sig. Han är har alltid mer haft inställningen det löser sig, det går som det går :P 


    Haha tro mig, jag har googlat "minskade symtom vecka x" i antalet veckor nu, och ofta hittar man faktiskt lugnande svar. Min man är också superlugn och inställd på att allt kommer gå bra. Det gör mig tokig ibland ("Du kan ju inget om det här!") men oftast är det skönt med rationell motvikt.
  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-03-09 15:35:28 följande:

    Detta är ju med andra ord ett jätte dumt systemfel då typ? För som för mig då blir ju ultraljuden fel, RUL hamnar ju för sent och KUB om jag hade tackat ja till det hade ju varit helt värdelöst eftersom nackspalten antagligen varit påväg bort i v.15...

    Sen har jag upplevt att vården har avrit annorlunda. För det känns som dom bryr sig mer om man är längre fram även i tidig graviditet. När jag låg inne sist var det en tjej inne som var i början på vecka 10, jag enligt ultraljudsdatering var i lite mer än halva v.10 men enligt deras sista mens bara i knappt halva v.9 och hennes magsmärta tog dom på större allvar än min med motiveringen att ja du är ju väldigt nära v.12 då kan det ju vara något som behöver kollas upp om du får plötsligt ont. Medan min magsmärta fick svaret ja men du är ju bara i v.9 då kan man ha lite växtvärkk och misfallsrisken är ju fortfarande stor när man är såpass många veckor ifrån v.12..Så jag på det sättet känns det som stor ksillnad att vara närmre eller längre bort ifrån v.12 då ett eventuellt misfall tas som allvarligare om man är närmre än den som är längre ifrån. Trots att dateringsmässigt med ultraljud som är säkrare så var jag i situationen ovan närmre v.12...


    Precis, när det gäller fönstret för KUB blir det dumt. Min menscykel är 35 dagar, och jag vet när jag hade äl, så min BM skrev helt enkelt i remissen att jag hade sista mensen den 21 dec istället för 14e. Och alla kallelser har hamnat rätt hittills!
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-09 21:54:36 följande:

    Ikväll är första ggn jag känt en liten gravidmage. Magen har ju varit större men är ju bara uppblåst men nu känner jag liksom som om det är en liten hård kula. Nästan som lite sammandragningar och den blir lite hårdare då och då.

    Nån mer??

    Går in i v 14 i morgon...


    Känner tvärtom haha. Min tidigare "gravidkula" känns mer som svullenhet tbh
  • Daphodil

    Fas 1 (Illamående och trött) är över. Enter fas 2: Min man är en idiot. Hans idioti bestod idag av att han var sen med maten idag och hade köpt fel typ av apelsiner. Grattis till honom åt sex månader till av detta...

  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-03-12 20:22:50 följande:

    Idag har min dag varit en mardröm och hela min värld rasade samman och gick i tusen bitar, men den slutade bra tillslut. Skriver för att få ventilera lite utav dagens hemskheter. 

    Det började med morgonen jag tänkte ringa till gyn för att beställa dagvårdstid för elektrolyt dropp pågrund utav mitt illamående. Kom dock inte riktigt ihåg vilken dag jag varit där senast och funderade på om det kanske var lite tidigt. Loggade därför in på 1177 för att kolla datumet. När jag loggar in ligger det och blinkar en liten ny symbol under läkemedel. Klickar där för att se vad det är. När jag kommer in på listan så bara svartnar det för mig och jag utbrister i totalt störtflod utav gråt. För där stod det Ordinerat på mitt förra besök några dagar tidigare Cytotec. 

    Piller som alltså används vid medicinsk abort. Blev helt hysterisk och kunde inte tänka klart. Kom inte ihåg om jag fått något piller sist eller inte då jag brukar få det ibland. Ringer BM i ren och skär panik som är jätte stöttande och gullig och säger att det är säkert bara något fel. Det går jätte fort med Cytotec om du inte haft blödningar så kan det inte ha hänt något. Dom är noga när dom delar ut det etc. Ring och prata med dom. 

    Men jag hinner ju trissa upp mig igen eftersom jag sen ungefär senaste besöket haft ganska stark mensvärk och började måla upp alla hemska scenarion att Cytotecen inte tagit utan bara skapat magont och ett dött foster. Och så var jag en blöt pöl på golvet igen. Men med min mans hjälp lyckades vi ringa gyn som var upprörda över situationen bad oss komma in så att vi fick reda ut vad som hänt. 

    Väl där blev vi fint omhändertagna utav sköterskor och barnmorskor som hade full förståelse för min störtgråt. Och tyckte inte jag överreagerade utan förstod till fullo oron. Men återigen försökte förklara situationen att risken att jag skulle fått i mig Cytotec är jätte liten då dom kollar noga vid adminstrering och när dom kollat loggar finns ingen logg för att jag fått något sist överhuvudtaget. Och att jag inte haft några blödningar gör risken ännu mindre. Men vi fick träffa läkaren som noga gick igenom datasystemet med oss och visade oss att det bara blivit fel i pappersarbetet då det var en patient brevid min säng som fått cytotec adminstrerat och läkaren råkat registrera in det fel. Och att i deras loggar kunde dom se att läkaren direkt insett sitt registreringsmisstag och registreat av det men att det tyvärr ändå legat kvar i systemet trots att det inte borde ha gjort det. 

    Men då min oro var i taket så fick vi ett ultrljud också bara för att få se att allt var OK med lilla grynet där inne. Och lilla grynet hade det mycket riktigt alldeles utmärkt där inne. Vuxit massor, såg ut som en liten bebis nu med armar, ben fingrar och tår. Lilla grynet låg och sög på tummen och vink viftade med andra armen och gjorde massor med akrobatrörelser med fötterna, och hjärtat låg djupt inne i den lilla och pickade på fint. 

    Min oro släppte något enormt när jag såg att lilla grynet hade det bra. Och lättnaden slutade i tårar men glädjetårar att få se lilla grynet. Känslan av att se något mer mänskligt än en liten blobb var enorm glädje. Så i allt hemskt så slutade det ändå bra. Men fick rejäl huvudvärk nu mot kvällen när alla spänningar och all oro bara släppte. 


    Men herregud, vilken mardröm! Jag förstår vilket helsike det måste ha varit. Skönt att allt gick bra till slut.
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-13 09:48:27 följande:

    Vanligt ul och allt såg bra ut på kub ???????? flyttad fram. 2 dagar!


    Stort grattis! KUB känns som den stora milstolpen, vad skönt att ha det avklarat.
Svar på tråden Bf September 2019