Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Igår beställde vi en ny bil! Så i maj får vi hem en bil som kommer passa det nya familjelivet på 5 personer :) känns så skönt att ha det klart. Imorgon går jag in i vecka 24, tycker graviditeten går med stormsteg! Vi har pratat lite om tapeter till barnrummet också. Rummet ska vara gästrum ett tag till men det behöver rustas upp lite så vi tänkte tapetsera i alla fall så då tar vi något som passar barnrum på en gång istället för att göra det två gånger. Känns mysigt att börja planera lite! Annars har vi inte ordnat några bebissaker än förutom att vi köpte ett par klädesplagg efter rul :)

  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-01 12:09:32 följande:

    Vi funderar också på ny bil. Vad köpte ni?

    Vi håller på att flytta ner äldsta sonens rum till nedervåningen. Sedan blir det nog att fixa barnrum i sommar uppe bredvid vårt


    Det blev en seat alhambra. Vi har en passat nu som vi varit jättenöjda med men vi känner att vi vill ha ordentligt med utrymme i baksätet och tre riktiga säten så att alla kan sitta bekvämt. Vi bilar från Stockholm till Halmstad varje sommar så känns viktigt att alla kan sitta bra när vi åker långt och att vi får plats med packning för 5 personer plus barnvagn. Alhambran är ju likvärdig med VW Sharan som vi också tittat på men vi hittade ett bra erbjudande på alhambran så vi slog till :)

    Så mysigt att börja planera och fixa inför bebisens ankomst!
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-01 14:32:24 följande:

    Ja vi bilar också långt flera ggr per år och behöver packning för 5 personer. Funderar faktiskt på en fem sitsig så även ev kompisar mm kan åka med... Vi får se vad det blir för nåt


    Misstänker att du menar 7-sitsig? :) både alhambran och sharanen är ju det, så vi tyckte det var perfekt om man behöver få plats med någon kompis eller så också :)
  • September89
    Anonym (E) skrev 2019-05-01 16:30:18 följande:

    Trevlig första maj :)

    Hur har ni gjort med gravidförsäkring? Vet inte alls, försöker läsa på lite men tycker det är svårt. Men är mest inne på antingen Folksam eller trygg-hansa. någon som har erfarenhet/åsikter kring dessa två? :)


    Jag valde Folksam av den enkla anledningen att jag har gratis hemförsäkring hos dem via mitt fack-förbund. så har fortsatt fylla på med andra försäkringar där för att ha det samlat och få mängdrabatt hehe.
  • September89
    Miichaella skrev 2019-05-02 19:06:16 följande:

    RUL idag och allt såg jättebra ut!! Så lyckliga och nu kan jag äntligen slappna av. Har känt bebis flera gånger idag också och kan koppla det till att det faktiskt är bebisen :)


    Härligt att det såg bra ut! :) blir lite nyfiken på om du bor i Södertälje också? :)
  • September89
    Miichaella skrev 2019-05-03 18:25:36 följande:

    Bor i Nykvarn så nästan :)


    Vad kul :) jag bor i Södertälje :) då kanske vi ses på förlossningen hahaha
  • September89
    Miichaella skrev 2019-05-04 09:59:25 följande:

    Hahaha ja! Hoppas Södertälje sjukhus förlossning är bra. Har hört bra om det iaf.


    Jag har fått två barn där och tyckte att de var jättebra båda gångerna. Låg kvar på BB tre dagar med båda och personalen var väldigt trevliga och bra tyckte jag :)
  • September89

    Denna vecka har jag känt mig helt otroligt trött och orkeslös, både i kroppen och huvudet. Har velat sova på dagarna och inte orkat ut på mina promenader som annars brukar ge mig energi. Vet inte om det beror på att jag var på storstadssemester förra helgen och därmed både flög, gick väldigt mycket och sov lite sämre som jag alltid gör när jag sover borta. Men känns som att jag isf borde återhämtat mig på en vecka?! Kanske är det bara graviditeten, eller att jag bara är trött helt enkelt. Känns dock väldigt jobbigt. Jag Har sovit sämre sedan jag blev gravid så det kanske tar ut sin rätt nu och jag börjar fantisera om att sjukskriva mig bara för att få soooova! Dock mår jag ju egentligen bra. Magen är stor och lite ivägen men jag har inte ont eller några direkta krämpor utöver att sömnen är dålig. Ville nog egentligen bara gnälla av mig lite då jag är så frustrerad över denna trötthet som hindrar mig från allt jag vill göra!

  • September89
    Solrosvind skrev 2019-05-06 19:47:09 följande:

    Jag har tänkt på det där med att sova på rygg. Har läst lite här och var att man ska sova på vänster sida och inte på rygg för att bebisens vikt kan trycka på vena cava och det kan riskera att den dör? När man läser något sånt så är det ju svårt att fortsätta sova på rygg, så nu sover jag på vänster sida och sover därmed gansk dåligt för jag gillar egentligen inte det alls. Älskar att sova på rygg...vet inte om jag är nojig i onödan?


    Jag har exakt samma noja efter att ha läst samma sak! Det stör min sömn jättemycket. Ibland måste jag lägga mig på rygg en stund då jag får ont men vågar då inte somna om ordentligt för att jag vet att jag måste vända på mig så att jag inte råkar ligga så för länge.
  • September89
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-05-09 11:23:10 följande:

    Hej alla! Jag undrar lite hur ni gjort med jobbet, har ni berättat om graviditeten än? 

    Jag är nu i v 24 och har inte berättat än, börjar dock få väldigt dåligt samvete för det. Men "problemet" är att jag är sjukskriven av annan anledning än graviditeten och har varit det sedan dagen innan min provanställning gick ut, jag hade bara tänkt vänta på fast anställning innan jag berättade men nu har jag som sagt inte ens träffat chefen på 9 v. Jag har bf i början på september och min arbetsplats är stängd för semester hela juli så tiden börjar bli ganska knapp.

    Tycker ni att jag borde berätta om graviditeten för min arbetsgivare eller vänta tills jag kommer tillbaka? Jag har ju, som jag förstått det, ingen skyldighet att berätta tidigare än 2 månader innan bf men jag vill ju inte sätta chefen i skiten heller. Tyvärr vet jag inte än när jag blir frisk från den åkomma jag är sjukskriven för och kan återgå till jobbet. 

    Tacksam för lite råd!


    Vill tipsa om att kolla igenom ditt avtal, jag upptäckte när jag tittade igenom mitt att jag enligt det ska berätta 3 månader innan planerad ledighet istället för de 2 månader som lagen annars säger. För mig gjorde det ingenting eftersom jag fick ett bra tillfälle att berätta långt innan.

    Känner du att du inte vill berätta än? Jag tycker du ska utgå helt ifrån vad du själv känner, inte att vara schysst. Kanske värt att fundera på om ryktet kan nå arbetsgivaren innan du själv berättar, för isf kanske det är mer angeläget att berätta om det känns viktigt att få berätta själv.
Svar på tråden Bf September 2019