Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-24 09:31:28 följande:

    Hur går det för alla? Tiden rullar på relativt snabbt nu när det är sommar tycker jag. Gått in i v 29 nu. Skönt att passera 30 om. Inte allt för lång tid. Känns lite säkrare då.

    Min bebis verkar sjukt aktiv, likadan som ena storebrorsan var... Tänk att hen är 38 cm lång och väger över ett kilo nu. Sjukt.

    Känns skönt att ha de stora sakerna fixade när veckorna passerar och vi ät bortresta mkt. Behöver köpa alla saker till skötbordet och till mig. Annars är det mesta fixat. Måste tvätta alla grejer först dock...


    Här går det bra, jag är halvvägs genom vecka 31 nu. Tiden springer förbi! Jag sover ganska dåligt vilket gör att jag känner mig seg på dagarna men känns ändå som att kroppen jobbar på bra, jag har ingen foglossning eller så och mår över lag ganska bra. Är dock väldigt tacksam över att kunna vara ledig för hade jag jobbat hade jag nog inte orkar så mycket mer än att bara jobba.

    Vi har inte fixat så mycket inför ankomsten men eftersom vi fått så mycket saker av släktingar och vänner så har vi ändå det mesta. Inför första barnet fick och köpte vi hur mycket som helst som sedan inte användes så min tanke har egentligen varit att vi ska köpa saker när behovet uppstår. Hade nog egentligen bara tänkt köpa vagn och kläder typ innan förlossningen men nu har vi ju fått en massa så :P Tänker att vi tvättar upp kläder och sånt när förlossningen närmar sig lite mer. Jag har ju planerat snitt så packar nog BB-väskan och fixar bekväma kläder och sånt till mig själv strax innan, vi har inskrivning en hel vecka innan snittet så kan tänka mig att det blir i samband med det.
  • September89
    Miichaella skrev 2019-06-24 20:48:24 följande:

    De vet inte vad som orsakar sammandragningarna, mest troligt bara att förlossningen inte är långt bort då alla prover visar bra! Jag fick brikanyl i fredags och lördags för att bromsa några timmar. Fick idag första sprutan för att påskynda hans lungutveckling och sitter med dropp nu för att stanna upp sammandragningarna lite mer långsiktigt. Det är väldigt oklart när han kommer men jag känner mig väldigt trygg och han har ändå stor chans att klara sig. Får mest troligt komma hem på onsdag och sen in på regelbundna ultraljud m.m. Att han håller sig inne till september är dock väldigt osannolikt men han får gärna vara inne minst tre veckor till så vi hinner till vecka 31, det hade känts bra :) Är sjukskriven fram tills han väljer att komma ut till oss sen föräldraledig.


    Skönt att du får bra hjälp och att du kan känna att du är i trygga händer. Håller tummarna att bebis stannar inne i magen ett tag till!
  • September89
    Miichaella skrev 2019-06-25 15:03:50 följande:

    Ja jag har fått spruta nummer två. Dropp till imorgon och blir kvar minst till torsdag och får se då efter nytt ultraljud :)


    Låter ju som att läget är under hyfsad kontroll ändå? Uppdatera oss gärna om hur det gått sen :)
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-25 15:51:25 följande:

    På torsdag ska jag på nästa kontroll hos bm. Intressant att se om magen växt nåt. Tycker den förbättrar sig för varje vecka haha

    På måndag ska jag till spec mvc för att planera för snittet. Förhoppningsvis få datum och sånt. Spännande. Max 75 dagar kvar skulle jag tro innan man får träffa bebisen förhoppningsvis :)


    Spännande att få ett datum :) jag har 8 veckor till mitt planerade snitt nu, tiden bara springer i väg!
  • September89

    I natt kunde jag inte sova pga tryck neråt och ?mensvärk?. Hann till och med börja googla vad som händer om barn föds i vecka 31 haha. Efter ett par timmar Avtog det i alla fall tillräckligt för att jag skulle kunna somna och idag har det varit lugnt. Funderar på om det var någon form av förvärkar eller om bebisen kanske fixerade sig men båda känns tidigt. Jag går in i vecka 32 idag :)

  • September89
    Fruhs skrev 2019-07-07 09:53:09 följande:

    Hur mår alla? Nu börjar vi närma oss och de märks att kroppen börjar förbered sig, illamåendet är tillbaka osv


    Jag är några dagar in i vecka 33 nu och tycker att graviditeten börjat kännas av mycket mer senaste veckan. Behöver mycket mer återhämtning och är tröttare. Känner även av i rygg och fötter att jag börjar bli ordentligt tung! Har haft mer onda sammandragningar och det känns att bebisen är stark och har det trängre, endel av hennes rörelser gör ont! Vaknar ibland på nätterna av obehag då hon rör sig haha. Men känns ändå skönt att jag fortfarande kan ta långa promenader och så utan att foglossning eller så ställer till det. Försöker hålla en bra balans mellan att vara aktiv och att vila men det är svårt att avgöra ibland.
  • September89

    Idag går jag in i vecka 34 och har haft sista besöket hos min barnmorska, sedan går hon på semester och är inte tillbaka förrän efter jag fött. Två besök kvar innan det är dags! Allt såg bra ut och bebisen har lagt sig åt rätt håll. Hon ligger väldigt långt ner vilket känts då det tyckt på endel haha. Känns galet att det är så pass nära nu. Funderar på när man ska börja inhandla och förbereda saker man vill ha med till förlossningen och tvätta upp bebiskläder. Jag ska ju snittas så vill ha lite bekväma kläder som inte sitter mot ärret. Sen vill jag nog vara förberedd med amningsnapp också då jag använt det till mina två tidigare barn. Vet inte vad mer man ska ha med än vanliga övernattningsgrejer?

  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-07-11 19:33:23 följande:

    Jag hade bara med några ombyten till bebisen eftersom man oftast blir kvar några dagar där efter snitt. Sedan hade jag med mobil och laddare, kamera såklart ;) och sedan hade jag med lite att läsa om jag orkade. Sedan egna bindor och ombyte såklart :) 

    Har ca 7 v kvar nu också...känns overkligt då jag tycker att det gått jättesnabbt samtidigt som det gått väldigt långsamt. Känns som om jag är nybörjare igen haha


    Ja det känns inte som att det behöver vara så mycket mer avancerat än så. Blöjor och sånt finns ju på BB men egna duschgrejer tycker jag känns skönt att ha :) känner mig också lite som nybörjare trots att det är tredje barnet haha!

    Idag har jag i alla fall köpt nya mjukisbyxor att använda efter förlossningen. I tre storlekar större än jag brukar ha haha! Men de kändes väldigt sköna och ändå snygga för att vara mjukisbyxor så tror de kommer bli bra. De gick till och med att dra upp över magen nu så det kommer funka bra sen när jag vill ha höga byxor efter snittet.

    Jag funderar lite på att boka in lite olika behandlingar veckan innan snittet också, tex ett frisörbesök, göra naglar, färga ögonfransar och sånt. Lyxa till det för att känna sig lite fräsch sen när man är nyförlöst och kanske inte orkar eller vill anstränga sig så mycket. Är det någon mer som tänker så? Haha. Läste dock någonstans att man inte ens får ha vanligt nagellack under snittet, någon som vet om det stämmer? Sist snittades jag akut och lyckades inte ens få på mig rena stödstrumpor när jag kastade på mig kläder mitt i natten då förlossningen startade spontant 4 dagar innan snittet var planerat.
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-07-12 15:24:28 följande:

    Nä du får inte ha nagellack, smink, linser eller nåt sånt under snittet tyvärr


    Verkar vara lite olika bud på olika ställen, gick tillbaka och kollade infon jag fick när vi fick datumet och tydligen är linser okej men inte smycken här. Men chansar inte med att göra naglar innan då. Synd dock! Avskyr att ha omålade naglar och det lär ju inte bli tillfälle att fixa dem på ett litet tag efter förlossningen haha. Men säkerheten vid operationen får såklart gå först!
  • September89
    Jojjans skrev 2019-07-11 07:51:08 följande:

    Hej alla! Länge sen jag skev men har varit inne och läst lite då och då. Nu har jag gått in i vecka 30, overkligt!

    Har precis börjat jobba igen efter 3 veckors semester, och jobbar nu fram till vecka 37. Har ett kontorsjobb så det ska nog gå bra.

    Känns dock fel att kalla det semester, för vi har varit i vårt nyköpta sommarhus och röjt/renoverat i 3 veckor. Jag är så sjukt imponerad av kroppen som orkar så mycket! Visst, lyfter jag dumt eller jobbar i sned ställning så känner jag av fogarna, men i övrigt är jag lika pigg som vanligt, bara med en stor kula mitt på magen som gör att det känns som att nån sparkar mig i magen om jag börjar mig fram. Men i övrigt känner jag att jag mår oförskämt bra. Jag har bara svag halsbränna, bara ordentligt ont i fogarna om jag slarvar och lyfter/sitter fel, pigg och glad, har bara gått upp 6-7 kg och är inte svullen i ben/fötter alls. När jag läser här inser jag att jag nog mår bättre än dom flesta.

    Nu när vi kommit hem från semestern så är det dags att landa lite, börja förbereda ordentligt hemma och läsa på inför förlossningen. Är så peppad!

    Tänkte boka in en Föda utan rädsla-profylax-kurs. Någon som har erfarenhet av dem?


    Det låter SÅ mysigt med ert sommarhus :) och visst är det imponerande vad kroppen orkar med ändå! :) Någonstans känns det ändå rogivande att ha lite att fixa med och förbereda under tiden man väntar på bebisen.

    Jag har fixat galet mycket hemma sedan jag gick på ledighet. Tror aldrig huset varit så grundligt städat innan haha. Har rensat massor och fixat förvaringslösningar, fixat ny inredning, flyttat möbler mellan olika rum osv. Boar för fullt haha.
Svar på tråden Bf September 2019