Inlägg från: Tigerkvinna |Visa alla inlägg
  • Tigerkvinna

    Bf September 2019

    Var på gynakuten idag för jag har åkt på ett så extremt illamående att jag inte ens får behålla vätska. Var påväg åt fel håll med kroppens salter så fick 1L dropp idag, ska tillbaka på tisdag. Som säkerhetsåtgärd ville dom kolla till den lilla, så det positiva var att jag fick ett extra ultraljud :P 

    Blev framflyttad igen, så nu går veckorna fort. Nu är jag helt plötsligt i v.7+5 istället för 7+1 så går ju in i v.9 redan i helgen. 


    Den lilla larven såg nu ut som en liten teddybjörn. Vuxit 0.8 cm på 6 dagar. Hjärtat slog så fint och dom små paddlarna vibrerade, och hela lilla teddybjörnen ville inte vara still riktigt utan vickade fram och tillbaka. Så även om jag mår totalt skit så mår lilla björnen alldeles utmärkt. 

  • Tigerkvinna
    Jojjans skrev 2019-02-21 19:32:07 följande:
    Vad härligt! Både att se den lilla och att bli framflyttad. Vad får du då för BF-datum?

    Ja var inte beredd på att den skulle hunnit bli så stor på denna korta tiden mellan ultraljuden. 


    Fick BF 5 oktober nu vilket för mig som förhoppningsvis blir beviljad snitt så blir det ca 9-15 september. 


    Går iallafall åt rätt håll med att få planerat snitt. Redan fått remiss till aurora och ska börja gå där redan i april i v.15 för då finns det god chans att jag kan få snittet beviljat redan till v.20-25 vilket för mig skulle vara jätte skönt att kunna lägga den oron bakom mig. 

  • Tigerkvinna
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-22 09:03:10 följande:
    till mig sa bm att de ändrat det där med snitt och att de snittar PRECIS så nära intill BF de kan :( max 5 dagar! :o
    I vårt landsting så snittar de i v.37 om snittet ärplanerat föratt ha en så stor trygghet som möjligt till att undvika vaginalförlossning. Kanske olika från landsting till landsting?
  • Tigerkvinna
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-22 15:53:40 följande:

    [quote=79461254][quote-nick]Tigerkvinna skrev 2019-02-22 09:14:36 följande:[/quote-nick]I vårt landsting så snittar de i v.37 om snittet ärplanerat föratt ha en så stor trygghet som möjligt till att undvika vaginalförlossning. Kanske olika från landsting till landsting?[/

    Ok låter ju bra för det är det jag vill.

    Vilket landsting?

    Undrar om man kan be om tidigare just av den orsaken?!


    Upplands landsting

    Ja jag känner att om dom lägger det nära bf så försvinner ju liksom en del av vitsen med viljan till ett snitt. För vad gör dom då om barnet är påväg ut?! Då blir man ju ändå tvingad till en vaginal förlossning..
  • Tigerkvinna
    Mamaamu skrev 2019-02-22 15:46:36 följande:

    Jösses. Säg att det finns fler här var ens byxor börjar sitts tajt över magen? Är på väg för att köpa ett par mama jenas nu. Alternativ ett par vanliga större. Går in i v 13 här. Jag går ju bara och väntar på att magen ska bli mindre uppblåst och sjunker lite men nej då.


    Har så uppblåst mage så jag har inte fått på mig jeansen sen v.5. Kör med gummiband till brallorna och långa tröjor =)
  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-02-22 17:10:57 följande:

    Vad jag saknar cravings. Nu är ALL mat motbjudande och jag letar verkligen frenetiskt efter något att äta till middag. Maken föreslår saker jag velat ha tidigare och får ett argt "Men det var ju förra veckan! Nu är det ÄCKLIGT!" tillbaka. Stackaren.

    Någon som känner igen sig i detta?


    Jag som vanligtvis älskar mat avskyr mat just nu. Har ju kaskadspytt och fått prova mig igenom 3 kombinationer läkemedel och ett besök på gynakuten för detta...Jag blir äcklad bara av att ens se matannonser på stan skit jobbigt. 


    Det som funkat att äta för mig är frukt det mesta går bra. Avokado och grape är godast. Till middag äts det antingen sushi eller bakadpotatis med keso. Inget annat går just nu..:/

  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-02-22 17:45:39 följande:
    Jag blir också lätt upprörd av matannonser, "hur kan de visa sån här skit?"

    Jag har också klarat sushi bra, men just nu vill jag inte ens ha det. Är hungrig men hittar inget att äta, och det är ju lite deppigt...
    Jag tycker det är skrämmande hur svårt det är att värja sig mot mat ute i samhället. Nu när jag är så matäcklad så är jag verkligen störd utav hur matcentrerat allting är! Känns som man inte kan gå någonstans utan att stöta på någon form utav mat..

    Jag är inte sugen på det jag äter alls. Jag äter efter tider nu. Och kör på det som funkar så jag inte kaskadkräks så det får bli samma mat dag in och dag ut nu ett tag. Hoppas att det blir bättre i trimester 2 om 4 veckor och att jag får tillbaka matlyckan. Just nu har jag gått ner 6 kg..
  • Tigerkvinna
    Röjarralf skrev 2019-02-23 22:39:03 följande:

    Ja känner inte för någonting. Allting är jobbigt när jag mår såhär. Så stundtals är det som att man tappar lusten till livet. Ja. Fast jag vet att det är övergående och därför kämpar jag på. Det tar enormt på psyket med hyperemesis men ser ändå ljuset där framme. Men fan vad det tär! :( Känner sig handikappad.


    Har du inte fått något utskrivet för hyperemesis? Jag har också fått det diagnosticerat var tillochmed inne på gynakuten för några dagar sedan. Har fått tre kombinationsläkemedel för det. Och då är det mycket bättre med både trötthet och illamående. 
  • Tigerkvinna
    Röjarralf skrev 2019-02-24 11:12:29 följande:

    Har fått lergigan comp & primperan, käkar också postafen. Inget tar bort det här :/


    Jag har fått primperan, lergigan comp och vitamin B6 funkade först för mig när dom la på vitaminet. Pyroxidin eller nåt heter det. Tar iallafall bort kräkningarna men inte illamåendet det får jag leva med. Men får nu i mig lite mat om dagarna. Har redan gått ner 7 kg sedan graviditeten började och jag vägde inte så jätte mycket från början heller.
  • Tigerkvinna

    Någon här som haft vattnig/riklig flytning? Har hitills haft ganska normala flytningar. Men idag när jag skulle gå på toa var där en liten pöl i trosorna. Inte så riklig att jag kände den rinna så som man kan känna mens. Men tillräckligt föratt lämna en hyfsat blöt pöl. Någon som haft liknande?


    Blev supernojjig och började genast tänka men shit tänk om det är fostervatten och snart blir det misfall?!

Svar på tråden Bf September 2019