Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Spader10 skrev 2019-02-23 00:25:00 följande:

    Idag var det KUB-ultraljud och det blev låg sannolikhet..... Gå hem och fira sa barnmorskan, det blev en halv hamburgare som vände och kom upp igen. Men det var fantastiskt att få se den lilla leva om i magen. Vi fick lite extra bonustid i ultraljudsmaskinen eftersom "hen" inte ville visa upp sig. Inte förrän jag varit uppe och gått en stund kunde BM göra sina mätningar. I övrigt är jag sjukskriven pga illamående och frekventa kräkningar. Nog för att jag mådde hemskt vid mina två andra grav. men denna tar priset....tar mig knappt ur sängen och kräkhinken är min närmaste "vän". Vätska tar jag en tesked åt gången och hoppas att kroppen tar upp det den behöver innan nästa kräkning. Hörs igen när/om jag mår bättre. Går in i v 13 på söndag och då måste jag få tillbaka mitt liv igen.


    Åh fy så jobbigt det låter. Jag hoppas det går över snart.
  • Daphodil
    Mamaamu skrev 2019-02-23 09:46:56 följande:

    Någon som fortfarande kan dricka kaffe? Har aldrig kunnat det från v 6 och under hela graviditeten i mina tidigare graviditer. Samma nu i v 6 . Tills idag i v 12. IMORSE blev jag jätte sugen och det är gott . Blir nästan lite orolig .


    Det är väl rätt vanligt att symtom avtar just runt den veckan du är i. Man jämför med sina andra graviditeter, men det verkar verkligen kunna variera.

    Jag drack kaffe som vanligt i min förra graviditet, och i denna tål jag inte lukten.
  • Daphodil
    Röjarralf skrev 2019-02-23 19:42:36 följande:

    Asså igår kröp jag under ett staket i ren panik då jag hade brottom till bussfan och tryckte då benen upp emot magen väldigt hårt för att det var så trångt att komma under. Efter det smärtade det som mensvärk i flera flera timmar. Har skapat en kanske onödig oro hos mig. Vad vet jag!? Hur skyddar ligger liten där inne? Värken släppte dock under natten och inga blödningar.

    Och dessutom är jag i ett "tycka synd om mig själv stadie". Tvi vad jag är oändligt trött. Tröttheten började iof innan graviditeten men enligt prover är jag frisk säger dem på VC. Fast i och med graviditeten är jag helt bedövad av trötthet. Kan vakna, käka lite frukost sen sova hela dagen. Och hela natten igen. Väldigt ofta! Mår också illa och kväljer, har ingen aptit. Ingen psykisk eller fysiskt ork heller. När fan ska det här vända :(

    Finns det någon som känner igen sig? Tappar livslusten.

    Vecka 13


    Känner igen mig i trötthet och illamående, och det i sig gör att man blir rätt less. Men på något sätt känns det bra också att ha mycket symtom.

    Menar du bokstavligen att du tappat livslusten? För det är ju lite allvarligare än att bara vara hängig.
  • Daphodil
    Röjarralf skrev 2019-02-23 22:39:03 följande:

    Ja känner inte för någonting. Allting är jobbigt när jag mår såhär. Så stundtals är det som att man tappar lusten till livet. Ja. Fast jag vet att det är övergående och därför kämpar jag på. Det tar enormt på psyket med hyperemesis men ser ändå ljuset där framme. Men fan vad det tär! :( Känner sig handikappad.


    Förstår att det påfrestar. Har du någon att ventilera med när det är som tyngst? Jag känner ju inte dig, men tappad livslust kan ju vara tecken på depression, som bör fångas i tid. Extra viktigt nu under graviditeten tänker jag.
  • Daphodil

    Ni som gjort cellprov i tidig graviditet, hur länge hade ni eventuella bruna flytningar då? Jag gjorde cellprov i torsdags (just pga tidigare bruna flytningar), blödde lite som väntat, och har idag, 3 dagar senare, fortfarande bruna flytningar.

  • Daphodil
    Mamaamu skrev 2019-02-25 12:27:17 följande:

    Kub idag. 1 på 20.000 så inga kromosomavvikelser :)

    Någon som vill gissa kön? ;)


    Stort grattis!
  • Daphodil

    Fortfarande så himla glad och lättad över dagens ultraljud. Med tanke på bruna flytningar var jag pessimistisk och beredd på negativt besked. Att få höra att det fanns något där, att hjärtat slog, och att fostret hade rätt storlek fick mig nästan att gråta. Det känns så mycket lugnare nu.

  • Daphodil
    Solgul skrev 2019-02-25 18:54:02 följande:

    Fick inte lika kanonbra siffror på kub som några av er andra, 1:375 för trisomi 21. Så nu blir det NIPT och två väldigt långa veckor i väntan på svar...


    Som tröst kan jag säga att jag fick 1:100 förra gången, men NIPT visade att vårt barn var friskt. Dessutom en lyx att få ett säkert svar, istället för enbart en riskkalkyl. Håller tummarna för dig.
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-25 20:11:49 följande:

    vad hade du för siffror på beta hcg och PAPP-A då? Vet att det spelar in med ålder och nackspalten osv också men undrar mest frö att ha nån koll!


    Jag är ung och nackspalten var bra. Minns inga siffror, men tror det var PAPP-A som drog ner vår siffra, för jag minns att jag också började oroa mig för det som Solgul skriver om här ovanför. Men min graviditet var helt normal.
Svar på tråden Bf September 2019