• EllaLo

    Letrozol 2019

    minnie768 skrev 2019-12-03 09:57:28 följande:
    Eftersom jag inte har någon eller har väldigt dålig äl på egen hand märkte jag stor skillnad förra månaden. Men om det var tabletterna i sig eller kroppens reaktion på en "riktig" äl vet jag ju inte. Jag hade väldigt mycket molvärk, en del yrsel, ömma bröst dagarna efter äl och förändrad aptit. Sedan har jag stora problem med migrän som jag haft en del, men det har jag i perioder så behöver inte bero på letron. Förutom att jag som sagt haft både ont vid ägglossning och mens vilket jag aldrig har!! Haha. Men ser det ändå som positivt, något "nytt" händer i kroppen vilket är bra.

    Oj jaha. Hur längesedan är det du fick ovitrellesprutan nu? Haha, det är svårt att hålla sig från att testa! Sen när man väl gör det och det är neg blir man så ledsen och ångrar att man inte väntade:P 
    Vad är din "medeltemp"/CL? Är tempen fortf hög? Min jäkla hund bet sönder min termometer i förra veckan så måste beställa en ny, haha.
    Asplövet18 skrev 2019-12-03 08:47:50 följande:
    Ibland undrar jag om man lurar sig själv lite grann :( ja det gjorde jag, i mina ögon lika svagt som igår men både jag och sambon ser att det är en skugga, det var det inte alls förra månaden...

    Kan ju lika gärna ha ett sk spökstreck antar jag. Ska försöka hålla mig från att testa varje dag och kanske satsa på varannan istället, haha <3
    Man vill ju såå himla mycket så det är inte konstigt om man lurar sig själv! Det är svårt att hålla sig, speciellt om man tror att man ser något kan jag tänka mig. Har aldrig fått minsta antydan till ens spöksträck så jag vet inte. Men försök att hålla dig tills på torsdag :) Hur många dagar efter äl är du?
    Usch jobbigt med yrsel, det hade iallafall påverkat mig mycket när man jobbar osv! Jag har desamma med migrän, har det periodvis främst migrän med aura som är "hormonell migrän", tror garanterat du kan ha haft det pga letro men som du säger man ser ju det mer som posetivt!

    Jag tog sprutan 22/11 sent på kvällen, så ska man utgå precis på klockslaget när man räknar dagar är det 11 dagar sedan sprutan ikväll :). Jag vet dock inte exakt när jag hade ÄL men fick glad gubbe på lördagen men det kan ju likaväl bero på sprutans hormoner också, men ägget borde absolut senast släppts på söndagen fm 24/11 men säg äl 10-9?

    Tempen ligger i vanligtvis på 36,5-36-6 och har annars max varit 36,8 innan mens då den dimper till 36,5, idag var den 36,9

    Ska verkligen försöka hålla mig nu haha :)
  • EllaLo

    Tempen dök tidigt imorse till 36,3 och nyss kom mensen :( det posetiva är väl att man kan äta letro igen förhoppningvis får till ett VUL innan jul!

  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-12-04 12:34:00 följande:

    Neej va tråkigt!! :( Ja men det bör du ju hinna, så länge kliniken har lediga tider?! Jag är ju på cd 6 idag och ska på VUL i nästa vecka. Så du är inte så långt efter mig. Nu ser vi bannemej till att få världens bästa jul/nyårspresent iår EllaLo!!  ;)


    Jaa jag hann få den enda tiden som fanns för tillfälligt!! Får verkligen se det positiva, hade likaväl kunna få mens på fredag-lördag och då hade det kanske sett annorlunda ut med tiden! Hade vart guld att få plussa på nyår isåfall, vilken start på ett nytt år :D ska bli kul att följas åt, jag fick tid 16! Bebis 2020 here we come ;)
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-12-04 15:31:25 följande:

    Åh vilken tur!! :)

    Ja nu är det bannemej bäbis 2020 som gäller!! ;) Ska ju testa mig den 23e för då ska vi ner till min mamma som bor en bit bort och spela bingolotto. Är jag låghormonare och inte plussar förrän efter jul gör inte det heller så mycket, då blir det världens bästa 30 års present till mig själv i stället :) Nu kör vi!! ;) haha


    Ja nu jävlar!!

    Åh när fyller du år? Hoppas du plussar tills dess!
    Mallanolsson skrev 2019-12-04 15:59:21 följande:

    Vad tråkigt :( Mensen kom också här idag, något annorlunda men det måste vara den.. 


    Jaaa så besviken. :( Men vad säger du, du också? Va din beräknad idag?
  • EllaLo
    Vicktoria88 skrev 2019-12-07 09:43:23 följande:

    Jag hade ganska mkt biverkningar av första kuren Letrozol. Numer tar jag Letrozolen på kvällen och känner då inte av den lika mkt.

    Den här månaden ska jag dock ta Ovitrielle för första gången, på cd 13 hade jag två blåsor på 13 mm och en på 11 mm. Är det normalt att inte göra något mer vul innan ovitrielle tas? Kan alla tre växa på sig och släppa eller borde två stanna av? Känns lite nervöst att ta sprutan när man inte kommer veta hur stora de är när sprutan tas.. (ska ta den när äl test visar positivt).

    Hur har det varit för er? Fick ni ta vul igen innan sprutan?


    Hmm klurigt detta.. vad jag läst verkar det som att flera får sexförbud om det är 3 eller mer äggblåsor. Chansen ökar ju ännu mer ifall du tar ovitrelle att alla 3 släpper. Jag hade nog ringt och kollat vad din gyn tycker :)!

    Jag gjorde VUL på cd 14 och jag hade en äggblåsa som va 17-18 mm, fick ovitrelle utskrivet och gjorde inget mer VUL.
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-12-10 08:59:31 följande:

    Nu har jag varit på VUL och äggledarundersökning. Vet inte om magen reagerar på värktabletterna jag tog innan, antibiotikatabletterna jag fick på mottagningen, eller på undersökningen men jösses så illamående jag är  nu.. hua!Men VUL gick bra, slemhinnan var fin och har en äggblåsa på vänster sida som är 18 mm och en på 14 mm på höger. Äl förmodas komma inom några dagar vilket stämmer bra med föregående månad.Äggledarundersökningen såg också bra ut, bra flöde i ledarna så hon trodde inte det hade varit stopp där. Blandade känslor, på ett sätt hade det vart "skönt" att det var stopp, då hade det funnits en "anledning" att det inte tatt sig..Fick ingen ovitrelle, hon tyckte inte det var nödvändigt :/ så vi kommer förmodligen inte kunna ligga på äl utan bara innan pga vi åker bort på torsdag.Ang remissen till ivf så vill läkaren träffa min sambo först vilket jag ändå kan förstå, det blir först i nästa cykel :( Så ytterligare en månad fram pga de har stängt över helgerna...Då är det bara den eviga väntan kvar...Hur går det för alla andra??


    Jag mådde också illa under och efter spolningen så det kan nog vara det du känner av.. jag tog inga värktabletter heller, mycket naivt gjort haha..

    Förstår hur du tänker kring att det varit ?skönt? ifall det fanns ett stopp men du får tänka att du har två fina äggblåsor, tycker dock det är jävla dumt att hon inte skrev ut ovitrelle. Det kan verkligen inte skada och dessutom boosta äggen liten. Men hon kanske tänkte att du hade två äggblåsor och såg risken istället för chansen till två befruktningar som vi som är i det hela tänker..

    Hoppas ni ändå får till det denna månaden <3
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-12-10 10:35:45 följande:

    Tack vad snäll du är!! Men jag håller med ang oviterellen, jag tycker också att hon kunde gett mig det men men.. :/

    Nu har illamåendet gett med sig lite, har lyckats få i mig en tablettask och nu lite flingor, haha. Jag glömde också värktabletterna, men som tur var hade jag det i handväskan så jag tog det när jag hade åkt en bit (har ca 1 timmes bilväg) så det hann värka lite iaf.

    Du har rätt, jag ska se det positivt. Förra månaden hade jag en äggblåsa på höger sida, denna gången var den stora blåsan på vänster och det är på den sidan jag faktiskt känt av lite molvärk innan letron, även om det varit väldigt lite.. 

    Nu kör vi, fasen detta ska bli vår månad!! <3 Känner du av äl något?


    Det är lätt att försöka ligga steget före och tänka på nästa månad/cykel. Men som sagt du kan ju faktiskt likaväl bli gravid nu. Vi lever i nuet, idag inte nästa månad! Vi ska kämpa denna cykeln tills kroppen visar positivt eller negativt!

    Jag är på dag 4 med letro nu, inte känt av något ännu. Har VUL på måndag :) hoppas det finns 1 eller 2 guldägg!
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-12-10 13:19:23 följande:

    Ja visst är det så att jag kan bli gravid nu, vi hoppas på det och lever i nuet och våra cykler vi har NU! Jag taggar för äl som bör vara på torsdag, och du taggar för VUL! ;)Nu har värktabletterna jag tog i morse börjat avta också känner jag :P


    Yes yes!! Jag borde ha nästa vecka :) ska försöka stressa så lite som möjligt över denna cykel. Va rätt stressad senaste nu så ska verkligen ta det luuuuugnt nu haha.

    Usch då. Jag fick tyvärr skit ont av spolningen pga inga värktabletter, blev helt kallsvettig och höll på att svimma och spy.. så ladda om med några till nu :)
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-12-10 15:30:47 följande:
    Vi har ändrat rutiner helt hemma till denna cykeln. Sambon märkte att jag var stressad och sov dåligt förra cykeln så nu tar han definitivt största lasset där hemma. Vi ska köpa sista julklapparna nu idag, och huset är storstädat så vi kan bara vara och mysa när vi kommer tillbaka från semestern nästa vecka :)
    Det kan jag verkligen tänka mig! Jag väntade en stund innan jag tog fler värktabletter, nu kan jag knappt gå raklång, så är glad att jag tog fler innan de andra var helt slut :P
    Guud så söt han är :)! Åh hoppas verkligen kroppen går in i en liten antistress paus nu över jul, så kroppen bara kan fästa de där ägget!!

    Haha ingen idé att dra ut på lidandet!
  • EllaLo
    Vicktoria88 skrev 2019-12-10 16:22:37 följande:

    Jag tog Ovitrelle idag! Så spännande nu, min första spruta! Håller tummarna för att det är max två som släpper!

    Fick positivt äl test igår kväll men vågade inte ta den då jag skulle jobba ute hos kund hela dagen idag samt sitta två timmar i bil med teamet så blev lite skraj för biverkningarna. Hade fortfarande hög fertilitet på det digitala testet imorse så jag hoppas verkligen inte att det var försent! Någon som vet hur noga det är med att den tas direkt när testet slår om?


    Spännande! Har du upplevt något utav letro? Jag fick migrän 2 dagar på raken efter varann av ovitrelle, MEN jag har migrän annars också så jag är nog lite extra känslig. Lycka till:)!!
Svar på tråden Letrozol 2019