Inlägg från: Ölandstoka |Visa alla inlägg
  • Ölandstoka

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Jag har varit på semester en vecka och verkligen varit helt offline, jätteskönt faktiskt! Men kul att se hur det går för alla, kul med plus i tråden :)

    Har äl på g nu och har haft massor av avslappnat semestersex så jag hoppas så in i bänken!

  • Ölandstoka
    Citronsnickers skrev 2019-03-01 07:14:42 följande:

    Plussade i tisdags <3<3 just nu går jag och sambon bara runt och har svårt för att tro det haha. Har redan bokat tid hos mvc och ska dit om två veckor, är redan i vecka 7 då, helt sjukt!


    Underbart! :D Hur känns det? Hade du det på känn?
  • Ölandstoka
    KajsaLouise skrev 2019-03-01 07:55:04 följande:

    Jag är jättenyfiken, hur går det för dig? Det känns som en vecka sen jag hörde från dig men såg nu att det bara är 2 dagar...

    Jag har iaf gett upp hoppet helt. Min gissning är att det är Proveran som håller tempen nått så när hög den här månaden. Den är betydligt lägre än förra månaden. Jag hade dessutom andra symtom vid äl (ömma bröstvårtor istället för all värk jag haft tidigare. De ömma bröstvårtorna är idag ett minne blott). Så jag ger upp. Lika bra känner jag! Min sambo har tidigare sagt att han inte vill ha ett jul-barn så jag antar att vi hoppar över mars. Sen kommer inte april heller bli av, påsken kommer emellan och den ska inte firas ihop. Det kommer bli en låååååång vår känner jag.


    Vad jobbigt när det blir så lång period mellan försöken! Hur känner du för ett decemberbarn? Jag har tänkt att jag inte heller vill det men nu när det har gått ett år känns det som att det inte spelar lika stor roll längre.
  • Ölandstoka
    KajsaLouise skrev 2019-03-01 17:26:36 följande:

    Ja verkligen! Är inte så nöjd med det! Jag förstår ju att det kan vara jobbigt för barnet att vara född runt jul eller generellt sett sent på året, men jag vill försöka ändå. Så hemskt kan det väl inte vara? Får se vad sambon säger.


    Vi kommer att försöka men jag har tyvärr inställningen att det inte spelar någon roll om vi försöker eller inte. Kommer inte att bli något decemberbarn ändå.. Jobbar på att vara positiv!

    Hoppas att din sambo är lite flexibel :) Vad sjutton, hälsa honom att jag är född i februari och tyckte att det var supertrist att fylla då :P
  • Ölandstoka
    KajsaLouise skrev 2019-03-01 18:09:04 följande:

    Du har samma positiva inställning som jag hör ja! ;) Det är väldigt svårt att vara positiv. Jag tänker dock också att om det någon gång skulle gå, så tro f*n att det skulle gå den gången man minst hoppas på. Vore väl lite typiskt? Jag är nog lite väl bitter...


    Haha känner så väl igen mig :) Jag tänker lite att är det ett riktigt dåligt datum för bf som krävs så får det vara så. Hoppas han ger med sig! :)
  • Ölandstoka
    Grumpycavat skrev 2019-03-02 09:24:24 följande:

    Tjohoo, 

    Idag skiftade min monitor till MAXIMAL!.

    Detta bekräftar ju min tidigare tanke om att jag har en väldigt kort stegring, och min ÄL kommer något tidigare än jag tidigare trott. 

    Ikväll blir det till att åka av. :) (Om jag lyckas hålla mig vaken, sambon jobbar kväll), ååh så dålig tajmning. 


    Jag borde också ha äl när som helst, om det inte var typ igår. Då har vi bim samtidigt :) Vad skönt att få det bekräftat svart på vitt. Har varit sugen på en monitor men har snålat ur :P
  • Ölandstoka

    Nu har jag bokat tid för utredning. Känns läskigt men skönt, hoppas att jag kan hantera mens bättre nu när jag vet att hjälp kanske är på väg. Eftersom jag inte tror att de kommer att hitta något så hoppas jag att vi kan få ivf ganska omgående. Är rädd att de ska säga att vi ska försöka ett halvår till. 11 april, bara en dryg månad kvar! Var tvungen att babbla av mig, blev lite adrenalin nu :)

  • Ölandstoka
    Clemmentina skrev 2019-03-05 08:56:41 följande:

    Åh vad skönt! Kan tänka mig att det kommer kännas/känns bra att ha tagit steget och som KajsaLouise lämna över bördan till någon annan. En månad går fort, skönt att väntetiden inte var längre än så. Hoppas på en bra och smidig process framåt för er!


    Klart det känns sjukt att det behövs alls men jätteskönt att ha tagit steget. Verkligen som att någon annan får ta ansvaret på sätt och vis. Jag hoppas att det får mig att slappna av lite och att mensen inte blir fullt så jobbig denna månad.
  • Ölandstoka
    Grumpycavat skrev 2019-03-05 08:32:13 följande:

    Nä alltså, jag har nog redan gett upp denna månaden. 

    Fick bara till den 1 gång under mina "Maximala" dagar. Och jag är så trött på min sambo ibland alltså. Han fattar liksom inte att det gäller att ligga i under en kort kort period, ibland så kort som under 24h. 

    Min andra "maximala" dag valde han att sega sig från jobb och dricka några öl med jobbarkompisarna. Detta resulterade i att jag såklart somnade. Blir så trött. 

    Han kan liksom dricka öl med polarna 26 av 28 dagar, men det var tydligen JUST den dagen som var allra viktigast. Suck. 

    Hur är era män? Är dom med på tåget och fattar hur det fungerar, eller är dom lika disträ som min? :) 


    Jobbigt det där med planerat sex! Hos oss är det lite 50/50, ibland är det han som inte orkar, ibland jag. Han förstår att det är en liten lucka men jag är oregelbunden så vi kan bli väldigt trötta på det båda två när man "måste" ha sex minst typ varannan dag i två veckor.

    Förstår absolut din frustration men en gång kan räcka å andra sidan :)
  • Ölandstoka
    Muusan skrev 2019-03-08 09:25:57 följande:

    Nån som har koll på livmodertappen? Förra mensen har ja för mig den var lite spetsig och lätt öppen dagen före bim, idag kände jag försiktigt och den är helt annorlunda. Den är kortare halv mellan hård och mjuk och lutar bakåt. Var svårt att komma åt den. Har bim i morgon


    Har tyvärr inget att bidra med, provade att känna på tappen lite förr men lade ner. Den är mjukare vid äl, sen blev jag inge klokare än så :P
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?